ΣΚΕΥΩΡΙΑ NOVARTIS: Αθώωση για Μανιαδάκη, «ενοχή» για Τουλουπάκη, τρόμος στους «κουκουλοφόρους»…

Το απαλλακτικό βούλευμα για Μανιαδάκη –που κατά Τουλουπάκη, Σαράφη και Κελέση έδινε μίζες τής Novartis στον Λοβέρδο– εκθέτει τη Δικαιοσύνη, που μέχρι σήμερα αρνείται να βγάλει τις κουκούλες, για να μάθουμε την αλήθεια

Όσο και αν το σίριαλ της υπόθεσης Novartis –που αισίως έχει συμπληρώσει τέσσερα συναπτά έτη– δεν είναι στην πρώτη σειρά της δημοσιότητας, κάθε εβδομάδα παρουσιάζεται και ένα νέο επεισόδιο, το οποίο με τη σειρά του είναι ένα κομμάτι στο παζλ, που αποκαλύπτει  τη σκευωρία που στήθηκε από το 2017.  

Την εβδομάδα αυτή ανακοινώθηκε ότι αθωώθηκε με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών ο Ν. Μανιαδάκης από τις κατηγορίες της ενεργητικής και παθητικής δωροδοκίας που του είχε καταλογίσει με τη δίωξή της η περίφημη (…) αντεισαγγελέας Εφετών Ελ. Τουλουπάκη, στο πλαίσιο της αγώνα της κατά της κάθαρσης (…), βοηθούμενη από τις υγιείς (…) δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ, όπως ο Δ. Παπαγγελόπουλος και διάφοροι κορυφαίοι (…) ερευνητές δημοσιογράφοι (…).

Ο πρόσφατα αθωωθείς Ν. Μανιαδάκης, αφού πρώτα το 2016 ερευνάτο σαν ύποπτος από την τότε εισαγγελέα κατά της Διαφθοράς Ελ. Ράικου, μετά το 2017 κατέστη προστατευόμενος μάρτυρας και μάρτυρας δημοσίου συμφέροντος από την Ελ. Τουλουπάκη!!! (άραγε, με ποια κριτήρια και ποιο σκεπτικό;). Στη συνέχεια κατέστη κατηγορούμενος πάλι από την Ελ. Τουλουπάκη, αφού αρνήθηκε να ενδώσει στις «απαιτήσεις» της (σσ.: ο Ν. Μανιαδάκης τις χαρακτηρίζει ως «ωμό εκβιασμό»…), ώστε αυτός να καταθέσει ανύπαρκτα στοιχεία εις βάρος των Αντώνη Σαμαρά, Ανδρέα Λοβέρδου και Άδωνι Γεωργιάδη, αποδίδεται «λευκός» στην κοινωνία, αφού εκρίθη ότι δεν  υπάρχουν ούτε ενδείξεις ότι υπέπεσε στο αδίκημα της δωροδοκίας – είτε παθητικής είτε ενεργητικής.

Η απόφαση όμως αυτή του Συμβουλίου δημιουργεί και άλλα αποτελέσματα στην όλη εξέλιξη της υπόθεσης. Συγκεκριμένα, δημιουργείται η εξής λογική απορία, χωρίς να απαιτείται ιδιαίτερη γνώση νομικών:

Από τη στιγμή που η Ελ. Τουλουπάκη κατηγορούσε τον Ν. Μανιαδάκη ότι ελάμβανε χρήματα από τον Κ. Φρουζή, με σκοπό αυτός να τα δώσει  στον Αν. Λοβέρδο και με δεδομένο τώρα πια ότι κάτι τέτοιο δεν ισχύει, πώς είναι δυνατόν όχι μόνο να εμπλέκονται αλλά και να έχουν κάνει παράνομες πράξεις τα δύο αυτά προαναφερόμενα πρόσωπα;

Οι μεγάλες και αναπάντητες μέχρι σήμερα απορίες, όχι μόνο των εμπλεκομένων προσώπων αλλά και από το σύνολο του δικαστικού και νομικού κόσμου, είναι οι εξής:

Η Ελ.Τουλουπάκη έχει «εμπλέξει» στην όλη υπόθεση τουλάχιστον 13 πρόσωπα, αποδίδοντάς τους διάφορες κατηγορίες. Τα πρόσωπα αυτά είναι 10 πολιτικοί, ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου  Γ. Αγγελής, ο Ν. Μανιαδάκης και ο Κ. Φρουζής. Στηρίχτηκε δε αποκλειστικά στις καταθέσεις δύο «κουκουλοφόρων» μαρτύρων, του Φ. Δεσταμπασίδη με το ψευδώνυμο «Μάξιμος Σαράφης» και της Μ. Μαραγγέλη με το ψευδώνυμο «Αικατερίνη Κελέση».

Η μέχρι τώρα πορεία της υπόθεσης είναι ότι για εφτά πολιτικούς (Αντώνη Σαμαρά, Γιάννη Στουρνάρα, Παναγιώτη Πικραμμένο, Γιώργο Κουτρουμάνη, Ευάγγελο Βενιζέλο, Ανδρέα Λυκουρέντζο, Μάριο Σαλμά) έχουν τεθεί οι υποθέσεις τους στο αρχείο, για δύο συνεχίζεται η προκαταρκτική εξέταση επί 4 χρόνια (Άδωνι Γεωργιάδη, Δημήτρη Αβραμόπουλο) ενώ για τον Ανδρέα Λοβέρδο έχει ασκηθεί δίωξη, αφού –και αυτό πρέπει να τονισθεί– ο ίδιος παραιτήθηκε από τη βουλευτική του ασυλία και ζήτησε μετ’ επιτάσεως από τη Βουλή να ψηφίσει την παραπομπή του, για να υπερασπιστεί ο ίδιος τον εαυτό του.

Επιπλέον ο Γιάννης Αγγελής έχει κριθεί και αυτός αθώος, από τη διαρροή που έκανε η ίδια η Ελ. Τουλουπάκη, στην εφημερίδα «Δημοκρατία», ότι δήθεν έβλαψε τα συμφέροντα του Δημοσίου επειδή δήθεν αρνήθηκε από Αμερικανούς πράκτορες, στις 4/12/2018 στη Βιέννη στοιχεία εις βάρος πολιτικού, ενώ η αλήθεια είναι –όπως αναφέρει το βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών– ότι κάτι τέτοιο ουδέποτε συνέβη.

Τέλος, έχουμε και την αθώωση του Ν. Μανιαδάκη, ενώ και ο Κ. Φρουζής έχει ήδη αθωωθεί σε άλλες παρεμφερείς δίκες, που αφορούσαν δωροδοκίες ιατρών.

Από όλα τα παραπάνω η απορία μας είναι μία και μοναδική:

Αυτοί οι μάρτυρες δημοσίου συμφέροντος έχουν πει και κάτι που να είναι αλήθεια;

Μπορεί το ερώτημα να διατυπώνεται με μια μορφή ειρωνείας, αλλά η απάντηση πρέπει να είναι πολύ σοβαρή. Η απάντηση φυσικά δεν περιμένουμε να δοθεί από την Ελ. Τουλουπάκη, αλλά από την ανακρίτρια του Αρείου Πάγου, Κ. Αλεβιζοπούλου, τα μέλη του Δικαστικού Συμβουλίου του Αρείου Πάγου, αλλά και τον εισαγγελέα Εφετών που προΐσταται της Οικονομικής Εισαγγελίας, οι οποίοι «επιτρέπουν» να τους «δουλεύουν» οι προστατευόμενοι μάρτυρες και  δεν αποφασίζουν να βγάλουν τις κουκούλες για να αποκαλυφθεί η αλήθεια.

Το σίγουρο είναι δικαιώνεται πλήρως ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ε. Ζαχαρής, ο οποίος στο πόρισμά του είχε καταλογίσει σοβαρές ποινικές ευθύνες στην Ελ. Τουλουπάκη και ζητούσε να της ασκηθεί ποινική δίωξη –που τελικά της ασκήθηκε–, για κακουργηματικές και πλημμεληματικές καταχρήσεις εξουσίας, επειδή επί της ουσίας τα δήθεν ποινικά αδικήματα των πολιτικών προσώπων στηρίχθηκαν στις καταθέσεις των κουκουλοφόρων μαρτύρων, με «επιβλέπουσα» την πρώην εισαγγελέα Διαφθοράς.

Με όλα τα παραπάνω οι ταγοί της Δικαιοσύνης δεν μπορεί και δεν πρέπει να παραμείνουν απαθείς, όπως μέχρι σήμερα πράττουν. Αλλιώς, το ερώτημα «είναι στραβός ο γιαλός ή στραβά αρμενίζουμε;» έχει ήδη απαντηθεί…

 

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα