Ζαΐρη σε Αγγελή: «Καμία έρευνα για Ρασπούτιν»

ΔΙΚΑΣΤΙΚΟΙ ΓΡΙΦΟΙ ΚΑΙ ΠΑΡΑΔΟΞΑ: Τον Αύγουστο ο Αγγελής παρήγγειλε έρευνα για «Ρασπούτιν» και η Ζαΐρη την φρέναρε

Στις 6/9/2019, η «Α» είχε αναρτήσει το εξής άρθρο:

Στο μικροσκόπιο ο «Ρασπούτιν» για ξέπλυμα!

Η Αρχή Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες έχει διατάξει έρευνα σε Ελλάδα και εξωτερικό, με ερώτημα την ύπαρξη επιλήψιμων συναλλαγών στους τραπεζικούς λογαριασμούς του αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Δημήτρη Παπαγγελόπουλου.

Στο στόχαστρο της Αρχής Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες, γνωστή ως Αρχή κατά του ξεπλύματος μαύρου χρήματος, έχει μπει πρώην πανίσχυρος υπουργός της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, ο αποκαλούμενος και «Ρασπούτιν».

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Άποψης», έχει δοθεί παραγγελία από την Αρχή ξεπλύματος μαύρου χρήματος να γίνει έρευνα σε όλες τις ελληνικές και ευρωπαϊκές τράπεζες, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν ο πρώην υπουργός, ο οποίος ήταν επιφορτισμένος με το κυνήγι της διαφθοράς, έχει «μαύρο χρήμα» σε τράπεζες του εξωτερικού.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, έχει ήδη σταλεί αίτημα δικαστικής συνδρομής στις αρμόδιες υπηρεσίες του εξωτερικού, για να κάνουν φύλλο και φτερό οτιδήποτε αφορά το μέχρι πρότινος πανίσχυρο στέλεχος της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.

Στον φάκελο της Αρχής, κατά πληροφορίες, βρίσκονται δημοσιεύματα και έγγραφα, που αφορούν τον επονομαζόμενο «Ρασπούτιν», όσο έλυνε και έδενε ως υπουργός.

Σύμφωνα με δικαστικούς κύκλους, η παραγγελία για τον έλεγχο σε βάρος του πρώην υπουργού της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ δόθηκε από στέλεχος της Αρχής ξεπλύματος μαύρου χρήματος, που έγινε δέκτης καταγγελιών, ορισμένες από τις οποίες είδαν το φως της δημοσιότητας μέσω του Τύπου.

Σε αυτές τις καταγγελίες γινόταν λόγος για «κύκλωμα», στο οποίο προΐστατο ο πρώην υπουργός και με το αζημίωτο αρχειοθετούσε υποθέσεις.

Υπενθυμίζουμε ότι ο πρώην πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, πέραν του γεγονότος ότι έχει καταθέσει μήνυση εις βάρος του πρώην αν. υπουργού Δικαιοσύνης, αρμοδίου για θέματα Διαφθοράς, Δημήτρη Παπαγγελόπουλου, έχει  υποστηρίξει σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Παραπολιτικά» ότι ο επονομαζόμενος «Ρασπούτιν» και ο Δημ. Παπαγγελόπουλος είναι ένα και το αυτό πρόσωπο.

Σήμερα η «Α» αποκαλύπτει τα εξής:

Στην Αρχή Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες, ως γνωστόν, προΐσταται η εισαγγελέας ΑΠ, κα Άννα Ζαΐρη, με αναπληρωτή της τον επίσης εισαγγελέα ΑΠ, κ. Γιάννη Αγγελή.

Επίσης, γνωστή είναι και η αντιπαράθεση του Γ. Αγγελή με τη δικαστική ΣΥΡΙΖΑϊκή πλευρά, στην οποία συμπεριλαμβάνεται η κα Ζαΐρη και ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης κ. Δημ. Παπαγγελόπουλος.

Όταν το φως της δημοσιότητας είδαν δημοσιεύματα που έκαναν υπαινιγμούς για λογαριασμούς του επονομαζόμενου «Ρασπούτιν» στο εξωτερικό, ο Γ. Αγγελής ως επικεφαλής της Αρχής –δεδομένου ότι η κα Ζαΐρη βρισκόταν σε κανονική άδεια– παρήγγειλε τον έλεγχο σε βάρος του Δημ. Παπαγγελόπουλου αποστέλλοντας αίτημα δικαστικής συνδρομής στις αρμόδιες υπηρεσίες του εξωτερικού.

Σύμφωνα όμως με πρόσφατη πληροφόρηση της «Α», το εν λόγω αίτημα δικαστικής συνδρομής ουδέποτε απεστάλη με παρέμβαση της κας Ζαΐρη, από τον τόπο διακοπών της, στις υπηρεσίες της Αρχής.

Το θέμα είναι πολύ σοβαρό και επιβάλλεται να ερευνηθεί τόσο από τον υπουργό Δικαιοσύνης όσο και από τον αρμόδιο προϊστάμενο της Εισαγγελίας Αρείου Πάγου, για να διαπιστωθεί κατ’ αρχήν αν έχει τη δυνατότητα ένας εισαγγελέας να ανακαλέσει αίτημα δικαστικής συνδρομής που αποφάσισε άλλος εισαγγελέας ομόβαθμός του.

Σε κάθε περίπτωση, πρέπει να ερευνηθούν τα σχετικά δημοσιεύματα ώστε να μην υπάρχουν σκιές στα πρόσωπα που επί σειρά ετών ευρίσκοντο στις παρυφές της Δικαιοσύνης.

 

Διαβάστε επίσης