«“ΟΧΙ” στη Συμφωνία των Πρεσπών, όχι σε κυβέρνηση με “ανεμομαζέματα”»

«Ο Νικολόπουλος δεν είναι ούτε… αλλήθωρος, ούτε ιδιοτελής. Και αυτό, τόσο καιρό πια ως πολιτικός ερημίτης, είναι κάτι που έχει αποδειχθεί περίτρανα»

Δεν παζαρεύουμε την πατρίδα, πιστεύουμε στη Δημοκρατία και υπηρετούμε τον λαό. Αυτό είναι το τρίπτυχο αρχών, πάνω στο οποίο οφείλουμε να πολιτευόμαστε σε τούτο τον τόπο.

Άρθρο του Νίκου Νικολόπουλου (*)

Και αυτό το τρίπτυχο, «μεταφρασμένο» στη σημερινή συγκυρία, σημαίνει:

Πρώτον, καταψήφιση της συμφωνίας των Πρεσπών, η οποία θεωρείται επαίσχυντη και αντίθετη στα συμφέροντα της χώρας μας.

«ΔΕΝ ΠΑΖΑΡΕΥΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ, ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ ΣΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΥΠΗΡΕΤΟΥΜΕ ΤΟΝ ΛΑΟ. ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΤΡΙΠΤΥΧΟ ΑΡΧΩΝ ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΟΠΟΙΟ ΟΦΕΙΛΟΥΜΕ ΝΑ ΠΟΛΙΤΕΥΟΜΑΣΤΕ ΣΕ ΤΟΥΤΟ ΤΟΝ ΤΟΠΟ»

Δεύτερον, εφόσον ανακύψει ζήτημα, δέσμευση-άρνηση στήριξης της κυβέρνησης ή της όποιας συγκυβέρνησης, δεδομένου πως πάντα η προσφυγή στη λαϊκή βούληση αποτελεί τη μόνη διέξοδο σε κάθε περίπτωση και ειδικά σε περιπτώσεις όπου διακυβεύονται μεγάλα εθνικά θέματα.

Τρίτον, δεν θα σταματήσουμε όλοι οι συνέλληνες πατριώτες να μιλάμε ελεύθερα και ειλικρινά, αλλά και να πράττουμε σύμφωνα με τη συνείδηση και τον όρκο μας στην πατρίδα, ακριβώς όπως έκανα κι εγώ το 2012, όταν παραιτήθηκα από υφυπουργός της κυβέρνησης Σαμαρά, αλλά και το 2015, όταν αυτονομήθηκα από τους ΑΝΕΛ για να μην ψηφίσω τα μνημονιακά προαπαιτούμενα.

Ο Νικολόπουλος δεν είναι ούτε… αλλήθωρος, ούτε ιδιοτελής. Και αυτό, τόσο καιρό πια ως πολιτικός ερημίτης, είναι κάτι που έχει αποδειχθεί περίτρανα.

Προσεβλήθη η υπερηφάνεια του Έλληνα από την προτροπή του Σαμαρά «να κάτσουμε στα τέσσερα» μπροστά στους τροϊκανούς. Προτιμότερο να κρεμάει κανείς την κάπα του στο μαντρί της μεγάλης πατριωτικής οικογένειας που μας γαλούχησε και με την οποία πολιτευτήκαμε. Προσωπικά, επαναλαμβάνω ότι έφυγα από το μαντρί, εγκαταλείποντας το υπουργιλίκι μετά από μόλις 17 ημέρες και ακολούθησα τη δική μου αυτόνομη πορεία, που μου επιτρέπει να κοιτάω στα μάτια όλο τον Ελληνικό λαό.

Στα δύσκολα, λοιπόν, δεν υπάρχει μεγαλύτερος τίτλος τιμής από μια αυτόνομη και ανεξάρτητη πορεία, λογοδοτώντας μόνο στον Ελληνικό λαό και σε κανέναν «σαράφη» του Βερολίνου και των Βρυξελλών.

Γνωρίζουν, συνεπώς, οι συμπατριώτες μας πού να αναζητήσουν τους αλλήθωρους και ιδιοτελείς, που ψηφίζουν όχι με βάση τη συνείδησή τους, αλλά «κατά τας υποδείξεις»…

Πολλοί Νικολόπουλοι απαρέγκλιτα και… αμετανόητα παραμένουμε πιστοί στις πατριωτικές, κοινωνικές γραμμές.

Νιώθουμε, δε, ευτυχείς που έχουμε επωμισθεί το «γλυκό» κόστος μιας «μοναχικής» πορείας, γιατί αυτό μας δυναμώνει, έχοντας επίγνωση ότι υπηρετούμε τα εθνικά συμφέροντα και ασφαλώς τα απαράγραπτα δικαιώματα, την ιστορία και τον πολιτισμό της Μακεδονίας.

Το ίδιο πράττει η βουβή πλειοψηφία και για τις αξέχαστες πατρίδες, όπως και για τους ομογενείς της Βορείου Ηπείρου, καθώς και όλου του έθνους. Συνεχίζονται λοιπόν, οι αγώνες μαζί με χιλιάδες αδέσμευτους Έλληνες πατριώτες, Χριστιανούς Ορθοδόξους, για τη θρησκεία μας και την παραδοσιακή οικογένεια, χωρίς νεοταξικούς κεχαγιάδες στο κεφάλι μας.

 

(*) Ο Νίκος Νικολόπουλος είναι πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος και ανεξάρτητος βουλευτής Αχαΐας

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα