Άνθρακας ο κοσσοβάρικος «θησαυρός» της Ντόρας

Κόντρα στο κοινό περί εθνικού δικαίου αίσθημα η Μπακογιάννη θεωρεί καταστροφικό το ενδεχόμενο να αφήσει η Ελλάδα την συμφωνία των Πρεσπών να καταργηθεί στην πράξη

Ναι μεν η κυβέρνηση Μητσοτάκη υποτίθεται ότι τηρεί την Συμφωνία των Πρεσπών, από την άλλη υπάρχει μία γενικότερη αδράνεια. Και φυσικά ουδέποτε έκανε κάποια κίνηση για να διορθώσει κάποια άρθρα της, όπως είχε υποσχεθεί πριν από τις εθνικές εκλογές του 2019. Την ίδια ώρα η Ντόρα Μακογιάννη σε συνομιλίες της με κοινοβουλευτικούς εξακολουθεί κι εκφράζει την άποψη, ότι  θεωρεί καταστροφικό το ενδεχόμενο να αφήσει η Ελλάδα την συμφωνία των Πρεσπών να ξεχειλώσει και να καταργηθεί εν τοις πράγμασι. Μάλιστα, το γεγονός ότι την ώρα που όλοι στην κυβέρνηση μιλούσαν για κατάργηση της Συμφωνίας, η ίδια συμφωνούσε με την κριτική ότι κακώς δεν έχουν κυρωθεί τα τρία μνημόνια με την Βόρεια Μακεδονία, ήταν μία πρώτη τροχιοδεικτική βολή προς το μέγαρο Μαξίμου ως προς το πόσο σημαντικό θεωρεί αυτό το ζήτημα. Προφανώς μέχρι τις εκλογές δεν πρόκειται να κάνει κάποια κουβέντα. Όμως δεν πρέπει να αποκλείσουμε κανένα ενδεχόμενο την επαύριον της 9ης Ιουνίου.

Πάντως θα πρέπει να πούμε ότι η πρόταση της Μπακογιάννη στο Συμβούλιο της Ευρώπης για την ένταξη του Κοσσόβου μένει στις καλένδες. Στην τελευταία συνεδρίαση της Επιτροπής Υπουργών Εξωτερικών του Συμβουλίου της Ευρώπης στο Στρασβούργο δεν συζητήθηκε η ένταξη του Κοσσυφοπεδίου στο Συμβούλιο της Ευρώπης, καθώς Εμανουέλ Μακρόν, Τζόρτζια Μελόνι και Όλαφ Σολτς έβαλαν τέλος στη σχετική συζήτηση. Και όπως έμαθα το «ουφ» της ανακούφισης ήταν μακρόσυρτο και στο Μαξίμου και στο υπουργείο Εξωτερικών.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα