Έφτασε μία… ανάσα από την απόσυρση

Την απόφαση να σταματήσει το ποδόσφαιρο είχε λάβει ο διεθνής Έλληνας επιθετικός, Φάνης Γκέκας, όταν ξαφνικά δέχθηκε την πρόταση από την ελβετική Σιόν και επέλεξε να δοκιμάσει μία ακόμη μεγάλη εμπειρία.

Σε δηλώσεις του στον ΣΠΟΡ FM, ο βετεράνος παίκτης αναφέρθηκε τόσο στο νέο τρόπο ζωής, όσο και στο παρασκήνιο της μετακίνησής του. Πιο αναλυτικά:

«Είναι απίστευτα εδώ. Έβλεπα φωτογραφίες και βίντεο στην τηλεόραση και δεν το πίστευα. Είναι ανάμεσα στις Άλπεις το προπονητικό κέντρο, στα 20 λεπτά ανεβαίνεις στα 20.000 μέτρα και βλέπεις από ψηλά το μέρος. Είναι από τα μέρη που έλεγες πως θέλω να έρθω εδώ. Μέχρι στιγμής είμαι μόνος μου εδώ, αλλά πιστεύω πως είναι ό,τι το καλύτερο για την οικογένειά μου. Έχω ζήσει πολύ ωραίες στιγμές στη Γερμανία, αλλά και σε άλλα μέρη, έχω πάρα πολλά να διηγηθώ.

Είναι 8 χρονών τα παιδιά μου. Είναι μία σκέψη που μου έρχεται όλο και πιο συχνά. Αν δεν υπέγραφα εδώ, θα είχα κλείσει ήδη την καριέρα μου. Για εμένα ήταν κάτι το ξεχωριστό, κάτι το ιδιαίτερο και για αυτό ήθελα να το ζήσω.

Ο πρόεδρος της ομάδας είναι ιδιαίτερος τύπος. Τον είχα γνωρίσει πριν από δύο χρόνια όταν ήταν ξανά να υπογράψω. Αν τον δει κάποιος, θα νομίζει πως έχει κάποιο πρόβλημα. Είναι όμως ξεχωριστός άνθρωπος και ασχολείται όλη μέρα με τη δουλειά του, και λίγη τρέλα χρειάζεται…

Και πάλι δεν θα ηρεμήσω το καλοκαίρι, αφού αν τερματίσουμε μέσα στην τετράδα θα έχουμε νωρίς προετοιμασία με την ομάδα για τα προκριματικά του Europa League. Το χρειάζομαι όμως, χρειάζεται να ηρεμήσω από αυτά που έχω κάνει όλα αυτά τα χρόνια.

Είναι πάρα πολύ νωρίς να κρίνουμε έναν προπονητή στην Εθνική ομάδα. Κάνει δοκιμές για να δει τα άτομα και να βρει το σύστημα που θα ακολουθήσει. Μετά το καλοκαίρι θα αποφασίσει για το πώς θα παίξει η Εθνική. Μετά τα φιλικά στην Αυστραλία θα αποφασίσει τι θα κάνει. Το 4-2-3-1 που φαίνεται πως σκέφτεται, μας ταιριάζει πολύ. Εκείνο το σύστημα με τους τρεις πίσω στην άμυνα, δεν είναι εύκολο να το περάσει στην ομάδα, αν και έχουμε ποιοτικούς παίκτες.

Μετά από αυτό που ζω εδώ, θα επέλεγα να μείνω για πάντα στην Ελβετία. Δύσκολα θα γυρίσω στην Ελλάδα. Έχω αποφασίσει πάνω-κάτω που θα μείνω. Ήταν σχεδόν σίγουρο να ζήσω στη Γερμανία, όμως τα πράγματα άλλαξαν μετά την διαμονή μου εδώ. Κοιτάω πλέον την προοπτική της οικογένειάς μου. Έχει να κάνει και με τα παιδιά μου. Σαν ζωή και οργάνωση το εξωτερικό καλύπτει περισσότερα και δίνει πιο πολλά εφόδια στα παιδιά.

Το ελβετικό πρωτάθλημα δεν είναι πιο πολύ πάνω από το ελληνικό πρωτάθλημα, όμως σε οργάνωση, εγκαταστάσεις και τον κόσμο που το παρακολουθεί είναι καλύτερο το ελβετικό. Είμαι 1,5-2 μήνες εδώ και ασχολούμαι μόνο με την προπόνησή μου, μετά ψάχνω να βρω τι θα κάνω την υπόλοιπη μέρα.

Είμαι και εγώ ευχαριστημένος και για αυτό πάω καλά. Έχω καταφέρει να μπω στο ρυθμό της ομάδας. Είναι σημαντικό όταν κάποιος σου δίνει απλόχερα, πρέπει και εσύ να το ανταποδίδεις. Μετά από αυτό που έγινε με τον Απόλλωνα, θεωρώ πως η Λάρισα θα γυρίσει στη Σούπερ Λίγκα».

Υπάρχουν ποδοσφαιριστές και νεαροί σε ηλικία παίκτες που μπορούν να κάνουν καριέρα. Η Βασιλεία που είναι η καλύτερη ομάδα έχει τον Γιανγκ, στην Γκρασχόπερς είναι ο Νταμπούρ και γενικά υπάρχουν παίκτες, και στη Γιουνγκ Μπόις.

Ο Λεβαντόφσκι είναι ό,τι καλύτερο υπάρχει. Μου αρέσει πιο πολύ από όλους. Είδα τον αγώνα της Μπαρτσελόνα με την Ατλέτικο, είδα τα γκολ του Σουάρες και ειδικά το δεύτερο ήταν καλύτερο».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα