Πανδημία: Ήπια αποκλιμάκωση αναμένουν στο Μαξίμου και αποκλείουν το λουκέτο

Στο εναλλακτικό σενάριο περιλαμβάνεται η αύξηση των rapid tests για τους ανεμβολίαστους εργαζομένους από 2 σε 3 την εβδομάδα και η πρόβλεψη τα tests να είναι ημερήσια και όχι 48ωρου για τις δραστηριότητές τους

Η συζήτηση γι’ αυτήν τη «νέα» Ευρώπη γίνεται με φόντο την αναζωπύρωση της πανδημίας. Η Ελλάδα δεν αποτελεί εξαίρεση και οι σκληροί επιδημιολογικοί δείκτες επιβαρύνονται. Ωστόσο το ενδεχόμενο επιβολής ενός νέου lockdown θα πρέπει να αποκλειστεί από τα κυβερνητικά πλάνα. Νέες παρεμβάσεις, όπως το να απαγορευθεί ο κόσμος στα γήπεδα, ή ακόμη περαιτέρω πίεση προς τους ανεμβολίαστους, θα υπάρξουν. Αλλά όπως έχει δηλώσει σε μπαράζ τηλεοπτικών του εμφανίσεων ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, «τα Χριστούγεννα και τις γιορτές θα τις περάσουμε με ανοικτά τα μαγαζιά και την εστίαση».

Το Μέγαρο Μαξίμου επιμένει ότι αυτή τη στιγμή η κατάσταση δεν είναι δραματική. Έτσι, φαίνεται πως έχει επέλθει μια σταθεροποίηση στα κρούσματα, έστω και σε υψηλά επίπεδα, άρα έχει ανακοπεί η εκθετική αύξηση των νέων μολύνσεων. Συνεπώς, τις επόμενες εβδομάδες αναμένεται μια ήπια αποκλιμάκωση. Επίσης, παρά τη μεγάλη και αυξανόμενη πίεση στο σύστημα Υγείας, η κεντρική εκτίμηση είναι ότι δεν θα φτάσουμε το ρεκόρ των 856 διασωληνώσεων του τρίτου κύματος.

Στο εναλλακτικό σενάριο περιλαμβάνεται η αύξηση των rapid tests για τους ανεμβολίαστους εργαζομένους από 2 σε 3 την εβδομάδα και η πρόβλεψη τα tests να είναι ημερήσια και όχι 48ωρου για τις δραστηριότητές τους. Επίσης σε τεστ θα υποβάλλονται και οι εμβολιασμένοι. Η υποχρέωση για χρήση μάσκας παντού, μέσα-έξω. Η απαγόρευση πρόσβασης στους ανεμβολίαστους και στους εξωτερικούς χώρους της εστίασης και της ψυχαγωγίας ακόμη και αν έχουν rapid test.

Επίσης θα μοιραστούν και δωρεάν self test, προκειμένου οι πολίτες πριν από τις κοινωνικές συναναστροφές στα εορταστικά οικογενειακά τραπέζια να έχουν ήδη υποβληθεί σε έναν έλεγχο. Μέχρι  τις ημέρες των εορτών θα έχει προχωρήσει η προμήθεια μιας μεγάλης ποσότητας self test, προκειμένου να διατεθούν σε όλους τους πολίτες, ενόψει των χριστουγεννιάτικων ημερών που περιλαμβάνουν αυξημένη κινητικότητα και κοινωνικότητα. Τα self test θα διανέμονται δωρεάν μέσω των φαρμακείων με το ΑΜΚΑ του κάθε πολίτη. Η διάθεση αναμένεται να ξεκινήσει μετά τις 15 Δεκεμβρίου.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα