Μήνυμα στήριξης στην Ελλάδα

Θετικά σχόλια απέσπασε η Ελλάδα, κατά την πρώτη ημέρα των εργασιών του άτυπου Συμβουλίου Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων, που διεξάγεται στο Ζάππειο Μέγαρο, υπό την προεδρία του υπουργού Δικαιοσύνης Χαράλαμπου Αθανασίου.

Η αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και επίτροπος για θέματα Δικαιοσύνης Βίβιαν Ρέντινγκ δήλωσε ότι εφόσον τηρηθεί το χρονοδιάγραμμα της επεξεργασίας των νομοθετημάτων και κυρίως της μεταρρύθμισης της νομοθεσίας για τα προσωπικά δεδομένα, «η ελληνική Προεδρία θα καταφέρει να υπηρετήσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τα 570 εκατ. των ευρωπαίων πολιτών».

Ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης της Γερμανίας Κρίστιαν Έρικ Λάνγκε εμφανίστηκε «ευγνώμων για το γεγονός ότι η Ελλάδα βρίσκεται στο τιμόνι της ΕΕ» και υποστήριξε ότι η ελληνική Προεδρία έχει θέσει επί τάπητος τα σωστά ζητήματα.

«Η Γερμανία και η Ελλάδα θα συνεχίσουν να εργάζονται χέρι με χέρι» πρόσθεσε ο κ. Λάνγκε, ο οποίος επαίνεσε την ελληνική προεδρία και ως προς το οργανωτικό σκέλος της συνάντησης.

Η φινλανδή υπουργός Δικαιοσύνης Άννα Μάγια Χένρικσον και ο εσθονός ομόλογός της Χάνο Πέβκιουρ εκφράστηκαν με κολακευτικά λόγια για την οργάνωση του άτυπου συμβουλίου και την επιλογή της ημερήσιας διάταξης.

Από την πλευρά του, ο αυστριακός υπουργός Δικαιοσύνης Βόλφγκανγκ Μπράντσέτερ δήλωσε: «Είμαι εντυπωσιασμένος που βρίσκομαι εδώ. Πρόκειται για μία πολύ επιτυχημένη συνάντηση, στην οποία σημειώνεται πρόοδος στα θέματα Δικαιοσύνης στην ΕΕ».

Ο λουξεμβούργιος υπουργός Δικαιοσύνης Φελίξ Μπράζ τόνισε ότι η ελληνική Προεδρία «κάνει πολύ καλή δουλειά», προσπαθώντας να φέρει κοντά τις χώρες της ΕΕ σε πολύ σημαντικά ζητήματα.

Από την πλευρά του ο ισπανός ευρωβουλευτής και πρόεδρος της Επιτροπής Πολιτικών Ελευθεριών, Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων (LIBE) Χουάν Φερντάντο Λόπεζ Αγκουϊλάρ δήλωσε «συγκινημένος από το γεγονός ότι η ελληνική Προεδρία είναι η τελευταία Προεδρία αυτής της κοινοβουλευτικής περιόδου του Ευρωκοινοβουλίου».

Είναι πολύ σημαντικό, πρόσθεσε, ότι η Ελλάδα είναι επικεφαλής της ΕΕ, σε μία στιγμή που θα πρέπει να αποφασιστεί η μελλοντική κατεύθυνση του χώρου ελευθερίας, ασφάλειας και δικαιοσύνης μετά από το Πρόγραμμα της Στοκχόλμης και να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα της μαζικής συγκέντρωσης προσωπικών πληροφοριών από ξένες υπηρεσίες.

«Θα πρέπει να δοθεί το μήνυμα ότι η λύση για την Ευρώπη δεν είναι ο λαϊκισμός και ο εξτρεμισμός» είπε και κατέληξε, λέγοντας ότι «εν μέσω της χειρότερης κρίσης στην ιστορία της ΕΕ, η Ελλάδα στηρίζει τις ευρωπαϊκές αρχές και αξίες».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα