Ο Περέιρα τηλεφωνούσε στους διαιτητές: «Παίξτε Μπενφίκα»!

Ο Μάρκο Φερέιρα αναφέρει πως ο Μέλο προσπαθούσε να επηρεάσει διαιτητές και τον στήριζε μόνο η ομάδα της Λισαβόνας, όπως ο ΠΑΟΚ στην Ελλάδα

Δύο συνεντεύξεις δόθηκαν από εκπροσώπους της «σφυρίχτρας». Η πρώτη ήταν του μέλους της ΚΕΔ/ΕΠΟ Λιφ Λίντμπεργκ, στην πατρίδα του, τη Σουηδία, και η άλλη του πρώην διεθνή διαιτητή στην Πορτογαλία, του Μάρκο Φερέιρα.

Οι δύο συνεντεύξεις παρουσιάζουν μεγάλο ενδιαφέρον, αφού βλέπουν τα σφυρίγματα στο ελληνικό ποδόσφαιρο από άλλη… οπτική γωνία. Διαβάστε τες…

Συνέντευξη Λιφ Λίντμπεργκ

Αυτός ο Λιφ Λίντμπεργκ ο Σουηδός, αριστερό χέρι του Περέιρα στην ΚΕΔ, τα είπε όλα σε μεγάλη συνέντευξη που έδωσε την περασμένη Πέμπτη στην πατρίδα του.

Τι είπε; «Του αρέσει εδώ, πληρώνεται καλά, το φαγητό είναι τέλειο, η γυναίκα του είναι στην Ελλάδα τρεις μέρες την εβδομάδα, ανακάλυψε νέο πολιτισμό και μένει σε πολυτελές διαμέρισμα». Τι άλλο να ζητήσω απ’ τη ζωή, που τραγουδάει κι ο Πάριος. Κι εμείς ψάχνουμε τώρα να βρούνε στη Βενετιά βελόνι με τη διαιτησία.

Και δεν είναι μονάχα ο Σουηδός. Είναι κι ο Περέιρα, που δήλωσε στην Πορτογαλία ότι η διαιτησία τα πάει μια χαρά στην Ελλάδα κι ότι όλο το σούσουρο γίνεται από τους προέδρους. Έχω κι ένα φίλο στην Πορτογαλία, δημοσιογράφος είναι το παλικάρι, και του έριξα ένα τηλέφωνο.

Να δω, μπας και τον αδικήσω τον Μέλο με το μέλι. Μπας και δεν έγινε σωστή μετάφραση. Και μου λέει ο Ζορζίνιο, δεν σου λέω τίποτα εγώ. Θα σου στείλω μια διεύθυνση στο διαδίκτυο, να τα δεις όλα για τον Μέλο με το μέλι.

Με τον Λίντμπεργκ, όμως, θα ξεκινήσω γιατί είναι φρέσκια η συνέντευξη στην εφημερίδα «Aftonbladet» (https://www.aftonbladet.se/sportbladet/fotboll/a/Jo2OV6/i-grekland-ar-var-en-gudagava).

Ο άνθρωπος το παραδέχεται, ήρθε για την κονόμα!!! Άπαξ και σου λέει αυτό το πράγμα, πού αλλού να πάει το μυαλό, δηλαδή; Μόνο στην κονόμα θα πάει.

Είπε, όμως, και το άλλο το φοβερό ο Λίντμπεργκ: «Έχουμε τρεις σημαντικές ευθύνες. Να τοποθετούμε τους σωστούς διαιτητές στα κατάλληλα παιχνίδια, να διεξάγουμε προπονήσεις και να αναλύουμε την απόδοση των διαιτητών».

Εκεί σηκώνεις ψηλά τα χέρια. Οι σωστοί άνθρωποι στην κατάλληλη θέση, Μανούχους, Ευαγγέλου, Τσαμούρηδες, όλα καλά για τον ΠΑΟΚ.

Είπε κι άλλα, όμως, για να δικαιολογήσει και τα σχεδόν 15 χιλιάρικα τον μήνα. Ότι η διαιτησία τα πάει καλύτερα κι ότι το VAR απομάκρυνε πολλές φήμες και αμφιβολίες. Ο κύριος μας πέρασε για ιθαγενείς και μας δουλεύει ψιλό γαζί.

Εδώ γίνεται της Πουλχερίας το μαγκάλι με το VAR, κι ο Σουηδός σού λέει ότι η διαιτησία πάει καλύτερα. Για το VAR που δεν έχει γραμμή οφ σάιντ, δεν είπε κουβέντα ο Σουηδός. Ούτε οι Σουηδοί δημοσιογράφοι ήταν υποχρεωμένοι να το ξέρουνε. Αυτοί κανένα θέμα ψάχνανε από την Ελλάδα, πήρανε τη συνέντευξη, γεια σας και χαιρετίσματα.

Και πώς πάει καλύτερα, ρε μάστορα, όταν οι VARistes αποφασίζουνε με το μάτι και το φρύδι; Με τις δυο φάσεις στο Παναθηναϊκός-Ξάνθη 0-1 σωστά αποφάσισαν;

Μέτρησε το οφ σάιντ της Ξάνθης και δεν μέτρησε το κανονικό του Παναθηναϊκού. Ο Σουντανί ήταν δυο μέτρα πίσω στον Βόλο, όλα καλά, βελτιωνόμαστε, σου λέει ο Σουηδός.

Πού το είχανε κρυμμένο αυτό το φυντάνι, ρε, και το φανερώσανε τώρα.

Συνέντευξη Μάρκο Φερέιρα

Πάμε παρακάτω. Πάει και διδάσκει, λέει, στα σεμινάρια κι είναι ευχαριστημένος. Τα βλέπουμε τι επιτυχία έχουν τα σεμινάρια. Υπάρχει καμία βελτίωση; Μια χαρά είναι ο Λίντμπεργκ. Αυτό έχω να πω εγώ. Αραλίκι, ο ήλιος λάμπει στην Ελλάδα, με τις Γλυφάδες του για εσπρεσάκι λούγκο και τα ρέστα.

Μπέικα τη βγάζει στην Ελλάδα και πουλάει παραμύθι ότι βελτιώθηκε η διαιτησία. Και το λέει τώρα αυτό, για να το διαβάσουνε και οι FIFAτζήδες, που τους έχουνε έτοιμους για σουτάρισμα κι αυτόν και τον Περέιρα και τον Μαρίν.

«Είναι μία δουλειά που με απασχολεί 7 ημέρες την εβδομάδα. Είναι μία δουλειά που πληρώνεται καλά. Πρέπει να πληρώνεται καλά. Διαφορετικά κανείς δεν θα καθόταν σε αυτή την καρέκλα. Είναι μία δουλειά πρόσκληση, αλλά με ρίσκα».

Τι άλλο να σου πει ο άνθρωπος ο Λιφ. Μια χαρά. Πρέπει να πληρώνεται καλά. Κουράζεται να βάζει τον Μανούχο στον ΠΑΟΚ και τον Ευαγγέλου.

Να τον ακούσει κανένας που δεν ξέρει, να πει ότι ο Σουηδός δουλεύει σε κανένα νταμάρι και βγάζει κάρβουνο. Αυτή είναι κούραση.

Πάμε παρακάτω. Ο Περέιρα έδωσε κι αυτός συνέντευξη στην πατρίδα του και είπε ότι όλα πάνε καλά με τη διαιτησία και φταίνε οι ομάδες που πλακώνονται μεταξύ τους.

Μάλιστα. Και μου λέει ο Ζορζίνιο, βάλε την εξής διεύθυνση (https://refereeingworld.blogspot.com/2015/10/ferreira-pereira-pressures-referees-to.html) να τα δεις όλα για τον Μέλο Περέιρα, αυτό το πορτογαλικό λουλούδι του δάσους και της διαιτησίας.

Συνέντευξη έδωσε ο άλλοτε διεθνής διαιτητής, Μάρκο Φερέιρα, κι αναφέρθηκε αποκλειστικά στον Μέλο. Μιλάμε, να σου σηκώνεται η τρίχα, να γίνεται κάγκελο. Ο Περέιρα, λέει ο Φερέιρα, ήταν άνθρωπος της Μπενφίκα, όταν ήταν πρόεδρος των διαιτητών.

Μόνο η Μπενφίκα τον υποστήριζε, όπως ο ΠΑΟΚ καλή ώρα. Και τι λέει ο Φερέιρα; Ότι ο Περέιρα τηλεφωνούσε στους διαιτητές που θα σφύριζαν την Μπενφίκα. Είχε αυτό το συνήθειο. Αυτό λέει ο Μάρκο Φερέιρα, φόρα παρτίδα. Για να του πει καλή επιτυχία, φυσικά, δεν είχε τίποτα άλλο στο μυαλό του ο Μέλο με το μέλι.

Κι αφού το έκανε αυτό στην Πορτογαλία, γιατί να μην το κάνει και στην Ελλάδα; Αυτό έχω να σου πω εγώ. Χούι το ’χει ο Περέιρα, όπως φαίνεται, να τηλεφωνεί πριν από τους αγώνες για να ευχηθεί καλή επιτυχία.

Είπε και το άλλο ο Μάρκο Φερέιρα. Τον έβαλε, λέει, ο Περέιρα να σφυρίξει ένα ματς της αγαπημένης του Μπενφίκα με τη Ρίο Άβε και του είπε ότι αν πήγαινε καλά, θα τον έβαζε και στο πορτογαλικό κλάσικο, Μπενφίκα-Πόρτο. Καταλαβαινόμαστε τι σημαίνει να πάει καλά. Και μιλάμε, τώρα, ο Μάρκο Φερέιρα ήταν ο δεύτερος καλύτερος διαιτητής στην Πορτογαλία, μετά τον Προένσα.

Πάμε παρακάτω, γιατί έχει κι άλλα ωραία για τον Περέιρα. Λέει ο Φερέιρα, ότι σφύριξε ένα παιχνίδι Μπράγκα-Μπενφίκα και οι Μπενφικάνοι είχαν παράπονα. Και του είπε ο Περέιρα ότι δεν επρόκειτο να ξανασφυρίξει μεγάλο παιχνίδι.

Ωραία πράγματα ο Μέλο με το μέλι. Και τι άλλο λέει ο Μάρκο Φερέιρα; Ότι ο Μέλο είχε πολλούς εχθρούς και αντιπάλους στην ΚΕΔ της Πορτογαλίας και η μόνη ομάδα που τον στήριζε ήταν η Μπενφίκα.

Και δεν τελειώσαμε, μάστορα. Ο Μάρκο Φερέιρα λέει κι άλλα για τον Πορτογάλο. Ότι, λέει, καλό ματς είναι όταν κερδίζει η Μπενφίκα. Κατάλαβες τι έπαιζε με τον Πορτογάλο στην Πορτογαλία; Και δεν το έκανε για κανέναν άλλο αγώνα, παρά μόνο σ’ αυτούς που έπαιζε η Μπενφίκα.

Ο Φερέιρα τα ανέφερε όλα αυτά στην ομοσπονδία της Πορτογαλίας. Και τι έγινε; Μια τρύπα στο νερό. Τον παρέπεμψαν στην πειθαρχική επιτροπή της διαιτησίας. Πιάσε το αυγό και κούρευτο.

Να σ’ το τελειώσω, για να μπω και στο ψαχνό. Ο Φερέιρα είπε ότι ο Περέιρα ως αρχιδιαιτητής έπαιρνε οκτώ χιλιάρικα τον μήνα το 2015, όταν δόθηκε αυτή η συνέντευξη στην ισπανική εφημερίδα «As».

Στην Ελλάδα τα τριπλάσια. Εκτίμησαν το ταλέντο του φαίνεται οι FIFAτζήδες και UEFAτζήδες και του τριπλασίασαν τον μισθό. Για να μη χάσουμε το κελεπούρι.

Να σ’ το καταλήξω. Σου θυμίζει τίποτα αυτό το σκηνικό, μάστορα, με τον Περέιρα και την Μπενφίκα; Για την Ελλάδα σού μιλάω. Ποιος λέει ότι σήμερα όλα πάνε πρίμα με τη διαιτησία; Ο Περέιρα, ο Λίντμπεργκ και ο ΠΑΟΚ. Κανένας άλλος.

Ούτε καν ο Μπέος που έκανε μηνύσεις και τις απέσυρε. Όπως η Μπενφίκα, έτσι κι ο ΠΑΟΚ. Και το Σαββιδοτεχνείο βγάζει τελάλη κάθε μέρα για τον Περέιρα, μη τυχόν τον χάσουμε και καταστραφεί το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Και ρωτάω τώρα εγώ. Αφού το έκανε μια φορά αυτό ο Μέλο στην Πορτογαλία, γιατί να μην το κάνει και στην Ελλάδα; Μπάτε σκύλοι, αλέστε είναι η Ελλάδα. Έχω λάθος; Και δεν είναι μόνο αυτό. Αυτοί οι FIFAτζήδες και UEFAτζήδες δεν ήξεραν τι μέρος του λόγου είναι ο Περέιρα;

Κι αν δεν διαβάζουνε την «As» που πουλάει εκατομμύρια φύλλα, δεν διάβασαν το σάιτ αυτό, το «refereeingworld.blogspot.com»; Αυτό είναι ένα σάιτ που διαβάζουνε όλοι οι διαιτητές παγκοσμίως. Από εκεί ξεκινάει η μέρα τους.

Αυτοί οι Λάκοβιτς κι οι Χούμπελ δεν γνώριζαν τι παίζει με τον Περέιρα; Το γνώριζαν. Και γιατί έβαλαν έναν διαιτητή που τηλεφωνούσε στους διαιτητές και τους έλεγε να προσέχουνε την Μπενφίκα;

Δεν φοβήθηκαν ότι μπορεί να έκανε το ίδιο και στην Ελλάδα; Όλα τα ήξεραν, μάστορα. Αν δεν τα ήξεραν, δεν κάνουν γι’ αυτήν τη δουλειά. Χαίρετε και χαιρετίσματα στην Μπενφίκα και το όμορφο Ντα Λουζ που η Ελλάδα πήρε την κούπα το 2004, Μέλο με το μέλι Περέιρα

Βοήθα, ρε Γιάννη, την Κέρκυρα

Φοβερά και τρομερά πράγματα για τον Μέλο τον Περέιρα, όταν ήταν αρχιδιαιτητής στην Πορτογαλία, θα διαβάσεις στη διπλανή στήλη.

Μάλιστα. Θα πεις, ρε μάγκα, είναι κακό να πέφτει και κανένα τηλέφωνο, όπως έκανε ο Περέιρα όταν έβαζε ο ίδιος διαιτητές να παίζουνε την αγαπημένη του Μπενφίκα; Γούστα είναι αυτά.

Δεν γεννήθηκε με παρθενογένεση κανένας διαιτητής. Κάποια ομάδα υποστήριζε μικρός και δεν αλλάζουν αυτά τα πράγματα. Είναι ο άλλος διαιτητής από την Κέρκυρα, ένα παράδειγμα σου φέρνω.

Διαβάζει ότι κληρώνεται ο όποιος διαιτητής στο νησί. Δεν θα ρίξει ένα τηλέφωνο, ρε Γιάννη, ρε συνάδελφε, βοήθα την πατρίδα; Κακό είναι; Γίνονται αυτά τα πράγματα.

Μόνο που ο Γιάννης και ο κάθε Γιάννης κρατάει την κοιλιά του από τα γέλια όταν αυτός που του τηλεφώνησε βγαίνει μερικά χρόνια μετά και λέει ότι υπήρξε ο πιο καθαρός και τίμιος διαιτητής.

Ο Βάγγος ακούει, βλέπει, δεν μιλάει

Ποιο είναι το συμπέρασμα όλων αυτών που διάβασες για τον Περέιρα και τον Λίντμπεργκ;

Ότι φέρανε δυο τύπους για να φτιάξουνε τη διαιτησία και ο ένας το ’χει με τα τηλεφωνήματα κι ο άλλος βρήκε ήλιο και δεν το κουνάει από ’δώ. Στην Ελλάδα, βέβαια, υπάρχει εκλεγμένη διοίκηση στην ΕΠΟ.

Βαγγέλης Γραμμένος από τη Μακεδονία. Και δεν μιλάει όταν ακούει και τους δυο να λένε ότι δεν φταίνε σε τίποτα, ότι φταίνε οι ιδιοκτήτες. Τώρα, θα πεις, και τι μπορεί να κάνει ο Γραμμένος; Τίποτα απολύτως.

Άπαξ και μπορούσε σήμερα το πρωί να σηκωθεί να φύγει, θα το έκανε. Δεν τον αφήνουνε, όμως, τον φουκαρά. Άπαξ και παίζεις σε τέτοια παιχνίδια, δεν μπορεί να φύγεις όποτε θέλεις. Όποτε θέλει ο πρώτος παίκτης θα φύγεις.

Κι ο Ιβάν δεν θέλει να τον κάψει τον Βάγγο. Θα είναι ήττα του Ιβάν έτσι και παραιτηθεί ο Βαγγέλης. Αν τον φάνε οι FIFAτζήδες και UEFAτζήδες, αλλάζει το πράγμα.

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα