«Το πιστεύουμε»

Χθες έλεγε πως αν η Ρουμανία δεν προκριθεί ο ίδιος θα κλειστεί σε… μοναστήρι. Ωστόσο, ο Βίκτορ Πιτσούρκα έριξε τους τόνους στη συνέντευξη τύπου πριν τη ρεβάνς με την Ελλάδα και αρκέστηκε στο να εκφράσει την πεποίθησή του ότι η ομάδα του είναι ικανή για την πρόκριση. Βέβαια, δεν παρέλειψε για ακόμη μία φορά να αναφερθεί στον διαιτητή του πρώτου αγώνα, ο οποίος σύμφωνα με τον Πιτσούρκα έπαιξε ρόλο στο τελικό αποτέλεσμα.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Πιτσούρκα:

-Για την ψυχολογική κατάσταση της ομάδας του: «Η ψυχολογία είναι καλύτερη τώρα, γιατί όλοι ήταν σε άσχημη κατάσταση μετά την ήττα στην Ελλάδα. Έπαιξε ρόλο και ο διαιτητής, γιατί σε αυτό το επίπεδο όλα μετράνε. Συζητήσαμε πολύ με τα παιδιά και πιστεύω πως θα κάνουμε καλή εμφάνιση αύριο. Είναι σημαντικό να παίξουμε καλά μπροστά σε περισσότερους από 50.000 φιλάθλους μας. Δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα και ελπίζω να πετύχουμε αυτό που θέλουμε. Οι παίκτες μου έχουν τεράστιο κίνητρο και δεν χρειάζονται κάτι έξτρα από μένα. Η πρόκριση στο Παγκόσμιο Κύπελλο αρκεί από μόνη της».

-Για το πώς προσεγγίζει αγωνιστικά το ματς: «Χρειαζόμαστε γκολ και θα πρέπει να παίξουμε επιθετικά. Δεν θα πρέπει όμως να αμελήσουμε το αμυντικό κομμάτι. Σε ένα τέτοιο ματς πρέπει να σκοράρεις εσύ και να μη σκοράρει ο αντίπαλος. Η Ελλάδα έχει παίκτες αξίας, αλλά βασίζεται στην άμυνά της. Στο πρώτο ματς δεχτήκαμε δύο γκολ από στημένες φάσεις. Σίγουρα οι Έλληνες θα κλειστούν στο μισό γήπεδο, αλλά έχουμε καλούς παίκτες που μπορούν να δημιουργήσουν προβλήματα στην περιοχή τους και ελπίζω να πετύχουμε γκολ».

-Για τη συμμετοχή του Κίρικες: «Ο Κίρικες προπονήθηκε κανονικά. Πιστεύω πως θα είναι στην ενδεκάδα. Από ιατρικής άποψης είναι 100% έτοιμος. Ακόμη δεν έχω αποφασίσει για την άμυνα. Έχει μεγάλη ευθύνη όποιος παίξει στα μετόπισθεν, γιατί δεν υπάρχουν περιθώρια για λάθη».

-Για τη στάση των φιλάθλων: «Ο κόσμος μας πρέπει να είναι στο πλευρό μας μέχρι το τελευταίο λεπτό. Μπορεί το γκολ που ψάχνουμε να έρθει και στις καθυστερήσεις».

Διαβάστε επίσης