Μητσοτάκης: ”Έγιναν λάθη, αλλά στη μία τραγωδία μετρούσαμε στρέμματα και στην άλλη φέρετρα”

Ανέβηκαν οι τόνοι στη δευτερολογία του πρωθυπουργού

Στο βήμα της Βουλής βρίσκεται ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, για τη δευτερολογία του στην προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών.

Υπενθυμίζεται ότι στην πρωτολογία του ο πρωθυπουργός τόνισε ότι κατά τη διάρκεια αντιμετώπισης των πυρκαγιών δεν έλειψαν τα λάθη, ενώ τόνισε πως η δημόσια συγγνώμη του αποτελεί σύνθημα για δράση.

Σε υψηλότερους τόνους σε σχέση με την αρχική του τοποθέτηση εμφανίσθηκε στη δευτερολογία του ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Σηκώνοντας το γάντι που είχε ρίξει κατά την ομιλία του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, ο κ.Μητσοτάκης τον κατηγόρησε ευθέως για το επικοινωνιακό σόου που είχε στηθεί λίγες ώρες μετά την τραγωδία στο Μάτι και ενώ ήταν ήδη γνωστό ότι είχαν καεί άνθρωποι.

”Θα ήταν εύκολο για εμένα να βάλω τον πήχη στο δικό σας ύψος κ. Τσίπρα. Όμως είχαμε το θάρρος να το βάλουμε πιο ψηλά και το θάρρος να πούμε ότι ναι περάσαμε από κάτω

Εϊπατε ότι θα μας στείλει ο ελληνικός λαός το 112 να μας εκκενώσει από την εξουσία. Δεν είχα πρόθεση και το καταλάβατε από την πρωτολογία να αναφερθώ στο παρελθόν. Με αναγκάζετε να το κάνω. Να σας διαβάσω κάτι και να μου πείτε πως αισθάνεστε που εσείς κατηγορείτε εμένα για έλλειψη ενσυναίθησης. Εσείς 3 χρόνια μετά το Μάτι πως απαντάτε σε αυτή την κυρία που γράφει :» αν έβλεπες το κορμί σου να λιώνει από το θερμικό φορτίο. Αν έδινες DNA για να αναζητήσεις τους δικού σου που έμοιαζαν με κούτσουρο θα κατανοούσες την ανάγκη της εκκένωσης. Και μιλάτε εσείς για ενσυναίσθησης. Που στήνατε σόου και λέγατε στους πυρόπληκτους τι να τα κάνεις τα 2 χιλιάρικα, θα τα σπαταλήσεις,

Εμείς σε αυτή την τραγωδία για 4 ημέρες δεν είπαμε κουβέντα. Σας ασκήσαμε κριτική για 2 συγκεκριμένα θέματα. Για την παντελή αδυναμία να εκκενώσετε από κόσμο το Μάτι και για το σόου το άθλιο που στήσατε εκείνο το βράδυ όταν γνωρίζατε ότι υπήρχαν νεκροί. Σας ασκήσαμε κριτική για τους υπουργού σας και τους δορυφόρους. Δεν είχατε το θάρρος. Ποτέ δεν ζητήσατε συγγνώμη. Μακάρι για να κλείσει αυτή η πληγή να έχετε το θάρρος να το κάνετε σήμερα. Προσέξετε όταν απευθύνεστε σε άλλους και κρίνεται τον χαρακτήρα . Δεν είμαι εγώ αυτός που κρίνει τον χαρακτήρα σας κ. Τσίπρα, ούτρε εσείς τον δικό μου. Ο λαός θα μας κρίνει και μας κρίνει και τους δύο. Στη μία τραγωδία μετρήσαμε στρέμματα και στην άλλη μετρούσαμε φέρετρα”, είπε ο κ.Μητσοτάκης.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα