Intracom Defense (IDE): Παγκόσμια αξιοπιστία με θετικό εγχώριο αποτύπωμα

Αξιοποιώντας προηγμένες παραγωγικές δυνατότητες και τεχνογνωσία διαχείρισης έργων μεγάλης κλίμακας, η IDE αποτελεί παίκτη κλειδί στον τομέα υψηλής τεχνολογίας της Ελληνικής Αμυντικής Βιομηχανίας.

Η INTRACOM DEFENSE (IDE) είναι μια καταξιωμένη εταιρεία Αμυντικών Συστημάτων στην Ελλάδα, με εξαιρετικό ρεκόρ συμμετοχής σε εγχώρια προγράμματα και υψηλό ποσοστό εξαγωγών, που τα τελευταία χρόνια είναι κατά μέσο όρο στο 90%.

Η IDE χρησιμοποιεί προηγμένες τεχνολογίες για το σχεδιασμό και την ανάπτυξη καινοτόμων προϊόντων στους τομείς των Πυραυλικών Ηλεκτρονικών Συστημάτων, των Τακτικών Επικοινωνιών IP, των Συστημάτων C4I, της Επιτήρησης, των Υβριδικών Συστημάτων Ηλεκτρικής Ενέργειας και των Μη Επανδρωμένων Συστημάτων.

Η εταιρεία διατηρεί τη διεθνή της αναγνώριση μέσω της μακροχρόνιας συμμετοχής της σε αναπτυξιακά προγράμματα της Ευρώπης και του ΝΑΤΟ.

Αξιοποιώντας προηγμένες παραγωγικές δυνατότητες και τεχνογνωσία διαχείρισης έργων μεγάλης κλίμακας, η IDE αποτελεί παίκτη κλειδί στον τομέα υψηλής τεχνολογίας της Ελληνικής Αμυντικής Βιομηχανίας.

Για δεκαετίες, η IDE συνεισφέρει σημαντικά στην ελληνική κοινωνία και οικονομία μέσω των συνεργασιών της με διεθνείς πελάτες που έχουν ως γνώμονα την ποιότητα, και συγκεκριμένα με τις κορυφαίες αμυντικές βιομηχανίες διεθνώς, όπως οι Raytheon Technologies, Boeing, Northrop Grumman, Krauss Maffei Wegmann, Israel Aerospace Industries (IAI) και Diehl Defence.

Οικοδομώντας αριστεία μέσω παγκόσμιων συνεργασιών

Την τελευταία εικοσαετία, η IDE κατάφερε με σκληρή δουλειά και επενδύσεις σε βέλτιστες πρακτικές, καινοτομία και ταλαντούχο εγχώριο εργατικό δυναμικό να γίνει συνεργάτης κορυφαίων αμυντικών βιομηχανιών παγκοσμίως.

Μία από τις πιο μακροχρόνιες και επιτυχημένες συνεργασίες της IDE είναι αυτή με την αμερικανική εταιρεία Raytheon. Η εταιρεία μόνο για το 2019 συμβολαιοποίησε νέα έργα αξίας 72,3 εκατομμυρίων USD με την IDE για την κατασκευή υποσυστημάτων και κύριων συστημάτων για το σύστημα αεράμυνας PATRIOT.

Επιπλέον, την τελευταία τριετία, η IDE υπέγραψε νέες συμβάσεις με την BOEING για το πρόγραμμα αναβάθμισης του συστήματος εναέριας προειδοποίησης και ελέγχου (AWACS) των αεροσκαφών της αεροπορίας των ΗΠΑ (USAF) στο πλαίσιο διεθνών διαγωνισμών.

Με την εξωστρεφή της στρατηγική, η IDE εδραιώνει περαιτέρω τη θέση της στον παγκόσμιο τομέα της αεροδιαστημικής, ως κατασκευαστής προϊόντων υψηλής ποιότητας και ως αξιόπιστος προμηθευτής για τις κορυφαίες εταιρείες αεροδιαστημικής και άμυνας στον κόσμο.

Αξιοσημείωτη είναι επίσης η συνεργασία της IDE με την Krauss Maffei Wegmann, με την οποία υπεγράφη το 2020 επέκταση της προμήθειας συστημάτων WiSPR για χρήση από τις Γερμανικές Ένοπλες Δυνάμεις.

Γραμμή συναρμολόγησης συσκευών ενδοεπικοινωνίας WiSPRevolution

Το σύστημα WiSPR συνεχίζει την επιτυχία του στη διεθνή αγορά λόγω της ασυναγώνιστης απόδοσής του στις επικοινωνίες οχημάτων, ενισχύοντας ουσιαστικά την επίγνωση της κατάστασης κατά τις επιχειρήσεις.

Επίσης, μέσω της νέας του διεύρυνσης στο WiSPRevolution, το σύστημα πλέον δύναται να παρέχει μια αποτελεσματική υποδομή για εφαρμογές C4I οχημάτων.

Η ήδη μακροχρόνια συνεργασία με την ΚΜW έχει πλέον διευρυνθεί από το ίδιο έτος και στον τομέα των Υβριδικών Συστημάτων Ηλεκτρικής Ενέργειας για οχήματα, αφού υπεγράφη συμφωνία για την ενσωμάτωση του υβριδικού συστήματος GENAIRCON της IDE σε άρματα μάχης Leopard 2.

Παράλληλα, η Israel Aerospace Industries (IAI) επέλεξε την τεχνολογία Hybrid Electric Power Systems (HEPS®) της IDE για να την ενσωματώσει στα συστήματά της, λόγω των επιχειρησιακών της πλεονεκτημάτων που σχετίζονται με την αυτονομία ισχύος, την απόδοση και την ασφάλεια.

Επίδειξη μεταφερόμενου Υβριδικού Συστήματος Παραγωγής Ηλεκτρικής Ενέργειας HEPS

Με αυτήν την αρχική σύμβαση των 1,2 εκατομμυρίων ευρώ, η IDE επιβραβεύθηκε για τη συνεχή και απρόσκοπτη επένδυσή της σε συστήματα παραγωγής, αποθήκευσης και διαχείρισης ηλεκτρικής ενέργειας στον αμυντικό χώρο.

Επιπρόσθετα, προς την ίδια κατεύθυνση διεθνούς αναγνώρισης της καινοτομίας της HEPS®, στρέφεται και η σύναψη συνεργασίας της IDE το 2020 με τη Βρετανική εταιρεία Marshall Land Systems, για την από κοινού δραστηριοποίησή τους σε τακτικά υβριδικά συστήματα ηλεκτρικής ισχύος για διεθνείς αγορές κοινού ενδιαφέροντος.

Το 2021, η INTRACOM DEFENSE επέκτεινε τη συνεργασία της με τη γερμανική Diehl Defence με τη σύναψη νέων συμβάσεων για τη συνέχιση της παραγωγής κρισίμων ηλεκτρονικών πυραυλικών συστημάτων και την σχεδίαση και κατασκευή εξοπλισμού υποστήριξης εδάφους για τα συστήματα IRIS-T (αέρος-αέρος) και IRIS-T SL (εδάφους-αέρος).

Τα καινοτόμα ηλεκτρονικά συστήματα της IDE για πυραυλική και αεροπορική χρήση, παρέχουν απόλυτη αξιοπιστία σε ιδιαίτερα απαιτητικές συνθήκες λειτουργίας και βασίζονται στην υψηλή τεχνολογία και εμπειρία διεθνούς επιπέδου της IDE στον τομέα συστημάτων ασύρματης επικοινωνίας με υψηλή απόδοση λειτουργίας σε περιβάλλον ηλεκτρονικών αντιμέτρων και στις εξειδικευμένες και προηγμένες δυνατότητες σχεδίασης, ανάπτυξης και παραγωγής που διαθέτει η εταιρεία.

Τέλος, τον Σεπτέμβριο του 2021, η IDE υπέγραψε συμφωνητικό συνεργασίας με την εταιρεία κολοσσό Rheinmetall. Στόχος της συνεργασίας αυτής είναι ο συντονισμός των δραστηριοτήτων τους και η συνέργεια των συμπληρωματικών τεχνολογικών, κατασκευαστικών και εμπορικών δυνατοτήτων των δύο εταιρειών για την από κοινού ανάπτυξη και διάθεση συστημάτων C4I για στρατιωτικά οχήματα.

Με τον τρόπο αυτό οι δύο εταιρείες θα ανταποκριθούν στις εγχώριες και τις διεθνείς αγορές, προσφέροντας επιχειρησιακά καινοτόμες, αποτελεσματικές, φιλικές στον χρήστη και ανταγωνιστικές στο κόστος λύσεις C4I, κυρίως προς όφελος του πελάτη.

Επιπλέον, η πρόσφατη επιλογή των προτάσεων της IDE για το Μη-Επανδρωμένο Αερόχημα (LOTUS) και τις Δικτυο-Κεντρικές Επικοινωνίες (SMOTANET) από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή αποτελούν δείγματα αριστείας της εταιρείας στην ενσωμάτωση τεχνολογιών αιχμής σε αμυντικές εφαρμογές.

Όλα τα παραπάνω υπογραμμίζουν την ανταγωνιστικότητα της IDE και αναγνωρίζουν το πολύτιμο τεχνικό υπόβαθρο και τις βιομηχανικές δυνατότητες και υποδομές που διαθέτει η εταιρεία για τις συνεργασίες της με βιομηχανικούς εταίρους και πελάτες.

Ως αποτέλεσμα αυτών των συνεργασιών, οι εξαγωγές της IDE τα τελευταία επτά χρόνια αγγίζουν το 4% των συνολικών ελληνικών εξαγωγών προς τις ΗΠΑ. Επιπρόσθετα, η εταιρεία στηρίζει την εγχώρια αμυντική βιομηχανία αναθέτοντας πάνω από το 30% του έργου των υπογεγραμμένων συμβολαίων της σε άλλες εξειδικευμένες ελληνικές εταιρείες, συμβάλλοντας θετικά στην εγχώρια βιομηχανική παραγωγή και την οικονομική ενίσχυση της χώρας.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα