Τα 20 μεγαλύτερα ταλέντα του παγκοσμίου ποδοσφαίρου

Λιονέλ Μέσι, Κριστιάνο Ρονάλντο, Πολ Πογκμπά, Γκάρεθ Μπέιλ, Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς, Νεϊμάρ… Θα μπορούσαμε να γράψουμε ολόκληρες σελίδες με παίκτες υψηλής κλάσης, οι οποίοι κοστίζουν πανάκριβα στις ομάδες τους, προσφέρουν ωστόσο πολλά περισσότερα τόσο σε αγωνιστικό, όσο και σε επίπεδο μάρκετινγκ.

Τους προαναφερθέντες και πολλούς άλλους, τους γνωρίζουμε, τους έχουμε θαυμάσει και θα συνεχίσουμε να τους θαυμάζουμε, κάποιους για αρκετά χρόνια ακόμη, καθώς είναι αρκετά νεαροί σε ηλικία. Υπάρχει όμως και η επόμενη γενιά. Το μέλλον, που σύντομα θα γίνει παρόν. Η «Α» παρουσιάζει τα 20 μεγαλύτερα ταλέντα του παγκοσμίου ποδοσφαίρου, σύμφωνα με την αξιολόγηση διεθνών αναλυτών, η δουλειά των οποίων είναι να παρακολουθούν στενά τις εξελίξεις στο άθλημα…

1. Γιούρι Τίλεμανς (Άντερλεχτ)
Οι Έλληνες φίλαθλοι θα έχουν την ευκαιρία να τον παρακολουθήσουν από κοντά, καθώς ανήκει στην αντίπαλο του Ολυμπιακού στη φάση των «32» του Europa League, Άντερλεχτ. Ο μόλις 18 ετών ποδοσφαιριστής του βελγικού συλλόγου θεωρείται το μεγαλύτερο ταλέντο αυτήν τη στιγμή στον πλανήτη. Πραγματοποίησε το επίσημο ντεμπούτο του μόλις στα 16 του και από τότε έχει 18 επίσημες συμμετοχές. Είναι επιτελικό χαφ, που ξεκινά την οργάνωση του παιχνιδιού από την άμυνα και ήδη δέχεται το… στενό μαρκάρισμα της Γιουβέντους.

2. Μπριλ Ντόναλντ Εμπολό (Βασιλεία)
Τον αποκαλούν «μικρό Μπαλοτέλι», λόγω του παρουσιαστικού του, αλλά τον συγκρίνουν με τον Σάμουελ Ετό. Μόλις 18 ετών, ο ποδοσφαιριστής της ελβετικής Βασιλείας που κατάγεται από το Καμερούν θεωρείται ένας μοντέρνος, ολοκληρωμένος επιθετικός. Είναι δεινός σκόρερ και ντριπλέρ, αλλά και εξαιρετικά δυνατός. Βρίσκεται στο στόχαστρο των Γιουβέντους, Τσέλσι, Άρσεναλ και Βόλφσμπουργκ.
3. Τζιανλουίτζι Μποναρούμα (Πάρμα)
Είναι μόλις 17 ετών και φαίνεται πως δεν φέρει μόνο το όνομα, αλλά και τις χάρες του Τζιανλουίτζι Μπουφόν. Ο Ιταλός πορτιέρο της Πάρμα κοστίζει ήδη, σύμφωνα με τον ατζέντη του, τον πολύ Μίνο Ραϊόλα, 150 εκατ. ευρώ(!!!). Με ύψος δύο μέτρα και εξαιρετικά αντανακλαστικά, βρίσκεται στο στόχαστρο της Μίλαν και δεν αποκλείεται να κάθεται κάτω από τα δοκάρια της τη νέα περίοδο.

4. Ρουμπέν Νέβες (Πόρτο)
Όταν αναφερόμαστε σε ταλέντα, δεν είναι δυνατόν να απουσιάζει η ακαδημία τής Πόρτο. Ο 19χρονος Πορτογάλος παραλληλίζεται με τον Αντρέα Πίρλο, καθώς παρουσιάζει μία αξιοσημείωτη συγκέντρωση και ωριμότητα στο παιχνίδι του, ενώ συνεισφέρει με τον δυναμισμό του και αμυντικά. Για την ώρα, η Πόρτο τον έχει εκτιμήσει στα 35 εκατ. ευρώ. Αργότερα θα ανέβει κι άλλο…

5. Μάρτιν Όντεγκααρντ (Ρεάλ Μαδρίτης)
Είναι Νορβηγός στο παρουσιαστικό και στην προέλευση, αλλά στο παιχνίδι του θυμίζει περισσότερο Λατινοαμερικάνο. Ο 17χρονος μέσος έχει ήδη απασχολήσει τη διεθνή κοινότητα, καθώς το καλοκαίρι που πέρασε τον ήθελε η μισή υφήλιος, καταλήγοντας όμως στη «βασίλισσα».
6. Τζέρσον (Ρόμα)
Είναι 19 ετών, προέρχεται από τη Φλουμινένσε και καλύπτει τη δεξιά πλευρά, παρ’ ότι το καλό του πόδι είναι το αριστερό. Οι Ρωμαίοι τον κοστολογούν 20 εκατ. ευρώ και κάνουν ό,τι μπορούν προκειμένου να μην τον χάσουν από τις Μπαρτσελόνα και Γιουβέντους που έχουν ήδη εκφράσει το ενδιαφέρον τους.
7. Άντε Κόριτς (Ντιναμό Ζάγκρεμπ)
Η κροατική σχολή συνεχίζει να παράγει σπουδαίους παίκτες. Σύμφωνα με τον Ζόραν Μάμιτς, ο 18χρονος άσος είναι καλύτερος από τους Ματέο Κόβατσιτς και Άλεν Χαλίλοβιτς. Ρεάλ Μαδρίτης και Τσέλσι τον έχουν βάλει ήδη στο στόχαστρο, ενώ θεωρείται ο νέος Ζβόνιμιρ Μπόμπαν.

8. Ρενάτο Σάντσες (Μπενφίκα)
Ο 18χρονος δυναμικός μέσος θυμίζει πολύ με το παιχνίδι του τον Χιλιανό Αρτούρο Βιδάλ. Ενδιαφέρει ήδη πολλούς συλλόγους και κοστολογείται στα 20 εκατ. ευρώ για όποιον θελήσει να τον αποκτήσει.

9. Μάλκομ (Κορίνθιανς)
Είναι μόλις 18 ετών, είναι σφαίρα και θεωρείται ο νέος Ρομπίνιο. Γιουβέντους, Μπορούσια Ντόρτμουντ και πολλά ακόμα ευρωπαϊκά κλαμπ έχουν βολιδοσκοπήσει τις προθέσεις της Κορίνθιανς, η οποία ζητάει 10 εκατ. ευρώ για να ξεκινήσει συζητήσεις.

10. Τζόε Γκόμεζ (Λίβερπουλ)
Ένα ακατέργαστο διαμάντι στα χέρια του Γιούργκεν Κλοπ αποκτήθηκε το καλοκαίρι από την Τσάρλτον και έχει ήδη δώσει πίσω τα λεφτά του. Παρ’ ότι τραυματίστηκε, θεωρείται το μέλλον της αμυντικής γραμμής των «κόκκινων».

11. Βάτσλαν Τσέρνι (Άγιαξ)
Τον συγκρίνουν με τον Μαρκ Όβερμαρς, τον Αριέν Ρομπέν, ακόμη και με τον Λιονέλ Μέσι! Ταχύτατος με και χωρίς την μπάλα, ο Τσέχος παίκτης έχει ήδη πρόταση από τη Γιουβέντους, την οποία και εξετάζει.

12. Γκάμπριελ Τζέσους (Παλμέιρας)
Επιθετικός με εξαιρετική ταχύτητα και χορευτικές φιγούρες που θυμίζουν μπαλαρίνα, ο 18χρονος παίκτης μπορεί να… κτυπήσει τον Νεϊμάρ. Άρσεναλ, Γιουβέντους και Ρόμα «σφάζονται» ήδη στα πόδια του, ενώ κοστολογείται τουλάχιστον με 10 εκατ. ευρώ.

13. Ντόνι βαν ντε Μπέεκ (Άγιαξ)
Οι οπαδοί του Άγιαξ αποκαλούν τον Ολλανδό μέσο… Μαρα(ντόνι) και έχουν λόγο γι’ αυτό. Είναι ήδη βασικός στην ενδεκάδα και πρόσφατα ανανέωσε το συμβόλαιό του μέχρι το 2020.

14. Αμαντού Ντιαβαρά (Μπολόνια)
Η Μπολόνια τον ανακάλυψε σε ομάδα του… Σαν Μαρίνο και τον «τσίμπησε» δίχως δεύτερη κουβέντα. Ο 18χρονος από τη Γουινέα είναι παικταράς και απασχολεί ήδη τις Γιουβέντους, Νάπολι και Τσέλσι.

15. Σαντίκ Ουμάρ (Ρόμα)
Ο Νιγηριανός επιθετικός έχει γίνει βασικός στα τελευταία παιχνίδια της ομάδας του, πετυχαίνοντας γκολ τα οποία, όμως, δεν αρκούσαν για να διατηρήσουν τον Ρούντι Γκαρσία στον πάγκο.

16. Πάτρικ Ρόμπερτς (Μάντσεστερ Σίτι)
Το ότι οι «πολίτες» δαπάνησαν 16 εκατ. ευρώ για να τον αγοράσουν το καλοκαίρι από τη Φούλαμ, σημαίνει πολλά. Ο 17χρονος αριστεροπόδαρος Άγγλος αναμένεται να κάνει μεγάλη καριέρα.

17. Μάνου Γκκαρσία (Μάντσεστερ Σίτι)
Είναι Ισπανός και αποκτήθηκε σε ηλικία 15 ετών από τη Σπόρτινγκ. Ο Νταβίντ Σίλβα δήλωσε πρόσφατα πως του θυμίζει τον εαυτό του σε νεαρή ηλικία.

18. Άντριγια Μπάλιτς (Χάιντουκ Σπλιτ)
Ένας ακόμη επιτελικός χαφ, μόλις 18 ετών, ο οποίος συγκρίνεται με τους Λούκα Μόντριτς και Ιβάν Ράκιτιτς. Γιουβέντους, Ουντινέζε, Στουτγκάρδη και Γουέστ Χαμ έχουν κάνει τις κινήσεις τους για την απόκτησή του.
19. Ζαν Κέβιν Αγκουστίν (Παρί Σεν Ζερμέν)

Στα 18 του έχει αρχίσει να παίρνει συμμετοχές στη βασική ομάδα, μαθαίνοντας πολλά από τους Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς και Έντινσον Καβάνι.
20. Αμπντελάκ Νουρί (Άγιαξ)

Ο Ολλανδός με μαροκινές καταβολές αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες ελπίδες των «οράνιε». Άρσεναλ και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ τον παρακολουθούν με σκάουτερ και τον έχουν βάλει στο στόχαστρό τους για το μέλλον.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα