Άλλα τα μάτια του Ιβάν και άλλα του Βαγγέλη (…για την κα Τζίβα και τον 5ο ανακριτή Θεσσαλονίκης)

ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΜΙΝΤΙΑΚΗ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΔΙΑΠΛΟΚΗ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΒΑΓΓΕΛΗ ΜΑΡΙΝΑΚΗ

Στη θύμηση της αμίμητης ατάκας του Μαρσέλ Πανιόλ ότι «τους ενόχους είναι προτιμότερο να τους διαλέγεις παρά να τους ψάχνεις» θα έλεγε κανείς ότι ο Γάλλος συγγραφέας του προηγούμενου αιώνα την εκστόμισε σαν να είχε μεταφυσικά στο μυαλό του το ελληνικό πολιτικο-δικαστικό γίγνεσθαι. Διότι, ενώ στην περίπτωση Μαρινάκη ο φερόμενος ένοχος «ξεψαχνίζεται» σε βαθμό… κακουργήματος, σε αποδεδειγμένα εγκληματικά περιστατικά που έχουν έντονα μαφιόζικο στόρυ –με εκφοβιστικούς εμπρησμούς αυτοκινήτων, εμβάσματα πληρωμών των θυτών και ολίγη από… λαθρεμπόριο– οι αρμόδιοι λειτουργοί της Θέμιδας «συλλαμβάνονται» εξακολουθητικά και προκλητικά κοιμώμενοι τον ύπνο του αδίκου.

Δεν πρόκειται για υπαινιγμό αλλά για σαφή διαπίστωση που προκύπτει από όσα έχουν συμβεί στην περίπτωση της εγκληματικής οργάνωσης που ξεσκέπασε το Τμήμα Δίωξης Εκβιαστών της Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης στα τέλη Οκτωβρίου του 2015. Πρόκειται για την οργάνωση, μέλη της οποίας πραγματοποίησαν –μεταξύ άλλων αξιόποινων πράξεων– τον εμπρησμό στο αυτοκίνητο συγγενικού προσώπου του προπονητή Ραζβάν Λουτσέσκου (σ.σ. όταν ο Ρουμάνος καθόταν στον πάγκο της Ξάνθης), καθώς και τον εμπρησμό του οχήματος που ανήκε στη σύζυγο του μάνατζερ ποδοσφαιριστών, Γιάννη Ευαγγελόπουλου. Ο Ευαγγελόπουλος ήταν ατζέντης του ποδοσφαιριστή Φάνη Τζανδάρη –που επέλεξε την πρόταση του Ολυμπιακού αντί του ΠΑΟΚ– αλλά και του διεθνή Αλβανού μέσου Εργκούς Κάτσε που δεν ανανέωσε το συμβόλαιό του με τον ΠΑΟΚ.

Για τους δύο εμπρησμούς η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. ανέφερε χαρακτηριστικά:

«Πρώτες πρωινές ώρες της 30-08-2015, σε χώρο στάθμευσης ξενοδοχείου στην περιοχή της Ξάνθης, για λογαριασμό στελέχους ανώνυμης εταιρείας, πραγματοποιήθηκε εμπρηστική επίθεση σε βάρος Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτου, ιδιοκτησίας αλλοδαπού, συγγενικού προσώπου, σχετιζόμενου με τοπικό σωματείο.

»Ξημερώματα της 14-10-2015, πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα, εμπρησμός αυτοκινήτου ιδιοκτησίας της συζύγου εκπροσώπου -μάνατζερ αθλητών, ενώ την ίδια ημέρα, ταυτοποιημένο μέλος της οργάνωσης, εξέφρασε τηλεφωνικές απειλές κατά της ζωής του».

Όπως ανακοίνωσε, στη διάρκεια παρουσίασης, ο διευθυντής της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, ταξίαρχος Νίκος Ζησιμόπουλος, ως ηθικός αυτουργός των δύο παραπάνω εμπρησμών φέρεται συγκεκριμένο στέλεχος ποδοσφαιρικής ανώνυμης εταιρείας, ο ρόλος του οποίου στην εταιρεία αφορούσε –κατά δημοσιογραφικές πληροφορίες– το κομμάτι της επικοινωνίας των οργανωμένων οπαδών της ομάδας, σε παλιότερες διοικήσεις του. Ο εμπλεκόμενος ποδοσφαιράνθρωπος δεν είναι άλλος από τον πρώην σύμβουλο της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, Σπύρο Μηλιωρίδη, ο δε φυσικός αυτουργός είναι σύμφωνα πάντα με την ΕΛ.ΑΣ. ο Αρμένιος Εντέαρ Εριτζιάν.

Για τους δύσπιστους υπάρχει και ο υπερκοριός της ΕΥΠ που έχει καταγράψει συνομιλίες ανάμεσα στον «διευθύνοντα σύμβουλο» της εγκληματικής  οργάνωσης –και κρατούμενο στις φυλακές Τρικάλων– Γκραντ Αγκατζανιάν και στους Μηλιωρίδη και Εριτζιάν.

Το κλου της υπόθεσης; Τα παραστατικά πληρωμής των μεταφορικών και της διαμονής του εμπρηστή κακοποιού στους τόπους των εγκληματικών ενεργειών έχουν εκδοθεί από τη συμφερόντων Ιβάν Σαββίδη εταιρεία DIMERA!!!

Με όρους νομικής αργκό, πιο «δεμένη» υπόθεση δεν θα μπορούσε να υπάρχει. Αλλά επειδή η Θέμιδα εκτός από τυφλή μοιάζει να πάσχει και από Αλτσχάιμερ, η υπόθεση έχει παραπέσει επί σειρά ετών στα κάτω συρτάρια του γραφείου του 5ου ειδικού ανακριτή Θεσσαλονίκης, με τον ιδιοκτήτη της εμπλεκόμενης –στα χαρτιά τουλάχιστον– DIMERA να μην έχει περάσει όχι για εξηγήσεις αλλά ούτε για… νεραντζάκι από κάποιο ανακριτικό γραφείο.

 

Τα ίδια και με τα τσιγαράδικα

Και επειδή η αμνησία είναι προφανώς μεταδοτική ασθένεια, η  εισαγγελέας που άσκησε τη δίωξη Μαρινάκη, επιβάλλοντάς του τον έξτρα όρο απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, είναι επίσης η εισαγγελέας Ειρήνη Τζίβα που ως προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πειραιά, επί 17 μήνες δεν έχει ακούσει τίποτα για δύο τσιγαράδικα στα Χανιά, τα οποία όλως τυχαίως έκρυβαν στ’ αμπάρια τους κάτι χιλιάδες πακέτα της καπνοβιομηχανίας ΣΕΚΑΠ.

Εν προκειμένω, η κα Τζίβα ως προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πειραιώς, που έχει αναλάβει την έρευνα της επίθεσης όφειλε να ελέγχει την υφισταμένη της Εισαγγελίας κα Θάνου για τους 17 μήνες καθυστέρησης έκδοσης πορίσματος. Δεν το έπραξε όμως. Κινήθηκε κάποια διαδικασία εις βάρος της για τον μη έλεγχο της υφισταμένης της; Βεβαίως όχι! Ενώ για παράδειγμα όταν ο Ισίδωρος Ντογιάκος ήταν προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών, πέρασε από πειθαρχικό συμβούλιο –και αθωώθηκε–, γιατί δεν φρόντισε να ελέγχει τον εισαγγελέα Προβατάρη, όταν ο τελευταίος έκρινε ότι κάποια έγγραφα της υπόθεσης Siemens δεν είχαν υπογραφεί.

Κάθε απάντηση δεκτή… Αν και η ορθή απάντηση μάλλον κρύβεται στο βολικό τάιμινγκ της δίωξης Μαρινάκη που συνέπεσε με το δύσκολα πολιτικά  τάιμινγκ της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛ., που στριμωγμένη από τις πολιτικές και διεθνείς εξελίξεις (δανειστές, έξοδος από το μνημόνιο, ελληνοτουρκικά, ονομασία Σκοπίων) της καλόπεσε ένα δυνατός αντιπερισπασμός…

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα