ΕΛΕΝΗ ΤΟΥΛΟΥΠΑΚΗ: Στο Κουκάκι και κοντά στον Άκη…

Πολλά ερωτηματικά για το διαμέρισμα της εισαγγελέως Διαφθοράς στην Ακρόπολη, για την εμπορική του αξία, το δηλωθέν αλλά και το πραγματικό κόστος αγοράς του, καθώς και το ληφθέν –μέσω υποθήκης– δάνειο άνω των €500.000, όταν ο μηνιαίος μισθός της είναι της τάξης των €2.500 -€3.000

Όπως είναι γνωστό, το θέμα διαμερίσματος της εισαγγελέως Διαφθοράς κας Ελένης Τουλουπάκη κυριάρχησε στα ΜΜΕ το τελευταίο εικοσιτετράωρο. Το θέμα έφερε στη δημοσιότητα ο ΣΚΑΪ με την κα Τουλουπάκη να απαντά με ένα λεπτομερές εξώδικο.

Ωστόσο, υπάρχουν πολλές λεπτομέρειες, και βεβαίως ερωτηματικά, τα οποία χρήζουν απαντήσεων κυρίως επειδή η ιδιότητα της κας Τουλουπάκη επιβάλλει και απαιτεί πλήρη διαλεύκανση κάθε δραστηριότητάς της.

Ας ξεκινήσουμε από το επίμαχο διαμέρισμα. Η κα Τουλουπάκη έκανε λόγο για ένα διαμέρισμα που βρίσκεται κάπου στο Κουκάκι. Η πραγματικότητα είναι ότι πρόκειται για ένα διαμέρισμα κάτω από την Ακρόπολη – και μάλιστα με θέα την Ακρόπολη – , σε απόσταση περίπου 150 μ. από την είσοδο του Μουσείου, δηλαδή βρίσκεται σε κάποια περιοχή που καθημερινά κυκλοφορούν χιλιάδες τουρίστες και είναι από τις πιο ακριβές στο Λεκανοπέδιο Αττικής.

Ας πάμε όμως παρακάτω.

Η κα Τουλουπάκη δήλωσε ότι έχει αποπληρώσει το συμφωνηθέν τίμημα ύψους 286.000 ευρώ. Ο πωλητής ισχυρίστηκε στον φορολογικό έλεγχο ότι εισέπραξε ποσόν άνω των 500.000 ευρώ. Κατά συνέπεια το ερώτημα που προκύπτει είναι: ποια είναι πραγματικά η αξία του διαμερίσματος (σημ.: η εκτίμηση για τη σημερινή αξία του διαμερίσματος από έμπειρους μεσίτες είναι ότι υπερβαίνει το 1 εκατ. ευρώ), πόσο κόστισε η αγορά του, πόσα χρήματα κατέβαλε η κα Τουλουπάκη, και εάν στη δοσοληψία αυτή κατεβλήθησαν και χρήματα εκτός των συμφωνηθέντων και αναγραφέντων στο σχετικό συμβόλαιο αγοράς όπως ισχυρίστηκε το ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ και με δεδομένο ότι ο αγοραστής του πάνω ορόφου είχε δηλώσει ότι πλήρωσε παραπάνω.

Με δεδομένο ότι ελήφθη δάνειο με υποθήκευση του διαμερίσματος, και το ποσόν της υποθήκης είναι της τάξεως των 720.000 ευρώ, σύμφωνα με τα ισχύοντα γι’ αυτές τις περιπτώσεις, το ληφθέν δάνειο πρέπει να είναι της τάξεως των 550.000-600.00 ευρώ. Όταν λοιπόν η κα Τουλουπάκη δηλώνει ότι κατέβαλε 286.000 ευρώ, δεν θα πρέπει ο πωλητής να ελεγχθεί από την Αρχή για το Ξέπλυμα χρήματος και τις φορολογικές αρχές για όλα τα παραπάνω ποσά;

Εδώ πρέπει να σημειωθεί ότι και στο «πόθεν έσχες» της κας Τουλουπάκη αναφέρεται το ποσόν των 286.000 ευρώ, γεγονός το οποίο επιβάλλει πλέον τη διενέργεια των προβλεπομένων ελέγχων.

Ένα άλλο θέμα το οποίο χρήζει έρευνας είναι οι προϋποθέσεις και οι εγγυήσεις που δόθηκε το δάνειο στην κα Τουλουπάκη. Το 2008 ως αντιεισαγγελέας Πρωτοδικών, αλλά και σήμερα ως εισαγγελέας Εφετών, ο μηνιαίος μισθός της κατά μέσο όρο δεν μπορεί να υπερβαίνει τις 2.500-3.000 ευρώ. Ακόμη κι εάν είχε συμφωνηθεί να καταβληθεί εξ ολοκλήρου, ενδεχομένως το δάνειο με τα συμφωνηθέντα επιτόκια θα απαιτούσε χρόνο εξόφλησης άνω των 20 ετών. Κατά συνέπεια, επιβάλλεται η Τράπεζα της Ελλάδος να ελέγξει τις συνθήκες και τις προϋποθέσεις που χορηγήθηκε το δάνειο αυτό.

Το γεγονός και μόνο ότι ο «μισητός» για τον ΣΥΡΙΖΑ τηλεοπτικός σταθμός ΣΚΑΪ, ο σταθμός για τον οποίο ο κ. Νίκος Παππάς προσδιόρισε ως φορέα και μεταδότη fake news ασχολήθηκε με το θέμα, και μάλιστα με έναν ανεγνωρισμένου κύρους δημοσιογράφο, τον κ. Τάσο Τέλλογλου, φανερώνει ότι και η ΝΔ δεν πρόκειται να αφήσει την ιστορία αυτή, αν δεν διερευνηθεί κάθε πτυχή της. Και με δεδομένο ότι μόλις την περασμένη εβδομάδα, λόγω των καταγγελιών του αντιεισαγγελέως του Αρείου Πάγου Γιάννη Αγγελή, πρώην επόπτη της Εισαγγελίας Διαφθοράς για την υπόθεση Novartis η Ν.Δ. αναρωτήθηκε «πώς είναι δυνατόν η κα Τουλουπάκη να παραμένει στη θέση της;» είναι φανερό ότι η εισαγγελέας Διαφθοράς βρίσκεται στα μαύρα κατάστιχα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Κατά συνέπεια οι διαρροές από το περιβάλλον της κας Τουλουπάκη ότι χαίρει εκτίμησης και απολαμβάνει κάποιας μορφής προστασίας από την οικογένεια Μητσοτάκη, λόγω του ότι ο αδερφός της –όπως είναι γνωστό– έχει βαπτισθεί από τον αείμνηστο επίτιμο πρόεδρο της ΝΔ, Κωνσταντίνο Μητσοτάκη, διαψεύδονται εκ των πραγμάτων και ενδεχομένως να αποτελούν φρούδες ελπίδες στο μυαλό της προϊσταμένης της Εισαγγελίας Διαφθοράς.

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης