Στους Ισραηλινούς έναντι 60 εκατ. ευρώ πουλήθηκε η Intracom Defense

Η πώληση αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός του β’ τριμήνου του 2023

Την πώληση της Intracom Defense (IDE) στην ισραηλινή Israel Aerospace Industries ανακοίνωσε και επισήμως η Intracom Holdings.

Το deal αφορά το 90,91% του μετοχικού κεφαλαίου ή αλλιώς 23,1 εκατομμύρια ονομαστικές μετοχές. Το υπόλοιπο 9,09% των μετοχών παραμένει στα χέρια ανώτατων και ανώτερων στελεχών της IDE.

Η αξία της συναλλαγής ανέρχεται σε περίπου 60 εκατ. ευρώ.

Η πώληση εκτιμάται ότι θα ολοκληρωθεί εντός του β’ τριμήνου του 2023.

Η συμφωνία θεωρείται κομβικής σημασίας για τον Όμιλο του Σωκράτη Κόκκαλη, ο οποίος βλέπει την περαιτέρω ενίσχυση της ρευστότητάς του, στο πλαίσιο του εν εξελίξει εταιρικού μετασχηματισμού.

Η ανακοίνωση της Intracom Defense

Η INTRACOM HOLDINGS (ATHEX: INTKA) ανακοινώνει ότι, η INTRACOM TECHNOLOGIES S.a.r.l, θυγατρική του Ομίλου INTRACOM HOLDINGS, υπέγραψε δεσμευτική συμφωνία με την ISRAEL AEROSPACE INDUSTRIES Ltd (IAI) για την πώληση και μεταβίβαση ποσοστού 90,91%, ήτοι 23.103.305 Ονομαστικών μετοχών της INTRACOM DEFENSE (IDE), ελληνικής εταιρείας με μακροχρόνια διεθνή παρουσία και αξιοσημείωτη εξαγωγική δραστηριότητα στον χώρο των Αμυντικών συστημάτων. Σημειώνεται ότι το υπόλοιπο ποσοστό 9,09% μετοχών της IDE ανήκει σε ανώτατα και ανώτερα στελέχη της IDE.

Η αξία της συναλλαγής ανέρχεται σε € 60 εκατ. περίπου και αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός του β΄τριμήνου του 2023, εφόσον έχουν πληρωθεί οι προβλεπόμενοι όροι και αιρέσεις και έχουν χορηγηθεί οι απαραίτητες εγκρίσεις.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα