“Οι περισσότερες απουσίες φέρνουν φτώχεια και στη μάθηση”

Η αύξηση των επιτρεπόμενων απουσιών χωρίς δικαιολογητικά σε 114 προκαλεί αντιδράσεις.

Ο Πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος, ανεξάρτητος βουλευτής Νίκος Νικολόπουλος, κατέθεσε σχετική ερώτηση προς τον αρμόδιο Υπουργό, Κ. Γαβρόγλου.

Αναλυτικότερα, ο Χριστιανοδημοκράτης βουλευτής στην κοινοβουλευτική του παρέμβαση μεταξύ άλλων υπογραμμίζει: «Οι εκπαιδευτικοί διαπίστωσαν ότι ο ιός της ερήμωσης που εκδηλωνόταν στις σχολικές αίθουσες, κυρίως στις τελευταίες τάξεις του Λυκείου μετά την περίοδο του Πάσχα, έχει επεκταθεί και στις μικρότερες ηλικίες, δηλαδή στο γυμνάσιο.

Το φαινόμενο αυτό, όπως παρατηρούν οι καθηγητές, έχει επίπτωση στη μαθησιακή διαδικασία, καθώς τμήματα της διδακτέας ύλης πέφτουν στο κενό.

Ο περιορισμός του εξεταστικού κύκλου σε γκάμα τεσσάρων μόνο “βασικών” μαθημάτων ήδη από το γυμνάσιο, έχει υποχρεώσει τους μαθητές να εστιάσουν στα συγκεκριμένα μαθήματα, αδιαφορώντας, η πλειοψηφία τους, σχεδόν πλήρως για τα υπόλοιπα.

Και αυτό ομοίως πλήττει τη μαθησιακή διαδικασία, παράγοντας μαθητές που θα χωλαίνουν γνωστικά.

Το δεύτερο πεδίο που “χτυπά” το… βέλος του Γαβρόγλου είναι η Α’ Λυκείου. Τα παιδιά που γνωρίζουν ότι κατευθύνεται για τη δική τους “εσοδεία” η κατάργηση των εξετάσεων στις μη υψηλής ζήτησης σχολές, άσκησαν πιέσεις για τη βαθμολογία, γεγονός που δυσκόλεψε τη ζωή των εκπαιδευτικών, κίνδυνο που η εφημερίδα Πελοπόννησος είχε επισημάνει από την πρώτη στιγμή».

Διαβάστε επίσης