Θέλει ισόβια για τους «προδότες» Σαμαρά, Φώφη και Σταύρο

Την ώρα που κορυφώνονται οι διαπραγματεύσεις στις Βρυξέλλες, η Ραχήλ Μακρή επί της ουσίας κατηγορεί ως προδότες τους Αντώνη Σαμαρά, την Φώφη Γεννηματά και Σταύρο Θεοδωράκη.

Η βουλευτής Κοζάνης του ΣΥΡΙΖΑ, ανήρτησε στον προσωπικό της λογαριασμό στο Facebook μία φωτογραφία των τριών πολιτικών αρχηγών, συνοδεύοντας τη με μια «καταγγελία» περί εσχάτης προδοσίας. Επικαλούμενη το Άρθρο 108 του Συντάγματος, η κα. Μακρή αναφέρει ότι πρέπει να τιμωρείται όποιος επιχειρεί με βία ή απειλή βίας να καταλύσει το δημοκρατικό πολίτευμα, αφήνοντας σαφείς υπόνοιες πως ο πρώην πρωθυπουργός, η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ καθώς και ο επικεφαλής του Ποταμιού επιχειρούν με τη στάση τους να «καταστήσουν ανενεργό» το Πρωθυπουργό και το επιτελείο του

Αναλυτικά η ανάρτηση της Ραχήλ Μακρή είναι η εξής:
«Άρθρο 108 εσχάτη προδοσία

Όποιος επιχειρεί με βία ή απειλή βίας να καταλύσει, να αλλοιώσει ή να καταστήσει ανενεργό, διαρκώς ή προσκαίρως, το δημοκρατικό πολίτευμα που στηρίζεται στη λαϊκή κυριαρχία ή θεμελιώδεις αρχές ή θεσμούς του πολιτεύματος αυτού ή να αποστερήσει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ή αυτόν που ασκεί την προεδρική εξουσία, τον Πρωθυπουργό, την Κυβέρνηση ή τη Βουλή από την εξουσία που έχουν κατά το Σύνταγμα, τιμωρείται με κάθειρξη ισόβια ή πρόσκαιρη από δεκαπέντε ως είκοσι έτη».

raxil-isobia---

Διαβάστε επίσης