ΣΚΕΥΩΡΙΑ NOVARTIS: «Πυροβολεί τα πόδια της» η κυρία Τουλουπάκη

Με τη βοήθεια των ΣΥΡΙΖΑικών ΜΜΕ, προσπαθεί να εμφανισθεί ως «θύμα» στοχεύοντας με άσφαιρα πυρά τον Ανδρέα Λοβέρδο, επιβαρύνοντας έτσι τη θέση της

Με το πέρας της ανάκρισης από την ανακρίτρια του Ειδικού Δικαστηρίου, Αρεοπαγίτη Κ. Αλεβιζοπούλου, όλο το γνωστό σύστημα των κατηγορούμενων στην σκευωρία NOVARTIS άρχισε μια επικοινωνιακή επίθεση, για να «αποδείξει» ότι άδικα διώκεται, η εισαγγελέας Ε. Τουλουπάκη και ότι επί της ουσίας η υπόθεση «ήταν στημένη», αφού δεν έκανε δεκτά δήθεν νόμιμα αιτήματα τους, υπακούοντας με τον τρόπο αυτό στην διαπλεκόμενη κυβέρνηση.

Ο λόγος της επίθεσης αυτής για εμάς είναι προφανής:

Βλέποντας ότι πια τα περιθώρια για αυτούς στενεύουν επικίνδυνα, μπροστά στο βάρος των κατηγοριών, προσπαθούν να βρουν έστω και την ελάχιστη παρατυπία, με σκοπό να επιστρέψει η δικογραφία στην ανακρίτρια. Γνωρίζοντας όμως, ότι η συγκεκριμένη ανακρίτρια συνταξιοδοτείται στις 30-6-2022, εκτιμούν ότι με άλλη ανακρίτρια, που θα προκύψει από νέα κλήρωση, η υπόθεση θα πάει στις καλένδες. Αυτή είναι η μοναδική τους ελπίδα, γιατί κατανοούν, ότι αν οδηγηθούν  στο ακροατήριο του Ειδικού Δικαστηρίου, το αποτέλεσμα, πολύ δύσκολα, μπορεί να είναι ευνοϊκό για αυτούς.

Βέβαια δεν αντέχουμε στον πειρασμό να μην σχολιάσουμε το γεγονός, ότι το πρόσωπο που επικαλείται την νομιμότητα είναι η Ε. Τουλουπάκη. Δηλ. είναι το πρόσωπο, που ψάχνεις να βρεις αν έκανε κάτι νόμιμο κατά την διάρκεια της θητείας της ως Εισαγγελέας κατά της Διαφθοράς…

Και για να κλείσουμε αυτό το κεφάλαιο της επιστροφής της δικογραφίας NOVARTIS εκ νέου στην κ. Αλεβιζοπούλου, πρέπει να ενημερώσουμε την κ. Τουλουπάκη γι’ αυτά που γνωρίζουν ακόμη και οι πρωτοετείς στην Νομική: Η δικογραφία ΔΕΝ επιστρέφεται. Το λόγο έχει πλέον η αρμόδια εισαγγελέας, η οποία έχει στα χέρια της την πλήρη μετάφραση του κειμένου του FBI, κείμενο το οποίο σαφώς αναφέρει ότι οι πληροφορίες εις βάρος του Α. Λοβέρδου, του Γ. Στουρνάρα, του Ν. Μανιαδάκη, έχουν δοθεί από δύο προστατευόμενους μάρτυρες, οι οποίοι παρανόμως έλαβαν την προστασία αυτή από την κ. Τουλουπάκη και η οποία διώκεται πλέον για το λόγο αυτό κακουργηματικά για το αδίκημα της κατάχρησης εξουσίας.

Έτσι την τελευταία εβδομάδα γίναμε μάρτυρες των εξής «τρομερών» γεγονότων-καταγγελιών: 

Α) Οι δικηγόροι των κατηγορουμένων αρνήθηκαν να υπογράψουν το πέρας της ανάκρισης. Μάλιστα το δημοσιοποίησαν με δελτία τύπου επειδή η ανακρίτρια δεν έκανε δεκτά αιτήματα τους, όπως την κατ΄ αντιπαράσταση εξέταση Βαξεβάνη-Μανιαδάκη και Παπαγγελόπουλου-Σαμαρά !!!

Ενημέρωση για τους αναγνώστες μας και αδαείς νομικούς: Κάθε ανάκριση περατούται μόλις σχηματιστούν επαρκείς ενδείξεις με ότι αυτό σημαίνει, για τους πραγματικά γνωρίζοντες νομικά.

  1. B) Κατηγορήθηκε η ανακρίτρια ότι δεν εξέτασε ένα Αμερικανό πράκτορα, που δήθεν προσφέρθηκε να καταθέσει ως μάρτυρας. Αν όμως διαβάσει κάποιος την επιστολή θα διαπιστώσει ότι το αίτημα όπως διατυπώνεται, λίγο απέχει από το χαρακτηριστεί «καφενειακό» . Ο πράκτορας αυτός λέει ότι κάτι (…) διάβασε από τις εφημερίδες και αν θέλει (…)η ηγεσία της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου, να περάσει από το γραφείο της για να τα πούνε…

Πάλι καλά που δεν πρότεινε να συναντηθούν σε κάποιο καφέ-μπαρ…

Τώρα αν κάποιος δικαστικός λειτουργός, χαρακτηρίσει ως «σοβαρή» αυτή την επιστολή, εμείς σηκώνουμε τα χέρια ψηλά …

Γ) Το τελευταίο χρονικά γεγονός που δημιουργήθηκε στις 2-6-2022, είναι, ότι σύμφωνα με αίτηση της κ. Τουλουπάκη προς την ανακρίτρια κ. Αλεβιζοπούλου αιτείται την επιστροφή της δικογραφίας στα χέρια της ανακρίτριας επειδή συνέβη το εξής «φοβερό» ότι νοθεύτηκε κατά την ελληνική του μετάφραση, ένα έγγραφο του FBI. Συγκεκριμένα σβήστηκε το όνομα του Α. Λοβέρδου, που φέρεται να δωροδοκήθηκε με το ποσό των 20.000 ευρώ για να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα της NOVARTIS. Μέχρι και ο ερευνητής δημοσιογράφος Κ. Βαξεβάνης, κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά για να φανεί το σκάνδαλο.

Αν κάποιος δεν γνωρίζει τα πλήρη στοιχεία της δικογραφίας μπορεί πράγματι ενδεχομένως να προβληματιστεί και να αναρωτηθεί αν πράγματι κάτι συμβαίνει.

Η «ΑΠΟΨΗ», όπως μέχρι τώρα έχει  αποδείξει, στηριζόμενη πάντα σε πραγματικά  στοιχεία και όχι σε επιθυμίες και διάφορους σχεδιασμούς, τοποθετείται ξεκάθαρα ότι η όλη υπόθεση είναι μια φούσκα, που δεν έχει καμία νομική επιρροή στην εξεταζόμενη υπόθεση, αλλά αντίθετα το όλο θέμα αποδεικνύει την ενοχή της ίδιας της Ε. Τουλουπάκη. Είναι για μας πράγματι περίεργο κάποιος κατηγορούμενος προσπαθώντας να «σώσει» τον εαυτό του, να ομολογεί την ενοχή του και μάλιστα αυτός να είναι ανώτερος εισαγγελικός λειτουργός.

Έχουμε και λέμε λοιπόν. Τα στοιχεία αυτής της υπόθεσης έχουν ως εξής:

1) Το έγγραφο του FBI εστάλη στην Ε. Τουλουπάκη στις 25-5-2017. Σε αυτό γίνεται πράγματι ρητή αναφορά όχι μόνο στον Α. Λοβέρδο, αλλά και στον Κ. Φρουζή, στον Ν. Μανιαδάκη, στον Γ. Πατούλη, Γ. Στουρνάρα και σε άλλα επτά άτομα.

2) Στην πρώτη παράγραφο του εγγράφου αυτού, γίνεται ρητή αναφορά, ότι αυτό είναι πληροφοριακό σημείωμα και όχι επίσημο κατηγορητήριο, όπως επικαλούνται όλοι οι κατηγορούμενοι (Δ. Παπαγγελόπουλος, Ε. Τουλουπάκη, πρώην επίκουροι εισαγγελείς διαφθοράς κτλ) και μαζί με αυτούς… (ποιος άλλος;) και ο ΣΥΡΙΖΑ.

3) Γίνεται επίσης ρητή αναφορά, ότι οι πληροφορίες αυτές προκύπτουν από καταθέσεις των στις ΗΠΑ προστατευόμενων μαρτύρων με την κωδική ονομασία C1 και  C2.

4) Από το αγγλικό κείμενο, στην κορυφή της πρώτης σελίδας, που δημοσίευσε χθες το DOCUMENTO, φαίνεται η σφραγίδα UNCLASSIFIED δηλ. «ΜΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟ» !!!!

Έχοντας αυτό το έγγραφο στην κατοχή της η Ε. Τουλουπάκη από τις 27-5-2017, δημιουργείται το ερώτημα τι έκανε ή τι όφειλε να κάνει για να βρει την αλήθεια.

Η απάντηση είναι μία:

Ότι η πρώην εισαγγελέα διαφθοράς όχι μόνο δεν προέβη σε κάποια νόμιμη πράξη, αλλά τουναντίον παρανόμησε πολλάκις

Και εξηγούμαστε:

Α) Δεν ενεργοποίησε την δικαστική συνδρομή, που είχε κάνει η Ε. Ράικου, με σκοπό να λάβει νόμιμα, στην κατοχή της όλα τα αποδεικτικά έγγραφα από τους Αμερικάνους.

Β) Δεν πρωτοκόλλησε επίσημα το συγκεκριμένο έγγραφο, με σκοπό να το χρησιμοποιήσει στο μέλλον κατά το δοκούν, είτε για τον εαυτό της, είτε για υλικό στους μιντιακούς προστάτες της.

Γ) Έκανε περί τον  Νοέμβριο 2017, δηλ. 6 μήνες μετά, τον Ν. Μανιαδάκη, προστατευόμενο μάρτυρα, παρανόμως, πράγμα για το οποίο διώκεται σήμερα κακουργηματικά κατόπιν πορίσματος του εισαγγελέα Α.Π, Ευάγγελου Ζαχαρή.

Δ) Έψαξε…. και βρήκε τον προστατευόμενο μάρτυρα στην Αμερική με την κωδική ονομασία C1 δηλ. τον Φ. Δεσταμπασίδη (ο άλλος μάρτυρας ήταν ο κουμπάρος του), κατόπιν της ευγενούς προσφοράς των Ελλήνων δικηγόρων των προστατευόμενων μαρτύρων οι οποίοι δικηγόροι τους είχαν πιάσει από το χεράκι, προσδοκώντας σε αμοιβή κάποιων εκατομμυρίων ευρώ.

Και εδώ είναι που η κ. Τουλουπάκη «πυροβολεί τα πόδια της».

Αφού γνώριζε ότι ο Δεσταμπασίδης έχει καταθέσει στις ΗΠΑ, πώς τον έχρισε μάρτυρα δημοσίου συμφέροντος;

Όπως προείπαμε… διώκεται κακουργηματικά για την ενέργεια της αυτή και κάποια στιγμή υποθέτουμε ότι θα δώσει εξηγήσεις από τα εδώλια των τακτικών ή ειδικών δικαστηρίων.

Ε)  Αρνήθηκε να αποστείλει τόσο στην Βουλή, όσο και στον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ε. Ζαχαρή τα έγγραφα των αμερικανικών αρχών, ισχυριζόμενη μέχρι τέλους ότι αυτά ήταν δήθεν «απόρρητα».

Και μόνο η σφραγίδα του αμερικανικού εγγράφου «UNCLASSIFIED», δείχνει ότι το έγγραφο δεν ήταν απόρρητο. Αλλά εάν η κ. Τουλουπάκη ισχυριστεί ότι ήταν… τότε με ποια λογική έστειλε τα πολιτικά πρόσωπα στη Βουλή, η οποία ερευνούσε ποινικά την υπόθεση;

Αντίθετα με τα παραπάνω, στις 5-2-2018 με δική της επιλογή, έστειλε στην Βουλή δύο πληροφοριακά σημειώματα, που ανέφεραν 10 πολιτικά πρόσωπα, για να μπορεί, ο έχων τεράστιες νομικές γνώσεις πρώην πρωθυπουργός κ. Α. Τσίπρας, να δηλώνει σίγουρος για την ενοχή των πολιτικών του αντιπάλων. Αργότερα βέβαια η κ. Τουλουπάκη, ελλείψει στοιχείων, υποχρεώθηκε να αρχειοθετήσει το μεγαλύτερο μέρος των φακέλων που αφορούσαν τους δέκα πολιτικούς .

5) Όλα τα έγγραφα των αμερικανικών αρχών τα μετέφρασε ο επίκουρος Εισαγγελέας Χ. Ντζούρας, και αυτά – τα μεταφρασμένα στα ελληνικά έγγραφα-, τα έστειλε στην Βουλή ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ι. Αγγελής.

(Εδώ αξίζει να σημειωθεί, ότι τα κείμενα στην αγγλική γλώσσα, τα απέστειλε, με επίσημο τρόπο ο Ι. Αγγελής στον τότε επόπτη – αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Δ. Μπρακουμάτσο, ο οποίος αντί να τα στείλει στην Βουλή τα επέστρεψε στην Ε. ΤουλουπάκηΆξια η σύνταξή του …)

Παρόλα αυτά, η Ε. Τουλουπάκη, έχοντας περίσσιο θράσος και σημαντική, διαχρονική κάλυψη, έκανε μήνυση στον Ι. Αγγελή για παραβίαση υπηρεσιακού απορρήτου και παράβαση καθήκοντος!!! Βεβαίως, ο νυν εισαγγελέας Α.Π, Ι. Αγγελής, απαλλάχθηκε από κάθε κατηγορία κατόπιν της έκδοσης σχετικού βουλεύματος.

6) Ας αναφερθούμε τώρα στο κωμικό της υπόθεσης: Το έγγραφο του FBI, στο οποίο η κ. Τουλουπάκη αναφέρεται και αιτείται την επιστροφή της δικογραφίας για να εμπλακεί ως κατηγορούμενος ο Α. Λοβέρδος, το είχε αποστείλει ο ίδιος ο βουλευτής τον Μάιο του 2020, στην Βουλή, με επίσημο πρωτόκολλο στην προανακριτική επιτροπή αυτής αλλά και στον αντιεισαγγελέα Α.Π, Ευάγγελο Ζαχαρή, που ερευνούσε τα τυχόν πειθαρχικά της εισαγγελέως.

Δηλ. με λίγα λόγια, ο Α. Λοβέρδος, γνωστοποίησε στο Πανελλήνιο ένα έγγραφο, που ανέφερε ότι ίδιος ελάμβανε χρήματα!!!

Οπότε δημιουργείται το ερώτημα, γιατί το DOCUMENTO και άλλα ΣΥΡΙΖΑικά ΜΜΕ χαλάνε τον κόσμο για κάτι που ήταν γνωστό εδώ και δύο χρόνια;

(Παραθέτουμε στο τέλος του άρθρου, το έγγραφο του Α. Λοβέρδου με τα κυριότερα σημεία του εγγράφου του FBI).

7)  Στο έγγραφο αυτό του FBI, ο Δεστεμπασίδης καταγγέλλει ότι ο διαφημιστής Βουλκίδης ήταν αυτός που «ξέπλενε» το χρήμα της NOVARTIS για να το δίνει στον Φρουζή, με σκοπό ο τελευταίος να δωροδοκεί πολιτικούς. Είναι αυτό που «ανακάλυψε» μόλις χθες ο κ. Βαξεβάνης, και ζητά να χρησιμοποιηθεί εις βάρος του Α. Λοβέρδου.

Για το θέμα αυτό και με σκοπό να βοηθήσουμε τον ερευνητή-δημοσιογράφο, τον συμβουλεύουμε να ρωτήσει την φίλη του Ε. Τουλουπάκη τα εξής:

Α) Με βάση την κατάθεση που κατασχέθηκε στο σπίτι του διαφημιστή Βουλκίδη τον Ιανουάριο του 2017, επί εποχής Ε. Ράικου και στο οποίο υπήρχε πλήρης καταγραφή για τις μίζες του Βουλκίδη στον Δεσταμπασίδη δεν χρησιμοποιήθηκε, όταν ο φάκελος πήγε στην Βουλή στις 5-2-2018, αλλά ένα χρόνο μετά, δηλ. τον 5/2019;

Μήπως για να χρησιμεύσει στην δίωξη του Α. Λοβέρδου;

  1. B) Γιατί όταν ο Βουλκίδης στην κατάθεσή του στην Ε. Τουλουπάκη, παραδέχθηκε μεν τις μίζες, αλλά όχι προς τον Φρουζή ή άλλους πολιτικούς αλλά κατονόμασε ως μιζαδόρο και εκβιαστή τον Φ. Δεστεμπασίδη, η τελευταία δεν έκανε τίποτα;

Αν δυσκολεύεται να βρει την απάντηση, να του την πούμε εμείς. Γιατί αν καλούσε για εξηγήσεις τον Φ. Δεστεμπασίδη, τότε έπρεπε να του άρει την προστασία και αυτομάτως θα αποκαλυπτόταν ή όλη σκευωρία.

Θαυμάστε το ποιόν της άτεγκτης και εντίμου εισαγγελέως !!!

Γ) Γιατί η Ε. Τουλουπάκη, ως εισαγγελέας Διαφθοράς δεν άσκησε δίωξη σε βάρος του Α. Λοβέρδου για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος κάνοντας  ειδική προς τούτο μνεία στην πορισματική της αναφορά;

Η απάντηση είναι απλή. Γιατί δεν βρήκε ένα ευρώ στους τραπεζικούς του λογαριασμούς.

8) Όσον αφορά το ειδικότερο θέμα, αυτό της δήθεν δωροδοκίας του Α. Λοβέρδου από τον  Κ. Φρουζή με το θηριώδες ποσό των 20.000 ευρώ, που αφορά τα φάρμακα LUCENTIS και AVASTIN απλά επισημαίνουμε τα εξής:

Α) Με βάση το έγγραφο αυτό, αλλά και την κατάθεση του κουκουλοφόρου μάρτυρα ΜΑΞΙΜΟΥ ΣΑΡΑΦΗ δηλ. Φ. Δεστεμπασίδη,  η Ε. Τουλουπάκη άσκησε δίωξη σε βάρος του Α. Λοβέρδου.

Β) Ως προς την ουσία της κατηγορίας αυτής της κατηγορίας αυτής: Ενώ η κατηγορία ήταν ότι ο Α. Λοβέρδος, ως υπουργός Υγείας δεν επέτρεψε να κυκλοφορήσει το φθηνότερο φάρμακο AVASTIN, έναντι του ακριβότερου φαρμάκου LUCENTIS, με αποτέλεσμα να ζημιωθεί το δημόσιο, το ίδιο το εισαγγελικό πόρισμα της κ. Τουλουπάκη δέχεται, ότι κάτι τέτοιο δεν το επέτρεπε το ισχύον νομικό σύστημα, επειδή το φθηνότερο φάρμακο είχε διεθνή άδεια χρήσης για άλλη ασθένεια και όχι για οφθαλμολογική χρήση.

Δηλ. η Ε. Τουλουπάκη, όχι μόνο δεν βρήκε λεφτά στους λογαριασμούς του Λοβέρδου, αλλά στην συνέχεια τον κατηγόρησε ότι δωροδοκήθηκε επειδή δεν παρανόμησε.

Εδώ η νομική επιστήμη μένει άφωνη μπροστά στους συνειρμούς της κ. Τουλουπάκη…

9) Στην από 02/06/2022 στο αίτημά της προς την ανακρίτρια κ. Αλεβιζοπούλου, στην παράγραφο Ε, η κ. Τουλουπάκη αναφέρει επί λέξει τα εξής:

Όπως άμεσα ενημερώσετε για  τα  ανωτέρω, τους εισαγγελικούς/δικαστικούς λειτουργούς που έχουν επιληφθεί  της δικογραφίας που έχει σχηματιστεί σε βάρος  του Ανδρέα Λοβέρδου και εκκρεμεί προς πρόταση στο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών  Αθηνών και όπως  τους αποστείλετε προς  συσχετισμό, το άνω από 25.05.2017 έγγραφο του FBI, όπως σας  έχω ζητήσει εδώ και  δύο (2) βδομάδες,  χωρίς  όμως να έχετε προβεί σε οποιαδήποτε ενέργεια μέχρι σήμερα.

Δηλαδή, η κ. Τουλουπάκη επιζητεί από την ανακρίτρια να στείλει το έγγραφο του FBI που αναφέρεται το όνομα του Α. Λοβέρδου στους εισαγγελείς και δικαστές που έχουν ερευνήσει ότι αφορά τον ίδιο, κατόπιν της οικειοθελούς παραίτησής του από την βουλευτική του ασυλία, όταν ο ίδιος ο βουλευτής έχει καταθέσει το έγγραφο αυτό δύο χρόνια πριν και συγκεκριμένα με Αρ. Πρωτοκόλλου 154/27.02.2020

Θράσος; Άγνοια; Αναμονή κάποιου θαύματος; Σιγουριά, ότι οι προστάτες της θα την καλύψουν;

Άγνωσται αι βουλαί της κυρίας…

Με όλα τα παραπάνω, εύλογα γεννάται το ερώτημα:

Ποιοι έχουν την ισχύ και τη δυνατότητα να επιβάλλουν την απόλυτη αδράνεια πολιτικών και δικαστικών αξιωματούχων σε ένα τόσο μεγάλο θέμα που αφορά την κ .Τουλουπάκη;

Ποιοι είναι εκείνοι που επιτρέπουν στην κ. Τουλουπάκη να ανεβαίνει στην έδρα και να δικάζει όταν διώκεται κακουργηματικά και πλημμεληματικά;

Υπάρχει παρόμοιο προηγούμενο στα δικαστικά χρονικά;

Πώς είναι δυνατόν όταν πλέον δεν υπάρχει αμφιβολία για τις παράνομες ενέργειές της να χρίσει ως μάρτυρες δημοσίου συμφέροντος και προστατευόμενους μάρτυρες τους κκ. Δεσταμπασίδη και Κελέση, να υπάρχουν σήμερα αρμόδιοι δικαστικοί, αλλά και ο ίδιος ο υπ. Δικαιοσύνης, όχι μόνο να μην αφαιρούν τις κουκούλες από τους ψευδομάρτυρες, αλλά να παραμένουν αδρανείς ακόμα και όταν η κ. Τουλουπάκη βγάζει τη γλώσσα της στην κυβέρνηση, στον αρμόδιο υπ. Δικαιοσύνης, στον -για 25 μέρες ακόμη- εισαγγελέα του Αρείου Πάγου και με την επιθεώρηση των δικαστών του Α.Π να κλείνει τα μάτια στον διασυρμό της δικαιοσύνης αλλά και της Κυβέρνησης, συνεχώς και αδιαλείπτως στο εξωτερικό.

Μιλάμε για το ελληνικό Κράτος Δικαίου και όχι για κάποιο κράτος νοτιαμερικανικής μορφής που βλέπουμε στο Netflix. Υπάρχει διαφορά…

 

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα