Την ιταλική PBM εξαγόρασε η Sunlight Group

Η PBM S.R.L. εδρεύει στην Ιταλία και διαθέτει περισσότερα από 40 χρόνια εμπειρίας στην έρευνα και ανάπτυξη και στην κατασκευή καινοτόμων φορτιστών για μπαταρίες και ηλεκτρονικά συστήματα

Ποδαρικό με εξαγορά έκανε στον Μάιο η Sunlight Group Συστήματα Αποθήκευσης Ενέργειας (Sunlight Group). Ο όμιλος συμφερόντων Πάνου Γερμανού ενέταξε στο «δυναμικό» της την PBM S.R.L. ηγέτιδα εταιρεία στην παραγωγή φορτιστών για μπαταρίες και βιομηχανικές ηλεκτρονικές συσκευές.

Βάσει της συμφωνίας, στην Sunlight περιέρχεται το 80% της PBM, ενώ ο διευθύνων σύμβουλος της τελευταίας Μαουρίτσιο Πελόνι διατηρεί μερίδιο 20% και θα συνεχίσει να ηγείται της λειτουργίας.

Η PBM S.R.L. διαθέτει περισσότερα από 40 χρόνια εμπειρίας στην έρευνα και ανάπτυξη και στην κατασκευή καινοτόμων φορτιστών για μπαταρίες και ηλεκτρονικά συστήματα. Εδρεύει στη Vignola της Ιταλίας, όπου λειτουργεί υπερσύγχρονη μονάδα παραγωγής, ενώ η ΙΕΝΕ, θυγατρική της PBM, λειτουργεί εργοστάσιο παραγωγής εξαρτημάτων στην περιοχή του San Giorgio di Piano, κοντά στη Μπολόνια.

Η PBM εξυπηρετεί την παγκόσμια αγορά των σημαντικότερων παρόχων λύσεων αποθήκευσης ενέργειας και αρχικών κατασκευαστών εξοπλισμού (OEMs) με ένα ευρύ χαρτοφυλάκιο ποιοτικών προϊόντων που περιλαμβάνει φορτιστές μπαταριών για περονοφόρα, καθώς και φορτιστές και εκφορτιστές βιομηχανικών μπαταριών.

Σε συνέχεια της εξαγοράς της Technoform στα τέλη του 2021 και της εξαγοράς του 78% της Sunlight Italy, η Sunlight Group συνεχίζει την υλοποίηση του δυναμικού επιχειρηματικού της πλάνου, ύψους 560 εκατ. ευρώ. Το πενταετές πλάνο στοχεύει στην επέκταση της παραγωγικής δυναμικής της εταιρείας σε μπαταρίες μολύβδου-οξέος και ιόντων λιθίου και συστήματα αποθήκευσης ενέργειας, καθώς και στην ανάπτυξη της αλυσίδας εφοδιασμού και του δικτύου πωλήσεών της. Για τον σκοπό αυτό, η Sunlight προχωράει σε επενδύσεις εκατομμυρίων στις εγκαταστάσεις της σε Ελλάδα και εξωτερικό.

 

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα