Ηχηρή παρέμβαση Σάλλα για την οικονομία

Ηχηρή παρέμβαση για την οικονομία έκανε ο Μιχάλης Σάλλας μιλώντας σε ημερίδα του Ινστιτούτου Διεθνών Σχέσεων του Παντείου Πανεπιστημίου με θέμα: «Ελληνικές τράπεζες: Πυλώνας ανάπτυξης ή μεγάλος ασθενής;».

“Ο μοναδικός δρόμος που έχουν μπροστά τους οι ελληνικές τράπεζες είναι σύγχρονος και αναπτυξιακός, να λειτουργήσουν βάσει των νέων συνθηκών, με όποιες δυνάμεις διαθέτουν και κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες” τόνισε ο πρόεδρος της Lyktos Group.

Ο κ. Σάλλας προειδοποίησε παράλληλα ότι σε αντίθετη περίπτωση ο δρόμος θα είναι παρακμιακός και σε αυτή την παρακμή οι τράπεζες θα παρασύρουν ολόκληρο το οικοδόμημα, την εθνική οικονομία.

Ο ίδιος εξήγησε ότι το στοίχημα για τις ελληνικές τράπεζες είναι διπλό: από τη μία πλευρά πρέπει να εξυγιανθούν και να ενισχυθούν και από την άλλη να εναρμονισθούν με μεγάλη ταχύτητα στα δεδομένα της νέας εποχής.

«Μεγάλη η πρόκληση και δύσκολος ο συνδυασμός», υπογράμμισε. Γι’ αυτό το λόγο απαιτούνται όραμα και ειδικές δεξιότητες τις οποίες οι μέτοχοι των τραπεζών θα πρέπει προσεκτικά να αναζητήσουν σε αυτούς που τις διοικούν.

Χωρίς τράπεζες η οικονομία μας δεν θα τα καταφέρει, τόνισε ο κ. Σάλλας, σημειώνοντας ότι η ανάπτυξη δεν είναι αυτοτροφοδοτούμενη.

«Απαραίτητη προϋπόθεση για το επόμενο βήμα του τόπου είναι ένα σοβαρό επενδυτικό κλίμα και ένα τραπεζικό σύστημα που μπορεί να στηρίξει την αγορά», πρόσθεσε.

Διαβάστε επίσης