ΕΛΕΝΗ ΤΟΥΛΟΥΠΑΚΗ: Επικίνδυνη και ανίκανη…

Με έγγραφό της στον αντεισαγγελέα Αρείου Πάγου Λάμπρο Σοφουλάκη, η Ελ. Τουλουπάκη ομολογεί ότι παρανόμως έχρισε προστατευόμενους μάρτυρες τον Μάξιμο Σαράφη και την Αικατερίνη Κελέση, και απρόσεκτα ταυτοποίησε τη μάρτυρα με τη Μαρία Μαραγγέλη

Σε όλη τη διάρκεια που η υπόθεση Novartis έχει δει το φως της δημοσιότητας, δηλαδή από τις αρχές Φεβρουαρίου 2018, έχουμε ασκήσει δριμεία κριτική σε βάρος των αρμοδίων εισαγγελέων, που έχουν αναλάβει τη διεξαγωγή της έρευνας. Κάθε φορά, η κριτική μας συνοδευόταν από γραπτά στοιχεία που αποδείκνυαν τους ισχυρισμούς μας.

Σήμερα, φθάσαμε στο σημείο να δούμε την κα Τουλουπάκη να ομολογεί η ίδια ότι έχει διαπράξει ποινικά αδικήματα σε βαθμό κακουργήματος, όπως κατάχρηση εξουσίας, και ταυτόχρονα να δηλώνει η ίδια ότι με τις πράξεις της είναι επικίνδηνη και ανίκανη. Αυτό πραγματικά δεν μπορούσαμε ούτε να το διανοηθούμε.

Αυτά που ακολουθούν δεν είναι ούτε σενάριο ούτε φαντασίωση κάποιου αργόσχολου.

Στις 8-10-2018 η κα Τουλουπάκη απέστειλε στον Αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Λάμπρο Σοφουλάκη, έγγραφη αναφορά, σχετικά με την ταυτότητα των μαρτύρων δημοσίου συμφέροντος με τις κωδικές ονομασίες «ΜΑΞΙΜΟΣ ΣΑΡΑΦΗΣ» και «ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ ΚΕΛΕΣΗ».

α) Για τον ΜΑΞΙΜΟ ΣΑΡΑΦΗ αναφέρει επί λέξει: «Στο συγκεκριμένο έγγραφο (σημ.: έγγραφο του FBI, που φέρει ημερομηνία 29-12-2016, άρα είναι σε γνώση των ελληνικών αρχών από τις αρχές του 2017!!!) περιγράφονται μεταξύ άλλων (με κωδικές ονομασίες που δεν επιτρέπεται να αποκαλύψω) δύο μάρτυρες των αμερικανικών αρχών. Σύμφωνα με το ίδιο έγγραφο, οι συγκεκριμένοι μάρτυρες μεταξύ άλλων είχαν πρόσβαση και γνώση σε αποδεικτικό υλικό  αναφορικά με δωροδοκίες που έλαβαν χώρα από πλευράς της NVG… σε αξιωματούχους στην Ελλάδα. Αξιοποιώντας  τα συγκεκριμένα στοιχεία, καταφέραμε να ταυτοποιήσουμε τουλάχιστον το ένα από τα δύο πρόσωπα, το οποίο στη συνέχεια καταστήσαμε προστατευόμενο μάρτυρα στην ενώπιόν μας διαδικασία και ακολούθως  μάρτυρα δημοσίου συμφέροντος με την κωδική ονομασία “ΜΑΞΙΜΟΣ ΣΑΡΑΦΗΣ”».

Αποκλειστικά και μόνο από αυτήν τη δήλωση της κας Τουλουπάκη προκύπτει ότι αυτή εγνώριζε ότι ο ΜΑΞΙΜΟΣ ΣΑΡΑΦΗΣ είχε ήδη καταθέσει στις ΗΠΑ, είχε ήδη χαρακτηριστεί και εκεί προστατευόμενος μάρτυρας, και εξ αιτίας της τελευταίας ιδιότητάς του στην Αμερική ήταν προφανές ότι προσδοκούσε οικονομικό όφελος. Ο ελληνικός νόμος απαγορεύει να χαρακτηριστεί  μάρτυρας δημοσίου συμφέροντος κάποιος που έχει οικονομικό όφελος από την συγκεκριμένη υπόθεση. Άρα, το ερώτημα είναι ένα  και απλό: παραβίασε ή όχι τον νόμο η κα Τουλουπάκη; Φυσικά  η απάντηση είναι μία και απλή  επίσης: Ναι.

Η ουσία είναι ότι η αρμόδια εισαγγελέας γνώριζε το κώλυμα του συγκεκριμένου προσώπου και παρ’ όλα αυτά έλαβε καταθέσεις στη βάση των οποίων σπίλωσε πλήθος πολιτικών προσώπων. Και εδώ ας μην τολμήσει να ισχυριστεί η  κα Τουλουπάκη όσα ισχυρίστηκε με εξώδικό της στη δημοσιογράφο Ιωάννα Μάνδρου και στην «Καθημερινή», ότι  δηλαδή δεν ήταν υποχρεωμένη να γνωρίζει τον αμερικάνικο νόμο σχετικά με την προσδοκία οικονομικού οφέλους ενός προστατευόμενου μάρτυρα. Αν δεχτούμε ότι πράγματι δεν όφειλε να γνωρίζει, αυτό θα μπορούσε να ισχύει για τον πρώτο κύκλο καταθέσεων του ΜΑΞΙΜΟΥ ΣΑΡΑΦΗ, δηλαδή τον Ιανουάριο και Φεβρουάριο 2018. Μετά όμως, και συγκεκριμένα τον Νοέμβριο και Δεκέμβριο 2018, έλαβε και νέες καταθέσεις, παρ’ ότι στο ενδιάμεσο χρονικό διάστημα των 10 μηνών όλοι αυτοί οι προβληματισμοί είχαν γίνει γνωστοί στο πανελλήνιο.

Αν κάποιους από τους εμπλεκόμενους πολιτικούς ζητήσει από τον κ. Μπρακουμάτσο αποχαρακτηρισμό του συγκεκριμένου μάρτυρα, θα συνεχίσει αυτός να ισχυρίζεται ότι, από τη στιγμή που διεξάγεται έρευνα από τους κ.κ. Ζαχαρή και Σοφουλάκη, «εγώ δεν έχω πλέον καμία αρμοδιότητα», όπως ισχυρίστηκε μέχρι τώρα που παρακολουθεί τα τεκταινόμενα χωρίς να παρεμβαίνει;

β)  Για την ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ ΚΕΛΕΣΗ αναφέρει: «Τα στοιχεία του προστατευόμενου μάρτυρα με την κωδική ονομασία ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ ΚΕΛΕΣΗ αναφέρονται στο έγγραφο (αμερικανικό) με ημερομηνία 7-11-2017. [….] Σας γνωρίζουμε ότι για την ιδιότητα, τα πραγματικά στοιχεία ταυτότητας και για τη γνώση της μάρτυρος αυτής, σχετικά με την υπόθεση Novartis είχαμε ανεπίσημη πληροφόρηση από αλλοδαπές αρχές, πριν την 6-11-2017(!!!)» (σημ.: Αφού είχαν ανεπίσημη ενημέρωση από αλλοδαπές αρχές, λες και το FBI είναι καφενείο, τι το ήθελαν το επίσημο έγγραφο στις 7-11-2017;) Το επιπλέον  ποινικό πρόβλημα, δηλαδή πέρα από όσα αναπτύχθηκαν παραπάνω, για την κα Τουλουπάκη είναι άλλο. Δεν είναι το πώς έμαθε τα στοιχεία της ΚΕΛΕΣΗ, αλλά αφού τα είχε μάθει πριν από τις 6-11-2017 γιατί έλαβε κατάθεση από την Αικατερίνη Κελέση, με  τα πραγματικά της στοιχεία, δηλαδή σαν Μαρία Μαραγγέλη στις 18-10-2017,  όπου τότε αυτή κατέθεσε ότι δεν γνώριζε τίποτα; Αν η κα Τουλουπάκη νόμιζε ότι μπορεί να μας κοροϊδεύει όλους εσαεί, είναι πολύ γελασμένη.

γ) Και ερχόμαστε στο τελευταίο και το πιο διασκεδαστικό. Στη συνέχεια της αναφοράς στον κ. Σοφουλάκη σχετικά με τα πραγματικά στοιχεία της ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΚΕΛΕΣΗ αναφέρει: «Σχετικά με την ίδια μάρτυρα υπάρχει ηλεκτρονικό μήνυμα από τα κατασχεθέντα αρχεία της Novartis το εξής κείμενο: «Η …….. εργάζεται σαν τρελή, υποστηρίζοντας τον …….. εντός και εκτός Novartis και ο …. ζήτησε αν μπορούσαμε να της προσφέρουμε μια συμβολική αύξηση μισθού…».  Για να προστατεύσει λοιπόν η κα Τουλουπάκη τα στοιχεία που μπορεί να αποδείκνυαν την πραγματική ταυτότητα της ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΚΕΛΕΣΗ, έχει διαγράψει ονόματα άλλων προσώπων, μέσω των οποίων μπορούν να συναχθούν τα σχετικά συμπεράσματα.

Στη συνέχεια όμως κοινοποιεί και το φωτοαντίγραφο του ηλεκτρονικού μηνύματος, που είναι γραμμένο στα αγγλικά και στο οποίο διαπιστώνεται με την πρώτη ματιά ότι έχουν ξεχάσει να σβήσουν τα σχετικά ονόματα. Συγκεκριμένα μόνο στην πρώτη γραμμή αναφέρονται τα εξής: «…..has been working like mad, surrorting KF…… AHD  kostas…»

KF στη Novartis είναι μόνο ο Κωνσταντίνος Φρουζής και  Kostas είναι επίσης ο ίδιος. Το πρόσωπο που βοηθούσε  αποκλειστικά τον Φρουζή, και για το οποίο αυτός ζήτησε αύξηση του μισθού της, είναι η γραμματέας του, Μαρία Μαραγγέλη, την οποία η εισαγγελέας Διαφθοράς ταύτισε με την Αικατερίνη Κελέση με κάθε επίσημο τρόπο. Πλέον πρέπει να περιμένουμε την κατάθεσή της στην Προανακριτική Επιτροπή για να γελάσει και ο κάθε πικραμένος. Περισσότερο όμως θα γελάσει και ο αντ/δρος της κυβέρνησης κ. Πικραμμένος, για τον οποίο η Τουλουπάκη είπε στον Αγγελή ότι «έχουμε επιβαρυντικό βίντεο», και όταν ο Αγγελής την άλλη ημέρα φυσιολογικά ζήτησε να το δει, αυτή του απάντησε ότι δεν χρειάζεται γιατί έκανε λάθος και το βίντεο αφορούσε άλλο πρόσωπο!!!

Διαβάστε επίσης