Μητσοτάκης: «Η Ελλάδα εχει επιστρέψει για τα καλά. Θα πετύχουμε τους δημοσιονομικούς στόχους»

Η συνέντευξη του πρωθυπουργού στο Bloomberg

Τη σημασία της αναβάθμισης της Ελλάδας σε επενδυτική βαθμίδα επεσήμανε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνέντευξή του στο Bloomberg. Εμφανίστηκε βέβαιος πως η χώρα μας θα συνεχίσει και τα επόμενα χρόνια στο δρόμο της ανάπτυξης και θα μπορέσει να πετύχει χωρίς πρόβλημα τους δημοσιονομικούς στόχους της.

Για την οικονομία

O πρωθυπουργός στάθηκε στον τρόπο με τον οποίο η απόκτηση της επενδυτικής βαθμίδας, υπογραμμίζοντας πως «Η επενδυτική βαθμίδα βοηθά στο κόστος δανεισμού μας» και προσέθεσε: «Μπορείτε να διαπιστώσετε ότι πάμε πολύ καλύτερα από ότι άλλες χώρες της Ευρωζώνης και νομίζω ότι θα διατηρήσουμε την ανάπτυξη τα επόμενα χρόνια. H ελληνική οικονομία έχει αποδειχθεί εξαιρετικά ανθεκτική», τόνισε ο πρωθυπουργός και ανέφερε πως η χώρα στηρίζεται σε μεγάλο βαθμό στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας και πως η Ελλάδα χρησιμοποιεί το φυσικό αέριο ως ένα πιο φιλικό σχήμα ενεργειακής μετάβασης.
Σε ειδική ερώτηση που αφορούσε τα επιτόκια για το 2024, ο Πρωθυπουργός ανέφερε πως «Εμείς τα έχουμε πάει πάρα πολύ καλά, ενώ είχαμε οπωσδήποτε δημοσιονομική αυστηρότητα όπου αυτό ήταν πάρα πολύ σημαντικό για την αγορά κεφαλαίων και την απόδοσή μας και περιμένουμε πως θα μπορέσουμε να πετύχουμε τους δημοσιονομικούς μας στόχους χωρίς πρόβλημα».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης υπογράμμισε πως η Ελλάδα είναι ταυτόχρονα σημείο εισόδου του φυσικού αερίου στην Ευρώπη, αναφέροντας χαρακτηριστικά πως η Ουκρανία εξυπηρετείται μέσω της
Ελλάδας. Ο Πρωθυπουργός στάθηκε στο γεγονός πως «η χώρα έχει διασφαλίσει τους δημοσιονομικούς στόχους, χωρίς να θυσιάσει την ανάπτυξη».

Για την Κλιματική Αλλαγή

Σε ερώτηση που αφορούσε την κλιματική αλλαγή ο Πρωθυπουργός ενημέρωσε πως «η κλιματική αλλαγή είναι μια ευκαιρία επέκτασης της τουριστικής σαιζόν» και πως πολλοί τουρίστες θα επιλέγουν να επισκέπτονται την Ελλάδα τους μήνες εκτός Ιουλίου και Αυγούστου, όχι εξαιτίας της ζέστης αλλά εξαιτίας της πολυκοσμίας!(…) Έχουμε ξοδέψει τρισεκατομμύρια στην αντιμετώπιση της Κλιματικής Αλλαγής και βέβαια όλα αυτά είναι πάρα πολύ σημαντικά, γιατί ο κόσμος χάνει τα σπίτια του, χάνει την περιουσία του και θα πρέπει να είμαστε πολύ πιο αποτελεσματικοί σε ό,τι έχει να κάνει με την αντιμετώπιση των καταστροφών, όπου καταφέραμε να εκκενώσουμε τις περιοχές που κινδύνευαν και να σώσουμε χιλιάδες ανθρώπους. Η καταστροφή ήταν πάρα πολύ μεγάλη και χρησιμοποιήσαμε την τεχνολογία για να μπορούμε τουλάχιστον να σώσουμε τις ανθρώπινες ζωές». Αργότερα ανέφερε πως «θα πρέπει να είμαστε αποτελεσματικότεροι σε ό,τι αφορά στην προσαρμογή στη νέα πραγματικότητα αλλά και στη στήριξη των πολιτών που πλήττονται από ακραία καιρικά φαινόμενα»
Σε ερώτηση σχετικά με τους στόχους της Ελλάδας για το μεταναστευτικό, ο Πρωθυπουργός ανέφερε πως «Θα είμαστε σκληροί με τους διακινητές», όμως η Ελλάδα έχει ανάγκη από εργατικό δυναμικό και ειδικότερα στην πρωτογενή παραγωγή και πρέπει να προσφέρουμε νόμιμους τρόπους για όσους θέλουν να έρθουν στην Ευρώπη και να βοηθήσουν στην οικονομική ανάπτυξη.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα