Δικαστική, πολιτική, μιντιακή και αθλητική διαπλοκή σε βάρος του Βαγγέλη Μαρινάκη

Προ ολίγων 24ώρων με τον πλέον επίσημο τρόπο, ενώπιων του Δικαστικού Συμβουλίου Πειραιά, ο Βαγγέλης Μαρινάκης κατήγγειλε πως η δίωξή του για την υπόθεση του πλοίου Noor1 είναι ξεκάθαρα πολιτική.

Όμως αξίζει κάποιος να παρακολουθήσει την εξέλιξη αυτής της υπόθεσης και τον τρόπο με τον οποίο υφάνθηκε –ως ιστός αράχνης– η δίωξη του ιδιοκτήτη της ΠΑΕ Ολυμπιακός. Ο κ. Μαρινάκης ως επιτυχημένος επιχειρηματίας αποφάσισε να επενδύσει στο ποδόσφαιρο. Ο χώρος δεν του ήταν άγνωστος, καθώς από μικρός ήταν κοντά στον Ολυμπιακό, λόγω της ενασχόλησης του πατρός του, του αείμνηστου Μιλτιάδη Μαρινάκη.

Οι επενδύσεις Μαρινάκη στον Ολυμπιακό έδωσαν στους «ερυθρόλευκους»τίτλους, διακρίσεις και παρουσίες στους ομίλους του Champions League, με αποτέλεσμα τα έσοδα να πολλαπλασιαστούν. Οι ποδοσφαιρικοί αντίπαλοί του προσπάθησαν με κάθε τρόπο να «κοντύνουν» τον πρόεδρο του Ολυμπιακού μέσω καταγγελιών για εμπλοκή του σε στημένα παιχνίδια.

Ταυτόχρονα με την ενασχόλησή του με το ποδόσφαιρο, ο κ. Μαρινάκης επένδυσε και στα ΜΜΕ. Κι εκεί ακολούθησε τη γραμμή του πατρός του, που ήταν βουλευτής Πειραιώς της Ν.Δ. επί πολλά έτη. Κι έτσι, τα ΜΜΕ του κ. Μαρινάκη στηρίζουν τη φιλελεύθερη παράταξη και ασκούν κριτική στην κυβέρνηση. Άρα, για το σύστημα ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Μαρινάκης εντάχθηκε όχι απλά στους πολιτικούς αντιπάλους, αλλά στους εχθρούς.

Και τους εχθρούς ο ΣΥΡΙΖΑ τούς πολεμά με όλα τα μέσα, θεμιτά και αθέμιτα. Και φυσικά για να φτάσουμε στην πολιτική δίωξη, όπως κατήγγειλε και ο ίδιος οκ. Μαρινάκης,ήταν απαραίτητη η συνδρομή της Δικαιοσύνης. Με ένα αίολο κατηγορητήριο η Δικαιοσύνη καταλογίζει στον πρόεδρο του Ολυμπιακού ότι έχει εμπλοκή στην υπόθεση του ναρκοπλοίου Noor1. Και μάλιστα το εντυπωσιακό είναι ότι πριν ακόμη η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Πειραιώς, Ειρήνη Τζίβα, ολοκληρώσει την έρευνά της, οι υπουργοί ανακοίνωναν τη δίωξη στη Βουλή!

Συμπερασματικά, καλό είναι να θυμηθούμε τα κεντρικά πρόσωπα που έπαιξαν ρόλο στη δίωξη Μαρινάκη και δεν προέρχονται μόνο από τον χώρο της Δικαιοσύνης. Τουναντίον, η διαπλοκή προέρχεται από όλους τους χώρους που δραστηριοποιείται ο κ. Μαρινάκης και λειτουργεί όπως ο σκορπιός, όταν κυκλώνει το θύμα για να του επιτεθεί.

Πρωταγωνιστικό ρόλο έχει ο Σταύρος Κοντονής. Ως υφυπουργός Αθλητισμού δεν είχε πρόβλημα να παρουσιαστεί ως πολέμιος του Ολυμπιακού, λόγω Μαρινάκη. Και αργότερα ως υπουργός Δικαιοσύνης ήταν καταλυτική η παρουσία του. Και με την εισαγγελέα Τζίβα, αλλά και τον λιμενικό Χριστοφορίδη ήταν η δικαστική διαπλοκή.

Ο υπουργός Άμυνας εδώ και πολύ καιρό έφτιαξε το κλίμα. Και δεν μιλάμε για τις δηλώσεις και τις αντιπαραθέσεις που είχε με την Ντόρα Μπακογιάννη στη Βουλή για τον κ. Μαρινάκη. Ήταν και τα όσα αναρτούσε στο διαδίκτυο για τη δίωξη που ερχόταν, αλλά και τα τηλεφωνήματα που έκανε στον καταδικασμένο Γιαννουσάκη, προκειμένου να καταθέσει στην Τζίβα.

Και το γλυκό δένει με τον ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος εκμεταλλεύτηκε με τον χειρότερο δυνατό τρόπο τη συγγενική σχέση (κουμπάροι) του κ. Μαρινάκη με την κα Μπακογιάννη. Έτσι, υπήρξαν στοχευμένα δημοσιεύματα σε φιλοκυβερνητικά έντυπα, τα οποία εν συνεχεία τα αναπαρήγαγε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος εγκαλώντας τη Ν.Δ.

Παλαιοκομματικά κόλπα περασμένων δεκαετιών, τα οποία επανήλθαν επί ημερών ΣΥΡΙΖΑ.

Τα δημοσιεύματα της «Νέας Σελίδας» με τίτλο «Ο Μαρινάκης“στριμώχνει” τον Κυριάκο» και του «Documento»με τίτλο «Στήλη… άλατος η Δεξιά του Μαρινάκη» είναι χαρακτηριστικά της προσπάθειας σύνδεσης της Νέας Δημοκρατίας με την κατασκευασμένη από τον ΣΥΡΙΖΑ δίωξη.

 

Διαβάστε επίσης