«Μήνυμα ρευστότητας η επένδυση του Ιδρύματος Ωνάση»

Στη συμβολή του Ιδρύματος Ωνάση στο Ελληνικό Επενδυτικό Ταμείο και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός στη συνάντηση που είχε σήμερα με τον πρόεδρο του ιδρύματος, Αντώνη Παπαδημητρίου.

Παρουσία και του Κωστή Χατζηδάκη υπεγράφη συμφωνία μεταξύ του υπουργείου Ανάπτυξης και του ιδρύματος Ωνάση μέχρι του ποσού των 30 εκατομμυρίων ευρώ.

Ο Αντ. Σαμαράς αμέσως μετά τη συνάντηση με τον κ. Παπαδημητρίου δήλωσε: «Το Ίδρυμα Ωνάσης θα επενδύσει, θα υποστηρίξει το Ελληνικό Επενδυτικό Ταμείο και τις ελληνικές μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Είναι ιδιαίτερη η ικανοποίησή μας, γιατί αυτή η επενδυτική συμμετοχή σημαίνει πρώτον ρευστότητα στην αγορά και σημαίνει, ταυτόχρονα, και μία ψήφο εμπιστοσύνης στην Ελληνική Οικονομία και στις προοπτικές της. Θέλω να σας ευχαριστήσω προσωπικά. Θεωρώ ότι είναι μία σημαντική, εκ μέρους σας, κίνηση».

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Ιδρύματος Ωνάση, Αντ. Παπαδημητρίου, είπε: «Η οικονομία μας έχει περάσει μία πρωτοφανή κρίση. Οι Έλληνες πολίτες έχουν κάνει φοβερές θυσίες. Το Επενδυτικό Ταμείο το οποίο προτείνεται αυτή τη στιγμή είναι το καλύτερο εργαλείο για αυτό το οποίο μας λείπει. Για την ανάπτυξη, για θέσεις εργασίας, για την κεφαλαιουχική ενίσχυση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Το Ίδρυμα Ωνάση χαίρεται που είναι ο πρώτος οργανισμός, ο πρώτος ιδιωτικός φορέας, ο οποίος θα ενισχύσει αυτό το Ταμείο, με την ελπίδα ότι η χώρα μας και η Οικονομία θα πάει μπροστά».

Ο υπουργός Ανάπτυξης, Κωστής Χατζηδάκης, στάθηκε στη σπουδαίοτητα της συμμετοχής του Ιδρύματος στο επενδυτικό Ταμείο και τόνισε: «Είναι σημαντικό ότι ξένες επενδυτικές τράπεζες συμμετέχουν στο Ελληνικό Επενδυτικό Ταμείο. Αλλά, είναι εξίσου σημαντικό ότι το Ίδρυμα Αλέξανδρος Ωνάσης αποφάσισε να συμμετάσχει. Το όνομα Ωνάσης είναι γνωστό παντού στο εξωτερικό. Έτσι, η συμμετοχή του ιδρύματος στέλνει το μήνυμα ότι εμείς οι Έλληνες, ενωμένοι, παλεύουμε για να ξεπεράσουμε την κρίση και να μπει η χώρα μας σε μία καινούργια πορεία».

Ο πρωθυπουργός συναντήθηκε αρχικά σήμερα με τον πρόεδρο και chief executive offices της Mastercard, Ατζάι Μπανγκά. Ο κ. Σαμαράς θα έχει αργότερα συνάντηση και με τον πρόεδρο του Κυπριακού Κοινοβουλίου, Γιαννάκη Ομήρου.

Διαβάστε επίσης