Ξένη Δημητρίου: «Δήμιος» του Γεωργίου για χατήρι του Καραμανλή

Τρεις αθωωτικές αναιρέσεις βγήκαν από την κα Ξένη, γιατί ο Τσίπρας ήθελε το έλλειμμα να ξεκινάει το 2012!!!

H μεταμόρφωση της Ξένης Δημητρίου ξεκίνησε όταν προσπάθησε να ανατρέψει τρεις φορές αντίστοιχες αποφάσεις του Συμβουλίου Εφετών, που ισάριθμες φορές προχώρησαν σε απαλλαγή του πρώην προέδρου της ΕΛΣΤΑΤ, Ανδρέα Γεωργίου, απορρίπτοντας τις καταγγελίες πρώην μελών της Αρχής ότι διογκώθηκε τεχνηέντως το έλλειμμα του 2009. Η υπόθεση Γεωργίου και η σκανδαλώδης «υποταγή» της εισαγγελέως ΑΠ σε ό,τι ήταν επιθυμητό για την κυβέρνηση Τσίπρα ήταν η αρχή για μία ολισθηρή διαδρομή της κας Δημητρίου, όπου το πλοίο της Δικαιοσύνης έγειρε επικίνδυνα, μέχρι που με προορισμό τη Novartis κατέληξε σε… ναυάγιο!

Η υπόθεση της ΕΛΣΤΑΤ ήταν από τις πρώτες, όπου η κα Δημητρίου άρχισε να αποκαλύπτει το… ταλέντο της στις αναιρέσεις.

Στην υπόθεση του πρώην προέδρου της ΕΛΣΤΑΤ, Ανδρέα Γεωργίου, πάντως το εξάντλησε, καθώς άσκησε αναίρεση τρεις φορές, εναντίον των απαλλακτικών αποφάσεων του Συμβουλίου Εφετών, που απέρριψαν τις καταγγελίες περί τεχνητής διόγκωσης του έλλειμμα του 2009, προκαλώντας, μεταξύ άλλων, και τις αντιδράσεις των Ευρωπαίων εταίρων και των εκπροσώπων των θεσμών.

Τρία δικαστικά συμβούλια οδηγήθηκαν σε απαλλαγή του Ανδ. Γεωργίου από την κατηγορία της ψευδούς βεβαίωσης και κατά τους καταγγέλλοντες διευκόλυνε την είσοδο της χώρας σε προγράμματα δημοσιονομικής προσαρμογής, ενώ ο Ανδ. Γεωργίου ανέλαβε τα ηνία της Αρχής όταν ήταν πλέον δρομολογημένη η πρώτη σύμβαση με τους δανειστές της χώρας.

Οι συνεχείς αναιρέσεις ήταν σωσίβιο για τον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή, για τα μεγάλα ελλείμματα κατά τη θητεία του, και λαμβανομένων υπ’ όψιν και των «καλών» σχέσεών του με τον Αλέξη Τσίπρα –οι επιλογές Προκόπη Παυλόπουλου και Δημήτρη Παπαγγελόπουλου δεν έγιναν τυχαία από τον πρώην πρωθυπουργό– επί περίπου 4 χρόνια ήταν στο απυρόβλητο, αφού υπήρχε δικαστική εκκρεμότητα με τον Ανδρέα Γεωργίου!!! Ο δε ΣΥΡΙΖΑ είχε το θράσος να ταΐζει συνεχώς κουτόχορτο τους ψηφοφόρους του, όταν δημόσια προέβαινε σε καταγγελίες ότι το έλλειμμα ξεκίνησε το 2012(!!!) επί κυβέρνησης ΣαμαράΒενιζέλου.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα