Η «εντιμότατη» κα Τουλουπάκη (και τα κατορθώματά της…)

Προφανώς η κα Ελένη Τουλουπάκη δικαιούται τον τίτλο «εντιμότατη», αλλά με... αστερίσκο όταν πρόκειται για δικαστικές έρευνες που έχουν πολιτικό αντίκτυπο εις βάρος τής νυν συγκυβέρνησης

Συνηθίζεται, κυρίως στη Βρετανία, να χρησιμοποιούν για τους δικαστές τον χαρακτηρισμό «εντιμότατοι», καθώς η εντιμότητα του δικαστή θεωρείται αυτονόητη έννοια. Στην Ελλάδα, αντίθετα, μπορεί να μη συνηθίζεται αυτός ο όρος, αν και για ορισμένους –ακόμη και εάν δεν τους αποκαλούν «εντιμότατους»– ως εκ της πορείας τους ισχύει.

Όπως, για παράδειγμα, ο δικαστής που δίκασε τους πραξικοπηματίες της χούντας, Ντεγιάννης, και έκλεισε φυλακή τα πρωτοπαλίκαρά τους, όπως και πολλοί άλλοι που τιμούν το λειτούργημά τους. Για την κα Τουλουπάκη, εμείς τουλάχιστον, ανεξάρτητα με το τι λέγεται, δεν έχουμε κανέναν λόγο να ισχυριστούμε ότι ο όρος αυτός δεν την αντιπροσωπεύει. Πιθανόν όμως να ισχύει περιστασιακά, με τα ερωτηματικά να γεννώνται όταν ερευνά υποθέσεις εμπλοκή πολιτικών, του ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ τόξου.

Εκείνο, όμως, που σηκώνει αμφισβήτηση και μάλιστα μεγάλη είναι η νομική της κατάρτιση και η υποχρέωση που έχει ως εισαγγελέας να τηρεί τους δικονομικούς κανόνες

Εκείνο, όμως, που σηκώνει αμφισβήτηση και μάλιστα μεγάλη είναι η νομική της κατάρτιση και η υποχρέωση που έχει ως εισαγγελέας να τηρεί τους δικονομικούς κανόνες.

Βεβαίως, κορυφαίοι πολιτειακοί παράγοντες, όπως ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, ο πρώην υπουργός Βαγγέλης Βενιζέλος, καθώς και άλλοι οκτώ πρώην υπουργοί, που βρέθηκαν, από καταθέσεις των τριών κουκουλοφόρων μαρτύρων, εμπλεκόμενοι στην υπόθεση της NΟVARTIS, αποδίδουν δόλο στις ενέργειές της και τις χαρακτηρίζουν ως «υποκινούμενες» από τον μέντορά της, αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης, Δημήτρη Παπαγγελόπουλο.

Η φήμη της κας Τουλουπάκη έχει περάσει τα ελληνικά σύνορα, αλλά μετά τα τελευταία γεγονότα και τις αποκαλύψεις που έκανε ο ένας εκ των «κουκουλοφόρων» μαρτύρων, ο Νίκος Μανιαδάκης, ο οποίος ισχυρίστηκε ότι εκβιάστηκε από τους εισαγγελείς Διαφθοράς –Τουλουπάκη, Ντζούρα και Μανώλη– τα… τύμπανα για την εισαγγελέα Διαφθοράς χτυπάνε… πολεμικά!

Για χειραγωγούμενη έρευνα μιλούν και τα ξένα ΜΜΕ

Μία από τις μεγαλύτερες γερμανικές εφημερίδες, η «Frankfurter Allgemeine Zeitung» (FAZ), έχει κάνει εκτενή αναφορά στις αποκαλύψεις του πρώην προστατευόμενου μάρτυρα, όπου σημειώνει με έμφαση ότι «η έρευνα για τους πολιτικούς είναι εν μέρει χειραγωγούμενη, για να πληγούν συγκεκριμένοι πολιτικοί.

»Ο Νίκος Μανιαδάκης δήλωσε ότι εκβιάστηκε από τους εισαγγελείς, για να κατηγορήσει Σαμαρά – Στουρνάρα – Άδωνι ότι χρηματίστηκαν από τον ίδιο και, επειδή δεν το έπραξε, συνελήφθη. Προφανώς οι έρευνες των εισαγγελέων Διαφθοράς εναντίον των τριών δεν έχουν προχωρήσει, καθώς η ελπίδα τους ήταν να λάβουν ενοχοποιητικά στοιχεία από τον κ. Μανιαδάκη».

Το δεύτερο χτύπημα για την «Ιέρεια της Δικαιοσύνης»

Η δημόσια καταγγελία ενός εκ των τριών προστατευομένων μαρτύρων ότι εκβιάστηκε από τους εισαγγελείς, για να πλήξει τους πολιτικούς αντιπάλους της κυβέρνησης, «τσαλάκωσε» την εικόνα της κας Τουλουπάκη, την οποία μέχρι πρότινος μερίδα του εγχώριου και του διεθνούς Τύπου χαρακτήριζε «Ιέρεια της Δικαιοσύνης».

 

Το δεύτερο χτύπημα για την κα Τουλουπάκη ήρθε από έναν ακόμη μάρτυρα της υπόθεσης, πρώην υπάλληλο της NONARTIS, τον Φιλήστορα Δεστεμπασίδη, ο οποίος περιφραστικά στο site «New Post», εμμέσως πλην σαφώς, αποδέχτηκε τον χαρακτηρισμό του δεύτερου προστατευόμενου μάρτυρα, με το ψευδώνυμο «Αικατερίνη Κελέση». Μάλιστα, ως ανέκδοτο κυκλοφορεί στην πιάτσα ότι σε κάποιο σούπερ μάρκετ που πήγε, κάποιος τον χαιρέτησε ειρωνικά λέγοντας: «Καλώς την Κατερίνα!»

Ο μάρτυρας, πρώην υψηλόβαθμο στέλεχος της NOVARTIS επίσης, δήλωσε ότι δεν έχει καμιά γνώση για χρηματισμό πολιτικών. Άρα, και η κατάθεσή του ως «Κατερίνα Κελέση» μάλλον οδεύει προς τα σκουπίδια…

 

Έμεινε μόνο ο Μάξιμος Σαράφης και με… μισή κουκούλα

Έτσι απέμεινε ο τρίτος προστατευόμενος μάρτυρας, με την κωδική ονομασία «Μάξιμος Σαράφης», να κατηγορεί πολιτικούς για χρηματισμό, για αύξηση της φαρμακευτικής δαπάνης με το… αζημίωτο και διάφορα άλλα ευτράπελα. Έτσι, με δεδομένο ότι:

α] H πρώην γραμματέας του πρώην αφεντικού της ελβετικής φαρμακευτικής εταιρείας NOVARTIS Κώστα Φρουζή, Μαρία Μαραγγέλη, έχει δηλώσει σε συνέντευξή της, που δημοσιεύτηκε στην «Εφημερίδα των Συντακτών» στις 18/12/2018, ότι έχει στραφεί με αγωγή εναντίον του και ότι η ίδια έχει καταθέσει ως  μάρτυρας στην υπόθεση NOVARTIS, χωρίς να διευκρινίζει αν ήταν προστατευόμενη ή όχι.

β] Από την κατάθεση του προστατευόμενου μάρτυρα «Μάξιμου Σαράφη» συμπεραίνεται, χωρίς την παραμικρή αμφιβολία, ότι ο μάρτυρας αυτός ήταν μέσα στα γραφεία της NOVARTIS και πολύ κοντά στον κ. Φρουζή.

γ] Μια σχετική ανάρτηση στο site «Zougla», με φωτογραφία της κας Μαραγγέλη, με ισχυρισμό ότι αυτή είναι ένας εκ των προστατευομένων μαρτύρων. Όλα τα παραπάνω, σε συνδυασμό μεταξύ τους, τείνουν να καταλήξουν στο συμπέρασμα ότι «Μάξιμος Σαράφης» και Μαρία Μαραγγέλη είναι το ίδιο πρόσωπο.

Άλλωστε, σύντομα μετά από μήνυση που προανήγγειλε ο Νίκος Μανιαδάκης, εις βάρος των δύο άλλων προστατευομένων μαρτύρων θα μάθουμε τα πραγματικά τους ονόματα.

Και εδώ είναι το περίεργο. Γιατί ενώ στις 19 Οκτωβρίου 2017, εξεταζόμενη η κα Μαραγγέλη από τους εισαγγελείς Διαφθοράς, δηλώνει ότι «…μέχρι το τέλος του 2016 ήμουν στο τμήμα MARKET ACCES και ειδικότερα γραμματέας του αντιπροέδρου και επικεφαλής του τμήματος αυτού Κωνσταντίνου Φρουζή, ο οποίος αποχώρησε τον Σεπτέμβριο του 2015, οπότε και καταργήθηκε η θέση του Αντιπροέδρου…», σε ερώτησή τους αν γνώριζε «εάν ο Κωνσταντίνος Φρουζής προέβαινε σε παράνομες πρακτικές με σκοπό την προώθηση των συμφερόντων της εταιρείας», η απάντησή της ήταν: «Δεν θυμάμαι να έχει υποπέσει στην αντίληψή μου κάτι σχετικό», ως «Μάξιμος Σαράφης» καταθέτει διάφορα για χρηματισμούς.

Προφανώς, εάν ισχύει η ταύτιση Μαρίας Μαραγγέλη και «Μάξιμου Σαράφη», η… μνήμη της μάρτυρα επανήλθε στις 12, 15, 17, 22 και 23 Ιανουαρίου 2018, όπου σε μπαράζ καταθέσεών της, ενώπιον των τριών εισαγγελέων Διαφθοράς, μίλησε για σειρά χρηματισμών σε βάρος του Έλληνα επιτρόπου στις Βρυξέλες Δημήτρη Αβραμόπουλου, του πρώην υπουργού Ανδρέα Λοβέρδου και του δημοσιογράφου Νίκου Χασαπόπουλου, με εικασίες τύπου «με τέτοια μεγάλη παραγγελία, ε, να μην πήρε και καμιά 200αριά χιλιάδες ευρώ;».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα