Θα ακούσουμε τη δουλειά του Σκίμπε στο… τρανζίστορ

Κυριακή, 22 Δεκεμβρίου 1991. Η Εθνική Ελλάδας του Πλίτση, του Μητσιμπόνα, του Καπουράνη, του Δώνη, του Δημητριάδη και του Τσιαντάκη αγωνίζεται στη Μάλτα σε ένα αδιάφορο βαθμολογικά παιχνίδι για τα προκριματικά του Euro 1992.

Ποιος θυμάται τι έγινε σε αυτό το… αλησμόνητο 1-1; Θα σας πούμε εμείς: Πλην των ανθρώπων που βρέθηκαν σε αυτή την αποστολή, κανείς! Και αυτό διότι τότε η ΕΡΤ είχε αδιαφορήσει για την τηλεοπτική μετάδοση, ενώ τα νεοσύστατα ιδιωτικά κανάλια επίσης δεν είχαν ποντάρει σε αυτό το ματς για διαφημίσεις.

Μετά από 24 χρόνια, κι αφού ενδιάμεσα η Ελλάδα έφτασε μέχρι και στην κορυφή της Ευρώπης, έκανε τις πρώτες της νίκες σε Μουντιάλ κι έφτασε και στη δεκάδα της παγκόσμιας κατάταξης της FIFA, η… αδιαφορία επέστρεψε. Στο φιλικό παιχνίδι με το Λουξεμβούργο, στην πρεμιέρα του Μίκχαελ Σκίμπε στο «γαλανόλευκο» πάγκο, κανένα τηλεοπτικό δίκτυο δεν έχει ενδιαφερθεί για την τηλεοπτική κάλυψη.

Προφανώς και έχουμε να κάνουμε με την πλήρη απαξίωση του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος, σε συνδυασμό με την αντιεμπορικότητα του αντιπάλου. Είναι ένα… κατόρθωμα το οποίο πιστώνεται φυσικά η διοίκηση της ΕΠΟ που έφτασε σε αυτό το σημείο την Εθνική μας ομάδα που μέχρι πριν από λίγα χρόνια έκανε τα κανάλια να τσακώνονται για το ποιο θα τη μεταδώσει και τους χορηγούς να τρέχουν να διαφημιστούν.

Είναι επίσης χαρακτηριστικό ότι αυτό το παιχνίδι δεν είναι απλά ένα φιλικό ματς, αλλά το πρώτο παιχνίδι μίας νέας εποχής, με το Μίκαελ Σκίμπε στον πάγκο. Όπως και να το κάνουμε, είναι πάντα ενδιαφέρον να παρακολουθείς μία ομάδα –πόσο μάλιστα την Εθνική – με έναν νέο προπονητή στον πάγκο, διότι με αυτόν τον τρόπο διακρίνεις τα νέα του στοιχεία, κάνεις τις συγκρίσεις σου και ερεθίζεις τα ποδοσφαιρικά σου κριτήρια. Με λίγα λόγια, είχαμε να κάνουμε με ένα ενδιαφέρον παιχνίδι, το οποίο η ΕΠΟ κατάφερε να κάνει αδιάφορο.

Πρέπει να σημειωθεί ότι η Ομοσπονδία προσπάθησε να αμβλύνει τις εντυπώσεις, επιτρέποντας την αναμετάδοση του αγώνα μέσω της ιστοσελίδας της. Με αυτόν τον τρόπο τουλάχιστον δίνει το δικαίωμα στους ανθρώπους του Τύπου να κάνουν τη δουλειά τους και να παρακολουθήσουν το παιχνίδι προκειμένου να βγάλουν τα επαγγελματικά τους συμπεράσματα, αλλά και στους φιλάθλους γνώστες της τεχνολογίας να δουν τον αγώνα αν πραγματικά το επιθυμούν. Στους κάπως μεγαλύτερους φιλάθλους που αγαπούν την Εθνική ομάδας και δυσκολεύονται με την τεχνολογία, άλλη φορά…

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα