Ξένη Δημητρίου: Οι άκυρες καταθέσεις, ο εκβιαζόμενος Μανιαδάκης και η αποχώρησή της με απειλές…

Οι άκυρες καταθέσεις των κουκουλοφόρων, αφωνία της για τον εκβιαζόμενο Μανιαδάκη και οι "άσφαιρες" απειλές της την ώρα του αποχωρισμού...

Στη βραδιά αποχαιρετισμού της, που έγινε την τελευταία Κυριακή του Ιουλίου. ούτε οι ακτίνες του φεγγαριού, που φώτιζε μαγευτικά τη νύχτα, ούτε και το καλό κρασί στα ακριβά κρυστάλλινα ποτήρια κατάφεραν να μαλακώσουν την έκφραση της ..

Σκυθρωπή και με… πίκρα στα χείλη, έκανε λόγο για τη «μοναξιά» της, στα τρία χρόνια της παραμονής της στον θρόνο της Εισαγγελίας ΑΠ.

Έκπληκτοι οι συνάδελφοί της από την… ψυχρολουσία, προσπάθησαν να επικεντρωθούν στα εξαιρετικά εδέσματα της βραδιάς, αλλά ούτε και αυτό είχε αποτέλεσμα, καθώς η μέχρι πρότινος εισαγγελέας ΑΠ έκλεισε την εκδήλωση αφήνοντας τους πάντες άφωνους!

Γιατί;

Δεν έδωσε τις αναμνηστικές πλακέτες, στους αντιεισαγγελείς ΑΠ, που αποχώρησαν μαζί της, λόγω συνταξιοδότησης, κάτι έκαναν όλοι οι αποχωρήσαντες προκάτοχοι της, στην τελετή αποχαιρετισμού…

Η κα Δημητρίου μετά την αποχώρησή της από το εισαγγελικό Σώμα, εξέδωσε ανακοίνωση, το κυριότερο τμήμα της οποίας ήταν ο φόβος της για τη διερεύνηση των πεπραγμένων της μετέπειτα. Χαρακτηριστικά έγραψε τα εξής:

«Με την αφυπηρέτησή μου, αναλαμβάνω την ευθύνη να ανακόψω με κάθε νόμιμο μέσο που έχω στη διάθεσή μου, την επίθεση απέναντι στην τιμή και την υπόληψή μου, ως μέρος της ευθύνης να ανακοπεί η επίθεση απέναντι στο κύρος του θεσμού του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, έναντι όσων τολμούν να τον παρουσιάζουν αναληθώς, παραβιάζοντας κάθε κανόνα δεοντολογίας του δημοσιογραφικού λειτουργήματος, ως κέντρο εκπόρευσης παράνομων ενεργειών».

Προφανώς φοβόταν ότι η απόκρυψη εγγράφων και οι προαναφερθείσες παραλείψεις της εγείρουν ποινικά πλέον θέματα εις βάρος της, και φεύγοντας εμμέσως πλην σαφώς απείλησε συναδέλφους της και ΜΜΕ που θα είχαν το θάρρος να συγκρουστούν μαζί της.

Μάλλον δεν είχε συνειδητοποιήσει ότι δεν ήταν πλέον εισαγγελέας…

 

Διαβάστε επίσης