«Κόλλησαν» στο μηδέν Ξάνθη και Αστέρας

Κάκιστο ήταν το ματς με το οποίο έπεσε η αυλαία της 5ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας το βράδυ της Δευτέρας. Ξάνθη και Αστέρας Τρίπολης ήταν υπερβολικά προβλέψιμοι με αποτέλεσμα να έρθει το 0-0.

Κάκιστο ήταν το πρώτο ημίχρονο στο οποίο με πολύ μεγάλη δυσκολία έβλεπες τελική προσπάθεια. Το ματς από τα πρώτα λεπτά δεν είχε ρυθμό και σε αυτό δεν βοήθησαν και οι τραυματισμοί των Ιγκόρ και Ιγκλέσιας. Μέσα σε λίγα λεπτά οι Αρκάδες έκαναν δύο αναγκαστικές αλλαγές με αποτέλεσμα να χρειαστεί χρόνος για να βρουν τα πατήματά τους.

Ο Τσουκαλάς πήγε λίγο πιο πίσω προκειμένου να βοηθήσει στο να κλείσουν τα όποια κενά υπήρχαν και οι φιλοξενούμενοι τηρούσαν διαρκώς μία στάση αναμονής. Δεν κρατούσαν καθόλου την μπάλα, δεν περνούσαν σε πολλές περιπτώσεις ούτε τη σέντρα και απλώς έπαιζαν για το μηδέν.

Η Ξάνθη έφτασε να έχει την κατοχή της μπάλας στο 70%, αλλά δεν ήξερε τι να κάνει με την μπάλα. Από τον άξονα διάδρομοι δεν υπήρχαν και αναγκαζόταν να πάει στα πλάγια. Εκεί, όμως, οι Τριάδης και Μπρίτο δεν είχαν τις εμπνεύσεις που χρειαζόταν. Ο τελευταίος, πάντως, στις καθυστερήσεις είχε μία καλή στιγμή.

Η μονοτονία έσπασε στο 56′ όταν ο Μπρίτο έστειλε την μπάλα στο δοκάρι και στη συνέχεια αστόχησε από πολύ κοντά. Αυτή η φάση ανησύχησε τον Παντελίδη, ο οποίος πέρασε στο ματς τον Τσιλιανίδη προκειμένου να κάνει κάτι επιθετικά η ομάδα του. Ο πρώην μεσοεπιθετικός του Ηρακλή ήταν αρκετά κινητικός και ο μοναδικός που στην πορεία προσπάθησε να δημιουργήσει ρήγματα στην άμυνα των Θρακιωτών.

Ο Τσιλιανίδης είχε ένα καλό σουτ στο 62′ και συμμετείχε και στην καλύτερη επίθεση που έκανα οι φιλοξενούμενοι λίγο πριν το τέλος. Τότε οι συνδυασμοί, βγήκαν, αλλά η πάσα του κόπηκε την ύστατη στιγμή. Συνολικά, πάντως, η Ξάνθη ήταν εκείνη που πίεζε μέχρι το φινάλε χωρίς τελικά να καταφέρει να σκοράρει.

Διαιτητής της αναμέτρησης ήταν ο Τσαμούρης (Πειραιά), βοηθοί του οι Γρεβένης (Χαλκιδικής) και Χατζηνάκος (Δράμας), ενώ τέταρτος ο Μάνταλος (Καβάλας).

ΞΑΝΘΗ (Μίλαν Ράσταβατς): Ζίβκοβιτς, Μπαξεβανίδης, Φλίσκας, Λισγάρας, Κασάδο, Ντε Λούκας, Καμαρά, Λουσέρο (62′ Ορφανίδης), Τριάδης (54′ Ρότσε), Μπρίτο, Γέντρισεκ (74′ Κάστρο).

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα