Ασπίδα προστασίας με πολλαπλά μηνύματα

Πολλάκις ακόμη και στελέχη εντός της ΝΔ έχουν κατηγορήσει δύο εκ τους στενούς συνεργάτες του Αντώνη Σαμαρά, τον Τάκη Μπαλτάκο (γενικό γραμματέα της κυβέρνησης) και τον Χρύσανθο Λαζαρίδη (βουλευτής Επικρατείας). Όμως με βάση τη συνέντευξη που παραχώρησε ο πρωθυπουργός τους στήριξε, ή πιο σωστά ύψωσε ασπίδα προστασίας. Το ίδιο βέβαια έκανε τόσο για τον πανταχόθεν βαλλόμενο υπουργό Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα, όσο και τον Ευάγγελο Βενιζέλο.

Βέβαια δεν είναι λίγοι εντός του κυβερνώντος κόμματος που δεν βλέπουν με καλό μάτι ούτε τους άμεσους συνεργάτες του πρωθυπουργού, αλλά πολύ περισσότερο τον υπουργό Οικονομικών και τον αντιπρόεδρο. Όμως η απλόχερη στήριξη που προσέφερε ο πρωθυπουργός απέδειξε, ότι η τετράδα Βενιζέλος, Στουρνάρας, Μπαλτάκος, Λαζαρίδης αποτελούν τον στενό πυρήνα της δικομματικής κυβέρνησης και πέρα από διαφωνίες και έριδες είναι οι άνθρωποι, οι οποίοι έχουν επωμιστεί την ευθύνη για την όσο το δυνατόν γρηγορότερη έξοδο από το τούνελ της κρίσης.

Ο Αντ. Σαμαράς υπερασπίστηκε ουσιαστικά τον γ.γ. της κυβέρνησης Τ. Μπαλτάκο, λέγοντας ότι ποτέ και κανένας δεν του εισηγήθηκε η ΝΔ να συνεργαστεί υπό προϋποθέσεις με την Χρυσή Αυγή. «Καθόλου, καμία τέτοια εισήγηση και θα σας πω το εξής: έχει ένα μόνιμο τικ ο ΣΥΡΙΖΑ. Όποιος δεν του αρέσει, τον αποκαλεί αμέσως «ακροδεξιό» τόνισε και υπενθύμισε ότι αυτός πρώτος από τον περασμένο Μάιο φώναζε κατά της Χρυσής Αυγής.

Αρνήθηκε τις κατηγορίες του ΣΥΡΙΖΑ ότι υπάρχει ακροδεξιά ομάδα στον περίγυρό του και μάλιστα υπερασπίστηκε και τον στενό του συνεργάτη κ. Χρ. Λαζαρίδη, μιλώντας για λάσπη. «Κανένας δεν μου έχει κάνει τέτοια εισήγηση, κανένας ακροδεξιός δεν υπάρχει…Εδώ έχουν πει για τον Χρύσανθο Λαζαρίδη, που ο άνθρωπος ο οποίος ήταν φυλακισμένος και βασισμένος επί χούντας μέλος της συντονιστικής Επιτροπής του Πολυτεχνείου, ακροδεξιό» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Σαμαράς. Όταν ο δημοσιογράφος του υπενθύμισε ότι ο κ. Λαζαρίδης μίλησε για τη θεωρία των δυο άκρων και προέβλεψε πως «θα έρθουν κι άλλοι νεκροί αν συνεχιστεί αυτή η ένταση», ο Πρωθυπουργός, υπερασπιζόμενος τον συνεργάτη του, είπε: «Δυστυχώς επιβεβαιώθηκε».

Για Βενιζέλο-Στουρνάρα
Ο πρωθυπουργός φυσικά στήριξε καιν τον Γιάννη Στουρνάρα. Βέβαια μετά την συνέντευξη πολλοί από τη ΝΔ ισχυρίστηκαν, ότι η στήριξη ήταν αναγκαία, αλλά συνεργάτες του πρωθυπουργού μας έλεγαν, ότι αυτά που είπε τα εννοεί. Έτσι για τον Στουρνάρα είπε: «Μιλάει ευθέως, δεν κρύβει, ούτε κρύβεται. Και πιστεύω ότι ο Στουρνάρας σε 15 μήνες βοήθησε πάρα πολύ και γυρίσαμε το καράβι. Εγώ πραγματικά θεωρώ ότι έχει βάλει την σφραγίδα του κυρίως γιατί είναι κατασκευαστικά ο τύπος του ανθρώπου που δεν πιστεύει στο πολιτικό κόστος. Τον στηρίζω. Και ο Βενιζέλος τον στηρίζει».

Ο κ. Σαμαράς μίλησε και τον Βαγγέλη Βενιζέλο υποστηρίζοντας ότι πολιτικά τους χωρίζουν πολλά. Αυτό το οποίο μας ενώνει, είπε  ο πρωθυπουργός,  είναι αυτή η κοινή ευθύνη για το αύριο. Για το ζήτημα των υποβρυχίων είπε ότι έγινε και προανακριτική και εξεταστική το 2011 και δεν του βρήκαν τίποτα, το ίδιο και για τη λίστα Λαγκάρντ. «Στοχεύουν όπου βρουν, πιστεύοντας ότι θα αποκομίσουν οφέλη. Και μιλάω ιδιαίτερα για το ΣΥΡΙΖΑ, είμαι καθαρός. Αλλά χτυπάνε όχι τον Βενιζέλο, ή τον Σαμαρά ή τον οποιονδήποτε. Τη σταθερότητα του τόπου χτυπάνε, που εγώ σας τη βάζω από την αρχή της κουβέντας μας ως τη μεγάλη προϋπόθεση προκειμένου να βγει ο κόσμος από το τέλμα και από την κρίση».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα