Το ΤΑΪΠΕΔ, η ΤΡΑΙΝΟΣΕ και οι “επιφυλάξεις” του ΣτΕ για τους συνδικαλιστές

Η ιδιωτικοποίηση και η μεταβίβαση των 2.130.434 μετοχών της εταιρείας «ΤΡΑΙΝΟΣΕ – Μεταφορικές Υπηρεσίες Επιβατών και Φορτίου – Ανώνυμη Σιδηροδρομική Εταιρεία» στο Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ) συζητήθηκε σήμερα στο Δ΄ Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας.
Στο ΣτΕ έχουν προσφύγει, τέσσερις συνδικαλιστικές οργανώσεις οι οποίες ζητούν να κριθεί αντισυνταγματική και παράνομη η μεταβίβαση των επίμαχων μετοχών της ΤΡΑΙΝΟΣΕ στο ΤΑΙΠΕΔ.
Ο εισηγητής σύμβουλος Επικρατείας Κ. Κουσούλης, εξέφρασε επιφυλάξεις εάν οι τέσσερεις αυτές συνδικαλιστικές οργανώσεις έχουν έννομο συμφέρον να προσφύγουν στο Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο για το ζήτημα της μεταβίβασης των μετοχών στο ΤΑΙΠΕΔ.
Οι δικηγόροι των συνδικαλιστικών οργανώσεων Γεώργιος Κατρούγκαλος και Δήμος Τσακνιάς υποστήριξαν ότι η ιδιωτικοποίηση και η μεταβολή της νομικής φύσης της ΤΡΑΙΝΟΣΕ βλάπτει άμεσα τα εργασιακά, ασφαλιστικά και οικονομικά συμφέροντα των μελών των συνδικαλιστικών οργανώσεων.
Οι συνήγοροι του Δημοσίου όπως και του ΤΑΙΠΕΔ Κωνσταντίνος Παπαγεωργίου, Παναγιώτης Δημόπουλος και Γεώργιος Στεφανάκης, υποστήριξαν ότι οι συνδικαλιστικές οργανώσεις δεν έχουν έννομο συμφέρον να προσφύγουν στα δικαστήρια για την μεταβίβαση των μετοχών της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, αφού ουδόλως επηρεάζονται τα εργασιακά και άλλα συμφέροντα των εργαζομένων στην εν λόγω επιχείρηση.
Το δικαστήριο επιφυλάχθηκε να εκδώσει την απόφασή του.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα