Σύγκριση και θετικό αφήγημα από την κυβέρνηση ενόψει εκλογών

Στο Μαξίμου θέλουν να αποφύγουν να βάλουν στην καθημερινή αντιπαράθεση τον συμψηφισμό υποθέσεων που έχουν πληγώσει την κοινή γνώμη και σχετίζονται με την ποιότητα της ίδιας της δημοκρατίας

Η διαρκής σύγκριση με την περίοδο του 2015-2019, η οποία πέρα από κάθε αμφιβολία είχε βάλει ένα ζωντανό κομμάτι μετριοπαθών ψηφοφόρων απέναντι, αλλά και η διαρκής αποδόμηση της εικόνας του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης στα μάτια των πολιτών που κινούνται στον ευρύτερο χώρο του κέντρου συνιστούν βασικές προτεραιότητες του Κυριάκου Μητσοτάκη. Αυτό φάνηκε ξεκάθαρα και στην αντιπαράθεση που είχαν οι δύο αρχηγοί στη συζήτηση στη Βουλή επί της πρότασης δυσπιστίας που κατέθεσε ο Αλέξης Τσίπρας. Σε επίπεδο σύγκρισης πολιτικών με το ΣΥΡΙΖΑ το κυβερνών κόμμα διατηρεί σαφώς το πλεονέκτημα. Βέβαια στο Μαξίμου θέλουν να αποφύγουν να βάλουν στην καθημερινή αντιπαράθεση τον συμψηφισμό υποθέσεων που έχουν πληγώσει την κοινή γνώμη και σχετίζονται με την ποιότητα της ίδιας της δημοκρατίας. Και αυτό διότι ανησυχούν μήπως απομακρυνθούν οι λεγόμενοι ουδέτεροι ψηφοφόροι, καθώς οι οπαδοί βρέξει-χιονίσει θα ακολουθήσουν το κόμμα τους. Ωστόσο και πέραν των όποιων εκτιμήσεων, κάποιοι εκ των συνεργατών του πρωθυπουργού έχουν τονίσει σε ουκ ολίγες συσκέψεις πως «η Νέα Δημοκρατία χρειάζεται να αποτρέψει διαρροές προς τα δεξιά και προς την δεξαμενή των αναποφάσιστων πολιτών που παραδοσιακά ρίχνουν το γαλάζιο ψηφοδέλτιο στην κάλπη. Χρειάζεται δηλαδή μια πιο διευρυμένη προσέγγιση της κοινής γνώμης, ώστε το πολιτικό αφήγημα από εδώ και στο εξής να αγγίζει το «σύνολο» και όχι επιμέρους ομάδες».

Γι’ αυτό, λοιπόν, όταν ξεκινήσει η επίσημη προεκλογική περίοδος θα δούμε το κυβερνών κόμμα να επενδύει περισσότερο στο θετικό αφήγημα. Κι αυτό διότι στις μετρήσεις που υπάρχουν στο πρωθυπουργικό μέγαρο ο ΣΥΡΙΖΑ θεωρείται «μανούλα» στην τοξικότητα, ενώ δεν πείθει στο λεγόμενο θετικό αφήγημα.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα