«Βόμβα» έριξε ο Χρύσανθος

Την ώρα που η διαπραγμάτευση με την τρόικα είναι σε πλήρη εξέλιξη και το υπουργείο Οικονομικών ετοιμάζει άρον-άρον πολυνομοσχέδιο για να «μαζέψει» τα προαπαιτούμενα και να μην δημιουργηθεί χρηματοδοτικό κενό τα φάλτσα των δηλώσεων που ξεκίνησαν από τον Μάκη Βορίδη συνεχίζονται και αναμφίβολα απειλούν τη συνοχή της νέας δικομματικής κυβέρνησης, η οποία ακόμη καλά-καλά δεν έκλεισε δεκαήμερο.

Είναι γνωστό, ότι τα στελέχη, αλλά και η βάση των δύο κομμάτων δεν είναι κα τόσο ζεστή στην συνύπαρξη τους στην κυβέρνηση δίχως την συμμετοχή της ΔΗΜ.ΑΡ. Όμως από την ημέρα που ο Βορίδης με την ομιλία του στο Συνέδριο επιτέθηκε στον Ανδρέα Παπανδρέου λες και άνοιξε ο ασκός του Αιόλου. Έχουν αρχίσει πολλοί «ελεύθεροι σκοπευτές» να κάνουν δηλώσεις, και να πυροδοτούν τη συνεργασία. Και δεν είναι μόνο ο Πολύδωρας, ο οποίος αποδοκιμάστηκε από τη Ν.Δ. για τη συνεργασία με την Χρυσή Αυγή. Και στο ΠΑΣΟΚ έχουν αρχίσει να εξωτερικεύονται οι θέσεις διαφόρων στελεχών, οι οποίοι δεν συμφωνούν με την συγκυβέρνηση.

Επιπρόσθετα, τα όσα ακολούθησαν τις παρεμβάσεις του κ. Βορίδη και εν συνεχεία του κ. Πολύδωρα, επιβεβαιώνουν πέραν πάσης αμφιβολίας, πόσο εύθραυστη παραμένει η συνεργασία ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και πόσο εξαιρετικά δύσκολες ισορροπίες θα απαιτηθεί να κρατήσει ο κ. Σαμαράς, αν θέλει να διαψεύσει όσους στοιχηματίζουν ότι ο βίος της δικομματικής κυβέρνησης θα είναι βραχύς…

Παρά την δημόσια ένταση  που προκάλεσε με το «καλημέρα της δικομματικής κυβέρνησης» στις σχέσεις της Συγγρού με την Ιπποκράτους, ο προβληματισμός των γαλάζιων στελεχών φαίνεται να εστιάζεται περισσότερο στο που στοχεύει μακροπρόθεσμα  ο κ. Βορίδης και λιγότερο στις αντιδράσεις του ΠΑΣΟΚ, οι οποίες, αν είχαν ένα ενδιαφέρον για τη ΝΔ του κ. Σαμαρά, αυτό ήταν ότι επανήλθαν και μάλιστα συντονισμένα, όλες οι δυνάμεις που επιδιώκουν την αποδυνάμωση του Ευαγγ. Βενιζέλου στο πράσινο εσωκομματικό τοπίο…

Κι άλλη «βόμβα»
Βέβαια ο Βενιζέλος από την Κυριακή το βράδυ εξηγούσε ότι η δευτερολογία Σαμαρά έβαλε τα πράγματα στη θέση τους, καθώς άδειασε τον Βορίδη. Όμως το πρωί ο βουλευτής Επικρατείας της Ν.Δ. και στενός συνεργάτης του Αντώνη Σαμαρά, ο Χρύσανθος Λαζαρίδης μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή έριξε νέα βόμβα: «Όσον αφορά το παρελθόν όλοι έχουμε απόψεις, αυτό το έχει πει και ο Αντώνης Σαμαράς. Απλώς τώρα δεν είναι η ώρα να λέμε όλα αυτά τα πράγματα». Πρόσθεσε πως στο πλαίσιο του συνεδρίου μπορούν να ακουστούν τέτοια πράγματα.

Όταν αργότερα, κατά την διάρκεια της εκπομπής κατάλαβε, πως θα προξενήσει νέο γύρο εσωστρέφειας στην κυβέρνηση προσπάθησε να τα μπαλώσει λέγοντας ότι «αν ψάξεις στο μυαλό του Αντώνη Σαμαρά θα δεις ότι πιθανόν σκέφτεται το ίδιο, ίσως και ο Ευάγγελος Βενιζέλος να σκέφτεται το ίδιο για τη Νέα Δημοκρατία», πρόσθεσε χαρακτηριστικά.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα