Παπαδόπουλος: «Σταθεροποίηση και στην συνέχεια να βλέπουμε ψηλότερα»

«Σταθεροποίηση και στην συνέχεια να βλέπουμε ψηλότερα» πρέπει να είναι η φιλοσοφία του ΟΦΗ στη Super League, σύμφωνα με τον Νίκο Παπαδόπουλο. Ο προπονητή των «μελανόλευκων» δήλωσε αισιόδοξος για την επόμενη μέρα αλλά ταυτόχρονα επισήμανε τις κινήσεις που πρέπει να γίνουν, ώστε να τεθούν γερές βάσεις.

Συγκεκριμένα, ο Νίκος Παπαδόπουλος, δήλωσε στο ρ/σ «Athletic Radio»: «Ο στόχος της ομάδας τα πρώτα χρόνια είναι η σταθεροποίηση και στην συνέχεια να βλέπουμε ψηλότερα. Να κάνουμε σκάουτινγκ και τα παιδιά της Κρήτης να παρακαλάνε για να έρθουν στον ΟΦΗ. Βρίσκω ανταπόκριση στα θέλω μου, βλέπω κοινή διάθεση. Πέρα από το μπάτζετ που πρέπει να είναι μαζεμένο, να μην ξαναφτάσει η ομάδα στο σημείο που ήταν. Στην διοίκηση το γνωρίζουν πολύ καλά ότι η ομάδα πρέπει να οδηγηθεί εκεί. Η άποψη μου είναι ότι τα λεφτά των μετόχων πρέπει να πάνε στις υποδομές. Η ομάδα πρέπει να επικεντρωθεί την επόμενη σεζόν στις Κ20, Κ17, Κ15 και στο πως θα λειτουργήσει. Είναι τόσα πολλά που πρέπει να λύσει η ομάδα. Πρέπει να βελτιώσει ακόμα περισσότερο το ΒΑΚ. Να γίνει το 4ο γήπεδο με συνθετικό χλοοτάπητα. Να υπάρχει μια οργάνωση. Να μπορώ να φύγω και εγώ για μια εβδομάδα ώστε η ομάδα να μου δώσει την δυνατότητα να εκπαιδευτώ και να μάθω περισσότερα».

Για την επόμενη μέρα: «Αισιοδοξώ για την επόμενη μέρα του ΟΦΗ, γιατί υπάρχουν άνθρωποι που σκέφτονται σωστά. Να είναι σίγουρος ο κόσμος ότι θα πιέσω καταστάσεις για να πάει η ομάδα στην σωστή κατεύθυνση και πάλι θα είμαι ο τελευταίος που θα πιέσει για να γίνουν μεταγραφές που θα πληρώνει αλόγιστα ο σύλλογος. Ο Παπαδόπουλος θέλει να μείνει στον ΟΦΗ. Σαν άνθρωπος έχω εισπράξει αγάπη. Θα επαναλάβω ότι δεν είμαι μόνος μου, είναι πολλοί εκείνοι που βρίσκονται δίπλα στην ομάδα. Θα πρέπει να πω ένα μπράβο στον κύριο Καζανάκη γιατί είχαμε μια πρώτη κουβέντα και με τον κύριο Αλετρά. Ο κύριος Καζανάκης μου εξήγησε πως ήρθε κοντά στην ομάδα και ήταν συγκινητικό».

Για το ρόστερ: «Η φετινή ομάδα εύκολα θα μπορούσε να μείνει στη Super League. Πρέπει να κάνεις διορθωτικές κινήσεις. Υπάρχουν παίκτες που έχουν κάνει εξαιρετικό πρωτάθλημα αλλά θα είναι η πρώτη χρονιά στην Super League. Και το έχω πει προσωπικά σε παίκτη μου. Σε αυτό το ρόστερ που υπάρχει στην ομάδα, πρέπει να συμπληρώσεις κομμάτια σε αριθμό που να μην έχει πρόβλημα η ομάδα. Το 90% των παικτών που ήταν στην ομάδα, όταν ήμουν στον Ηρακλή, έμειναν όταν ανέβηκε».

Σύγκριση του ΟΦΗ όπως τον έζησε ως παίκτης και ως προπονητής: «Εγώ αυτό που θυμάμαι από όταν ήμουν παίκτης ήταν ένα κορυφαίο αθλητικό κέντρο, δεν υπήρχαν οικονομικά προβλήματα και το βασικό, ένας πολύ καλός προπονητής. Στο μυαλό μου είναι ότι ένας παίκτης πρέπει να έρχεται με χαρά στην προπόνηση. Δυστυχώς στον ΟΦΗ υπήρχαν αυτά τα προβλήματα. Έλειπα όλα αυτά τα χρόνια και δεν έχω ζήσει από κοντά τις δυσκολίες της ομάδας. Έπρεπε να απαιτήσω και να πιέσω να γίνουν πράγματα. Μαζί με τον Κώστα Ζερβάκη ήμασταν στο ΒΑΚ και φτιάχναμε πράγματα. Ήρθαν και έφτιαχναν τα αποδυτήρια, τις αίθουσες αποκατάστασης, το πρώτο γήπεδο».

Για τους μετόχους: «Το ότι η ομάδα βρίσκεται εδώ είναι και δικαίωση των μετόχων για αυτό που ξεκίνησε πριν από τρία χρόνια. Όμως δεν πρέπει να τα περιμένουμε όλα από αυτούς. Θα πρέπει και αυτοί οι άνθρωποι να γνωρίζουν που πάνε τα χρήματα τους και πρέπει να τους ευχαριστήσουμε και εκείνους. Πιστεύω ότι θα συνεχίσει να υπάρχει αυτή η βοήθεια, κάνοντας ένα σωστό οικονομικό πλάνο».

Για τη δική του φιλοσοφία: «Στον ΟΦΗ μεγάλωσα. Όταν έρχεσαι 17 χρονών και φεύγεις στα 27 και είσαι στο πλάι του Μίστερ, δεν μπορείς να έχεις διαφορετική φιλοσοφία. Το να μείνω τόσα χρόνια, είναι ένα όραμα που πρέπει να στο δώσει η διοίκηση. Η διοίκηση πρέπει να έχει το τριετές πλάνο και να πει “διαλέγω τον Παπαδόπουλο για να το υλοποιήσει. Η δομή της ομάδας πρέπει να είναι χτισμένη έτσι που θα επιλέγει έναν προπονητή που θα ταιριάζει στην φιλοσοφία της ομάδας».

Διαβάστε επίσης