Ηχηρή παρέμβαση Σάλλα για την οικονομία

Ηχηρή παρέμβαση για την οικονομία έκανε ο Μιχάλης Σάλλας μιλώντας σε ημερίδα του Ινστιτούτου Διεθνών Σχέσεων του Παντείου Πανεπιστημίου με θέμα: «Ελληνικές τράπεζες: Πυλώνας ανάπτυξης ή μεγάλος ασθενής;».

“Ο μοναδικός δρόμος που έχουν μπροστά τους οι ελληνικές τράπεζες είναι σύγχρονος και αναπτυξιακός, να λειτουργήσουν βάσει των νέων συνθηκών, με όποιες δυνάμεις διαθέτουν και κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες” τόνισε ο πρόεδρος της Lyktos Group.

Ο κ. Σάλλας προειδοποίησε παράλληλα ότι σε αντίθετη περίπτωση ο δρόμος θα είναι παρακμιακός και σε αυτή την παρακμή οι τράπεζες θα παρασύρουν ολόκληρο το οικοδόμημα, την εθνική οικονομία.

Ο ίδιος εξήγησε ότι το στοίχημα για τις ελληνικές τράπεζες είναι διπλό: από τη μία πλευρά πρέπει να εξυγιανθούν και να ενισχυθούν και από την άλλη να εναρμονισθούν με μεγάλη ταχύτητα στα δεδομένα της νέας εποχής.

«Μεγάλη η πρόκληση και δύσκολος ο συνδυασμός», υπογράμμισε. Γι’ αυτό το λόγο απαιτούνται όραμα και ειδικές δεξιότητες τις οποίες οι μέτοχοι των τραπεζών θα πρέπει προσεκτικά να αναζητήσουν σε αυτούς που τις διοικούν.

Χωρίς τράπεζες η οικονομία μας δεν θα τα καταφέρει, τόνισε ο κ. Σάλλας, σημειώνοντας ότι η ανάπτυξη δεν είναι αυτοτροφοδοτούμενη.

«Απαραίτητη προϋπόθεση για το επόμενο βήμα του τόπου είναι ένα σοβαρό επενδυτικό κλίμα και ένα τραπεζικό σύστημα που μπορεί να στηρίξει την αγορά», πρόσθεσε.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα