Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών για τα εθνικά θέματα ζήτησε ο Μάριος Γεωργιάδης

Για όλα τα θέματα της επικαιρότητας μίλησε στον τηλεοπτικό σταθμό της Βουλής ο αντιπρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων και βουλευτής Β’ Αθηνών, Μάριος Γεωργιάδης.

Για το θέμα που προέκυψε με την ιδιωτική πρωτοβουλία τριών νεαρών να ανεβάσουν την ελληνική σημαία στη βραχονησίδα «Μικρή Ανθρωποφάς», ανέφερε: “Αυτά είναι μεμονωμένα περιστατικά, κάποιων ομάδων και δε νομίζω ότι θα μπορέσουν να επηρεάσουν, να προκαλέσουν κάποια γεγονότα στο Αιγαίο. Οι Τούρκοι βέβαια είναι απρόβλεπτοι και ψάχνουν μια ευκαιρία να αντιδράσουν”. Ο κ. Γεωργιάδης τόνισε ότι το μείζον θέμα αυτή τη στιγμή είναι η παρατεταμένη κράτηση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών στην Αδριανούπολη. Τόνισε δε ότι “πρέπει επειγόντως να γίνει συμβούλιο πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, για να τεθούν όλα τα θέματα και όχι να ενημερωνόμαστε από το διαδίκτυο και ούτε να περιμένουμε από τον κ. Κοτζιά να μας ενημερώσει αφού πρώτα έχει κάνει τις επαφές, πόσο μάλλον όταν ο ίδιος ισχυρίζεται ότι πηγαίνει με εθνική γραμμή αλλά αντιλαμβανόμαστε από τις δηλώσεις του ότι έχει παραχωρήσει το όνομα Μακεδονία. Η εθνική γραμμή δεν είναι η στάση που είχε τηρηθεί στο Βουκουρέστι αλλά η θέση που θα χαραχτεί από τους πολιτικούς αρχηγούς. Δυστυχώς, γίνονται παιχνίδια και από τις δύο πλευρές που έχουν καταλήξει στην ονομασία, και το μόνο που μένει είναι να αποφασίσουν σε ποια χρονική στιγμή και με ποιο τρόπο θα το ανακοινώσουν”.

Ως προς τις αυτοδιοικητικές εκλογές και την απλή αναλογική σημείωσε ότι: “Εμείς είμαστε υπέρ της απλής αναλογικής διότι ανοίγει το δρόμο για τις συνεργασίες, για να γίνουμε ένα σύγχρονο ευρωπαϊκό κράτος. Πρέπει να μπούμε επιτέλους στην κουλτούρα των συζητήσεων και της σωστής κυβερνητικής πολιτικής, του ενιαίου εθνικού πλάνου, το οποίο θα βγάλει τη χώρα από την κρίση, ώστε να έρθουν επενδύσεις και να εμπιστευτεί ο κόσμος μία κυβέρνηση”.

Διαβάστε επίσης