Δύο νέοι Έλληνες επιστήμονες στο Δ.Σ. της Ελληνοαμερικανικής Ψυχιατρικής Εταιρείας

 

Σε μια εποχή που στην Ελλάδα καταγράφεται ίσως η μεγαλύτερη από όλες τις ευρωπαϊκές χώρες φυγή νέων επιστημόνων για την ανεύρεση καλύτερων συνθηκών εργασίας και ανέλιξης (braindrain), δύο νέοι Έλληνες επιστήμονες κατόρθωσαν να βρεθούν στις υψηλότερες θέσεις της διοίκησης της Ελληνοαμερικανικής Ψυχιατρικής Εταιρείας, παραμένοντας όμως εργαζόμενοι στην Ελλάδα.

Επιμέλεια: Νίκος Τσαγκατάκης

O δικανικός ψυχίατρος από το Βόλο, Γιώργος Καραμπουτάκης

Πρόκειται για τον καταξιωμένο δικανικό ψυχίατρο από το Βόλο, Γιώργο Καραμπουτάκη, ο οποίος ζει και εργάζεται στην Αθήνα και ο οποίος εκλέχθηκε αντιπρόεδρος στην Ελληνοαμερικανική Ψυχιατρική Εταιρεία, αλλά και τον ψυχίατρο-σεξολόγο, Dr Γεώργιο Πάγκαλο, ο οποίος εκλέχθηκε στη θέση του γραμματέα. 

Η Ελληνοαμερικανική Ψυχιατρική Εταιρεία έχει εκατοντάδες μέλη, κυρίως ψυχιάτρους από την Ελλάδα αλλά και Έλληνες ομογενείς ψυχιάτρους που ζουν και εργάζονται στην Αμερική, αποτελώντας έτσι ουσιαστικό εκπρόσωπο και σύνδεσμο της χώρα μας με την επιστημονική και ειδικότερα την ιατρική κοινότητα της ομογένειας της Αμερικής.

Οι δύο Έλληνες ψυχίατροι βρέθηκαν στη Νέα Υόρκη, στο πλαίσιο του συνεδρίου της Αμερικανικής Ψυχιατρικής Εταιρείας (ΑΡΑ) μεταξύ 5-9 Μαΐου 2018, όπου ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα επιστημονικής έρευνας στην οποία συμμετείχε ο κ. Καραμπουτάκης από το Πανεπιστήμιο Αθηνών, ενώ το ίδιο χρονικό διάστημα πραγματοποιήθηκε η 19η Ετήσια Συνάντηση της Ελληνοαμερικανικής Ψυχιατρικής Εταιρείας (ΗΑΡΑ), στην οποία έλαβαν χώρα οι εκλογές για την ανάδειξη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου της.

Ο ψυχίατρος-σεξολόγος, Dr Γεώργιος Πάγκαλος

Μία από τις δράσεις της Ελληνοαμερικανικής Ψυχιατρικής Εταιρείας είναι να ενδυναμώνει τις σχέσεις συνεργασίας των Ελλήνων, φιλελλήνων και ελληνικής καταγωγής ψυχιάτρων της διασποράς σε έναν κοινό αγώνα για την πρόοδο της επιστήμης και τη διασφάλιση της παγκόσμιας ψυχικής υγείας.

Σημειώνεται πως πρόεδρος της Ένωσης παραμένει ο Καθηγητής Ψυχιατρικής, Dr Philip Kandilis.

 

 

 

 

ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΗΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΟΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗΣ ΨΥΧΙΑΤΡΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΕΝΔΥΝΑΜΩΝΕΙ ΤΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, ΦΙΛΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΑΤΑΓΩΓΗΣ ΨΥΧΙΑΤΡΩΝ ΤΗΣ ΔΙΑΣΠΟΡΑΣ ΣΕ ΕΝΑΝ ΚΟΙΝΟ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΗ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΨΥΧΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ

 

OI ΣΤΟΧΟΙ ΤΗΣ ΗΑPA

 

Η HAPA είναι εστιασμένη στην αποκλειστική εξυπηρέτηση εκπαιδευτικών, επιστημονικών και φιλανθρωπικών σκοπών που άπτονται του δημοσίου συμφέροντος. Σε αυτούς τους στόχους περιλαμβάνονται:

α) η προώθηση της επαγγελματικής συνεργασίας μέσω της συνεχούς μελέτης και εξερεύνησης της ελληνικής κληρονομιάς από Έλληνες αναγνωρισμένους ψυχιάτρους που δραστηριοποιούνται στις ΗΠΑ , τον Καναδά, την Ελλάδα και άλλες χώρες σε όλο τον κόσμο.

β) Η προώθηση μιας στενής σχέσης συνεργασίας και επαγγελματικής ανταλλαγής με άλλους οργανισμούς που ασχολούνται με την ψυχιατρική και ψυχοθεραπευτική εκπαίδευση, την έρευνα και τη θεραπεία.

γ) Ο προσδιορισμός και η υποστήριξη των ψυχιατρικών και ψυχοθεραπευτικών αναγκών των ελληνικών κοινοτήτων.

δ) Η εκπαίδευση των μελών των ελληνικών κοινοτήτων σε θέματα ψυχικής υγείας και η προώθηση των υπηρεσιών ψυχικής υγείας για τους Έλληνες όχι μόνο ως άτομα αλλά και σε επίπεδο οικογένειας ή κοινότητας.

ε) Η αναγνώριση και η δημοσιοποίηση καθώς και η άντληση χορηγικών κεφαλαίων και αθλοθέτηση βραβείων για εξαιρετικές υπηρεσίες ή επιστημονικά επιτεύγματα στον τομέα της ψυχιατρικής, της ψυχοθεραπείας και της ψυχανάλυσης από Έλληνες αναγνωρισμένους ψυχιάτρους.

στ) Η υποστήριξη των ειδικών αναγκών των ψυχιάτρων ελληνικής καταγωγής.

ζ) Η δημοσίευση περιοδικών εκδόσεων, ενημερωτικών δελτίων, βιβλίων ή φυλλαδίων, η λήψη επιχορηγήσεων και βραβείων, η παρακολούθηση ερευνητικών δραστηριοτήτων που διεξάγονται υπό την αιγίδα της ένωσης και η διδασκαλία μαθημάτων-σεμιναρίων στους τομείς της ψυχιατρικής και της ψυχοθεραπείας.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα