“Η χυδαιότητα είναι μέρος των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ”

«Δεν θέλετε και δεν μπορείτε να εντάξετε τη χώρα με ισότιμους όρους στο νέο παγκόσμιο καταμερισμό εργασίας. Ανάπτυξη και επενδύσεις είναι έννοιες ασύμβατες με τους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ. Η χώρα χρειάζεται εδώ και τώρα εκατοντάδες επενδύσεις, μικρές και μεγάλες, συνολικής αξίας δεκάδων δισεκατομμυρίων ευρώ», είπε μεταξύ άλλων στην ομιλία του στη Βουλή ο Σταύρος Θεοδωράκης και τόνισε ότι η χώρα έχει ανάγκη από «μικρές επαναστάσεις που μπορούν να συνθέσουν την προοδευτική επανάσταση που έχει ανάγκη η χώρα».

Σύμφωνα με τον επικεφαλής του Ποταμιού, προϋποθέτουν ότι είναι ανάγκη να «φύγουμε από συντηρητικές λύσεις, όπως αυτές που υπηρετούν 30 μήνες τώρα οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ. Να επιλέξουμε λύσεις που βλέπουν μπροστά, χωρίς αριστερές και δεξιές παρωπίδες».

Τις λύσεις αυτές μπορεί να εγγυηθεί μόνο το προοδευτικό κέντρο, σύμφωνα με τον κ. Θεοδωράκη, ο οποίος ολοκλήρωσε την ομιλία του λέγοντας: «Ούτε μπροστά και αριστερά, ούτε μπροστά και δεξιά. Να αλλάξουμε τελικά εποχή και όχι απλώς κυβέρνηση».

Η λεωφόρος του λαϊκισμού

Ο Σταύρος Θεοδωράκης ανέφερε ότι τα προβλήματα δεν λύνονται με την επίκληση συνθημάτων, καθώς «η λεωφόρος του λαϊκισμού ήταν πάντα μεγάλη στη χώρα μας, αλλά στα χρόνια της κρίσης έγινε χαράδρα που κατάπιε τα πάντα».

Επίσης, ο επικεφαλής του Ποταμιού επισήμανε στον κ. Τσίπρα την αναφορά του πρόσφατα στο ΣΕΒ «να σεβόμαστε τις διαφορετικές απόψεις», «να απομονώσουμε τις ακραίες φωνές» -όπως ανέφερε-, υποστηρίζοντας: «Σε ποιους απευθύνεστε; Στη μισή κοινωνία που αποκαλούσατε προδότες; Εκτός αν μιλάγατε στους υπουργούς σας; Στον κ. Καμμένο και τον κ. Πολάκη», και συμπλήρωσε: «οι χυδαίες γραβάτες που αναρτά ο κ. Καμμένος για να γιορτάσει το κλείσιμο της αξιολόγησης και οι υβριστικές, δήθεν μαντινάδες, του κ. Πολάκη εναντίον της Δικαιοσύνης δεν είναι ατυχήματα, δεν είναι μια κακιά στιγμή. Είναι μέρος της ταυτότητας των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ. Με την αντισυστημική χυδαιότητα προσπαθούν να απευθυνθούν στους οργισμένους, στους φανατικούς, στους ακραίους και να τους πουν: σαν και εσένα είμαστε. Μην κοιτάς τα υπουργικά μας προνόμια, δες πόσο αντισυστημικός είμαι».

Σχολική εκδρομή

Ορισμένα σημεία από την ομιλία του επικεφαλής του Ποταμιού:

“Αντί να χρησιμοποιήσετε τον χρόνο για να μελετήσετε την πραγματικότητα, να εκπονήσετε κάποιο σχέδιο, είδατε την διακυβέρνηση της χώρας ως σχολική εκδρομή. Ωραίες ατάκες και καζούρα για τους αντιπάλους. Το καζούρα το λέω ευγενικά γιατί είχαμε μόνο λάσπη και συκοφαντίες. Κι όταν άρχισαν να εμφανίζονται τα προβλήματα, τότε καταφύγατε σε παλιά κείμενα, παλιές θεωρίες, παλιές πρακτικές. Αποτέλεσμα; Οι χειρότερες επιδόσεις στην εργασία, στη Δικαιοσύνη και στην Παιδεία, για να πάρω μόνο αυτούς τους τρεις τομείς”.

“Θέλω όμως να αναφερθώ, Ιούλιο μήνα, σε αυτά που σχετίζονται με τον τουρισμό μας και τη ζωή των παιδιών μας. Σκουπίδια, χωματερές, αποχετεύσεις που χύνονται στα ποτάμια και τις θάλασσες… Πόσοι βιολογικοί δουλεύουν στη χώρα; Δεν είναι ώρα να στιγματίσουμε περιοχές αλλά όλοι ξέρουμε… Ήμουν προ ημερών σε έναν πανέμορφο τόπο και μιλούσα με έναν ψαρά, ο οποίος μου έδειξε τη γλίτσα που είχε απλωθεί στην επιφάνεια της θάλασσας. «Άστα φίλε» μου είπε: «οι Τούρκοι μας ρίχνουν συνεχώς τις ακαθαρσίες τους». Μα οι τούρκοι είναι σχεδόν 100 ναυτικά μίλια μακριά! Η δική μας ευθύνη; Οι δικές μας προτεραιότητες; Στα χρόνια σας ενισχύσατε την άποψη ότι τα προβλήματα λύνονται με την επίκληση συνθημάτων. Αρκούν οι φωνές, πολλές φορές και οι κατάρες”.

 

 

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα